Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 14-06-02 10:11
Ochtenduitgave vrijdag 14 juni 2002
AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP (14 juni 2002)
In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks één uur is bij een aanrijding op de Bosdreef (stad-uit), een 25-jarige Rotterdammer om het leven gekomen. In een flauwe bocht was de bestuurder van een personenauto vermoedelijk door een te hoge snelheid de macht over het stuur verloren en vervolgens tegen meerdere bomen aangereden. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en kwam enkele tientallen meters verder terecht. Hij werd door de GGD naar het Dijkzigtziekenhuis gebracht, alwaar bleek dat hij inmiddels aan zijn verwondingen was overleden. Een in de nabijheid gelegen benzinestation had schade opgelopen aan de overkapping, door rondvliegende brokstukken van de auto. De Bosdreef is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in naar de oorzaak van dit ongeval.

AUTOKRAKERS AANGEHOUDEN (14 juni 2002)
In de nacht van donderdag op vrijdag werden omstreeks drie uur twee autokrakers aangehouden. Een getuige zag twee personen inbreken in een auto die geparkeerd stond aan de Zuidhoek. Naar aanleiding van het opgegeven signalement konden de twee verdachten wat later in de Grondherenstraat worden aangehouden. Beide verdachten, Rotterdammers van 14 en 16 jaar, werden overgebracht naar het bureau en ingesloten.

ZWANGERE VROUW MISHANDELD (14 juni 2002)
Donderdagavond werd een 19-jarige zwangere vrouw uit Rotterdam door haar inmiddels ex-vriend, een 27-jarige Rotterdammer in zijn woning aan de Dinteloordstraat mishandeld. De vrouw deed hiervan melding aan het bureau, waarna de politie een onderzoek instelde. Omdat er sprake was van een vuurwapen werden meerdere eenheden naar de woning gedirigeerd. Toen de politie bij de woning arriveerde, werd aan de achterzijde een pistool naar buiten gegooid. In de woning werd de 27-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het pistool met munitie werd in beslag genomen. Avonduitgave donderdag 13 juni 2002
ONBEKENDE VROUW IN ZORGWEKKENDE TOESTAND NAAR ZIEKENHUIS NA AANRIJDING (13 juni 2002)
Donderdagmiddag kort voor half één werd op de Groenezoom een nog onbekende bejaarde vrouw aangereden door een 17-jarig meisje op haar brommer, toen zij zonder uit te kijken de rijbaan overstak. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand, na een spoedtransport, opgenomen op de intensive care-afdeling van het Dijkzigtziekenhuis. De politie van het district Feijenoord-Ridderster is op zoek naar personen die aan de hand van het signalement van de vrouw haar identiteit weten of haar sinds donderdagmiddag missen. Het gaat om een ongeveer 80-jarige vrouw, grijs haar met haarkam, brildragend (goudkleurig met bruin gevlamd montuur). De vrouw droeg een lange donkerblauwe broek, blauwe schoenen, blauwe wolachtige trui en een blauwe korte jas met ribkraag. Zij droeg voorts een zilverkleurig klein rond model horloge. Personen die informatie over deze onbekende vrouw hebben, wordt dringend verzocht contact op te nemen met het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

BIERLEVERANCIER VALT VIA GEOPEND LUIK IN BIERKELDER CAFÉ (13 juni 2002)
Donderdagmiddag rond kwart voor twee viel een 43-jarige man uit Gouda via een geopend luik in de bierkelder van een café' aan de Statenweg. Samen met een collega had hij het café' bevoorraad met diverse biervaten en kratten met drank en had er tevens het lege fust opgehaald. Toen de man weer het café binnenliep, tuimelde hij in het nog openstaande luik. Met diverse ernstige verwondingen, waaronder rugletsel, werd het slachtoffer naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (13 juni 2002)
RIDDERKERK - Politiepersoneel van het Bureau Ridderkerk (district Feijenoord-Ridderster) stelde donderdagmorgen, na klachten over stankoverlast, een onderzoek in een woning in de Fresiastraat in. In de woning werd in één van de kamers een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In totaal werden 239 lampen en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tevens werd door personeel van Eneco de stroomtoevoer afgesloten. Naar de bewoner, die niet thuis was, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.

BEROOFD VAN HANDTELEFOON (13 juni 2002)
Donderdagmiddag rond twee uur werd in de Jan Kruijffstraat een 31-jarige Rotterdammer beroofd van z'n handtelefoon. De man liep op straat te bellen, toen hij werd gepasseerd door twee knapen op een bromscooter. De achterop zittende knaap griste daarbij het mobieltje uit de hand van de Rotterdammer.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 14-06-2002 '
Lees ook