Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 14-07-02 13:12

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Schiedam stelde zaterdagmiddag in een pand in het bedrijvenpark Rotterdam Noord-West een onderzoek in op grond van de Opiumwet. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 240 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen en later vernietigd. Een 56-jarige Rotterdammer, die zich in het bedrijfspand bevond, werd op grond van de Opiumwet aangehouden.

DOOR ARRESTATIETEAM AANGEHOUDEN OVERVALLER BEKENT EERDERE DOOR HEM

GEPLEEGDE OVERVALLEN
VLAARDINGEN/SCHIEDAM/ROTTERDAM - Een 42-jarige man uit Capelle aan den IJssel, die vrijdagavond door leden van het Arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond uit een warenhuis aan het Veerplein in Vlaardingen werd gehaald, waar hij zich na een poging overval had verschanst, bekende tegenover rechercheurs van het district Waterweg tijdens z'n verhoor nog drie overvallen te hebben gepleegd in de maand juli. De Capellenaar drong afgelopen vrijdagavond rond negen uur, kort voor sluitingstijd, een warenhuis aan het Veerplein binnen, bedreigde met een vuurwapen het winkelpersoneel en liep vervolgens een magazijn in. Omdat de overvaller van daaruit diverse kanten op kon, werd in eerste instantie gedacht aan een gijzeling van de bedrijfsleidster van het warenhuis, die zich op de eerste etage bevond. Toen de vrouw korte tijd later naar buitenkwam, wisten politiemensen dat de overvaller zich nog in het warenhuis moest bevinden. Nadat het personeel van het betreffende warenhuis en van enkele naastgelegen zaken door politiepersoneel van het district Waterweg naar buiten werd geleid, werd de omgeving afgezet. Leden van het Arrestatieteam doorzochten vervolgens het warenhuis en hielden de 42-jarige overvaller kort na half elf aan in het magazijn. Daarbij werd ook het bij de overval gebruikte vuurwapen in beslag genomen. Tijdens het verhoor van de man bekende hij nog drie door hem gepleegde overvaller. Op vrijdagmorgen 5 juli jl. overviel hij de 32-jarige eigenaresse van een sigarenzaak op de 's-Gravelandseweg in Schiedam. Het slachtoffer werd met een vuurwapen bedreigd en gesommeerd de kassa te openen. Daaruit griste de man het geld. Op dinsdagmiddag 9 juli jl. pleegde de man een overval op een tabakszaak in de Groen van Prinsterstraat in Vlaardingen. Daar bedreigde hij met een vuurwapen een 21-jarige medewerkster en ging er met zo'n 160 euro vandoor. Op donderdagmiddag 11 juli pleegde de Capellenaar een overval op een warenhuis aan de Meent. Kort voor zes uur 's middags bedreigde hij bij een kassa twee medewerksters, die op de grond moesten liggen. Vervolgens probeerde de man de kassa te openen, maar omdat deze elektronisch was beveiligd kon hij deze niet openen en liet zonder buit de zaak uit. De recherche van het district Waterweg zet het onderzoek voort, waarbij niet wordt uitgesloten dat de Capellenaar nog meer overvallen heeft gepleegd.

INVAL OVERLASTGEVEND DRUGSPANDEN
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster maakte vrijdagavond met een inval in een woning in de Egelantierstraat een einde de drugsdealactiviteiten, die daar plaatsvonden. Omwonenden hadden al enige tijd geklaagd over overlast vanuit de woning. In totaal werden zeven personen in de woning aangetroffen en aangehouden. Tijdens een doorzoeking van de woning werden dealhoeveelheden heroïne en cocaïne, twee vuurwapens en een van diefstal aanwezige kluis aangetroffen en in beslag genomen. De 40-jarige hoofdbewoner en een 34-jarige Rotterdammer werden als drugsdealers in verzekering gesteld, terwijl de overige vijf personen, na opgemaakt proces-verbaal op grond van de Opiumwet, weer op vrije voeten werden gesteld. Politiepersoneel van het district Zuid hield zaterdagmorgen vroeg, na een inval in een woning in de Kruiningenstraat, de 42-jarige bewoner aan wegens drugsdealacticiteiten. Vanuit z'n woning verkocht de man verdovende middelen. Twee klanten van de man werden eveneens aangehouden, maar na opgemaakt proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. In de woning van de drugsdealer, die in verzekering werd gesteld, werden dealhoeveelheiden cocaïne aangetroffen en in beslag genomen.

BEROVERS AANGEHOUDEN
Zaterdagmorgen kort voor half tien werd op de Dordtselaan een 22-jarige man uit Hellevoetsluis door een man en een vrouw onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van z'n handtelefoon en leren jas. Het slachtoffer zag het tweetal vervolgens iets verderop een woning binnengaan en alarmeerde vanuit een winkel de politie. In de woning werden een 39-jarige vrouw en een 34-jarige man aangehouden, nadat in een vuilnisbak in de keuken de buitgemaakte handtelefoon en jas waren aangetroffen. Het vuurwapen, waarmee het slachtoffer was bedreigd, werd niet gevonden. De man en de vrouw werden voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.

OMSTANDERS OVERMEESTEREN MET CS-GAS SPUITENDE PORTEMONNEEDIEF

BARENDRECHT - Zaterdagmiddag kort na half één werd door een 67-jarige man uit Spijkenisse op een parkeerplaats in de Zeemanstraat uit een auto van een 47-jarige vrouw uit Barendrecht haar portemonnee weggenomen. De vrouw, die juist vanuit een boodschappenwagentje haar boodschappen in de kofferbak van haar auto wilde zetten, had haar portemonnee en sleutels op de bestuurdersstoel neergelegd, toen zij plotseling haar sleutels hoorde vallen en de man met haar portemonnee zag weglopen. Het slachtoffer begon te gillen en werd door de man met traangas in haar gezicht gespoten. Omstanders schoten de vrouw te hulp en overmeesterden bij z'n iets verderop geparkeerd staande auto ook de 67-jarige man, die even later werd overgedragen aan gealarmeerd politiepersoneel. In de auto van de Spijkenisser werden de portemonnee van het slachtoffer en twee busjes met cs-gas aangetroffen. Het slachtoffer kreeg haar portemonnee terug, terwijl de 67-jarige Spijkenisser op het politiebureau in verzekering werd gesteld.

JEUGDIGE VERDACHTE EN TWEE MEDEDADERS DODELIJKE SCHIETPARTIJ

AANGEHOUDEN
Woensdagavond jl. meldde zich een vijftienjarige jongen uit Rotterdam bij rechercheurs van het district Feijenoord-Ridderster als verdachte van een schietpartij met dodelijke afloop, die vrijdagavond 31 mei jl. plaatsvond op de Persoonsdam. Eerder in de week hadden de rechercheurs twee Rotterdammers (21 en 22 jaar) aangehouden, verdacht van medeplichtigheid. Het tweetal vervoerde na de dubbele moord de jeugdige schutter. De schietpartij vond die vrijdagavond rond zeven uur op straat plaats op de Persoonsdam in de wijk Feijenoord. De 15-jarige jongen, die nog geen verklaringen heeft afgelegd, schoot daar een aantal malen met een vuurwapen op z'n tante en haar vriend. Beiden werden daarbij door kogels geraakt. De man, een 26-jarige Rotterdammer, overleed korte tijd later op straat aan zijn verwondingen. De 35-jarige vrouw, met wie de man een relatie had, werd in zeer kritieke toestand naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. Daar overleed het slachtoffer later op de avond aan haar verwondingen. De jeugdige dader vluchtte direct na de schietpartij. Rechercheurs van het district Feijenoord-Ridderster sluiten meer aanhoudingen in hun onderzoek naar de dodelijke schietpartij niet uit.

JEUGDIGE BROMSCOOTERDIEVEGGE AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Zaterdagmiddag kort voor half vijf werd op het Korfbalpad een 14-jarig meisje uit Hellevoetsluis aangehouden, verdacht van diefstal van een bromscooter. Surveillerende politiemensen werden kort tevoren bij een tankstation op de Moriaanseweg aangesproken door twee mannen, die de politiemensen opmerkzaam maakten op het jeugdige meisje dat juist met de bromscooter wegreed. Ter hoogte van de Sportlaan gooide het meisje, toen zij de politiemensen zag, de scooter neer en ging er rennend vandoor. Op het Korfbalpad werd ze aangehouden. Tijdens het verhoor verklaarde het meisje, dat in verzekering werd gesteld, dat zij de bromscooter in opdracht van een vriendin vrijdag had weggenomen vanaf de Egelantier. Naar dit meisje wordt een nader onderzoek ingesteld.

TWEE JEUGDIGE BEROOFSTERS AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Zaterdagavond kort na middernacht hield politiepersoneel van het Bureau Spijkenisse op de Rozemarijndonk twee zeventienjarige meisjes uit Rotterdam en Spijkenisse aan, verdacht van de beroving van een zeventienjarig meisje uit Spijkenisse. Het slachtoffer was kort tevoren in de Chopinstraat door drie meisjes, onder bedreiging van een mes, beroofd van haar tas, waarin onder meer dertig euro en een handtelefoon. Aan de hand van hun signalement stelden politiemensen in de omgeving een onderzoek in. Op de Rozemarijndonk werden de drie jeugdige beroofsters gesignaleerd. Bij het zien van de politiemensen zette het drietal het op een lopen en gooide ook de buitgemaakte tas weg. Twee meisjes konden na een achtervolging direct worden aangehouden, terwijl de derde ontkwam. Tijdens de fouillering van ''n van de meisjes werd de uit de tas weggenomen 30 euro aangetroffen. De beide meisjes werden in verzekering gesteld, terwijl naar het derde meisje een onderzoek wordt ingesteld.

DRONKEMAN RAMT DRIE GEPARKEERD STAANDE AUTO'S EN BOTST KORTE TIJD

TEGEN VERKEERSZUIL
Zaterdagmorgen rond zes uur ramde een 25-jarige man uit Culemborg met z'n auto met hoge snelheid in de Boergoensestraat drie daar geparkeerd staande auto's. Zonder zich verder om de schade te bekommeren reed hij door. Z'n rit eindigde op het Droogleever Fortuynplein, waar de auto tegen een verkeerszuil knalde. Politiemensen troffen de bestuurder, die onder invloed van alcohol was, buiten kennis in de auto aan. De man werd met verwondingen aan z'n hoofd en gezicht van het EMC (Dijkzigtziekenhuis) vervoerd. Daar werd in de loop van de ochtend, gezien het alcoholgebruik, een bloedmonster afgenomen. Zowel de drie geparkeerd staande auto's en 's mans eigen auto raakten zwaar beschadigd.

AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM
Personeel van de Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield vrijdag en zaterdag in de avond- en nachtelijke uren gericht en zichtbaar toezicht in het centrum van Rotterdam om daar overlast en geweld op straat direct aan te pakken. In totaal werden elf personen aangehouden wegens vernieling, bedelarij, openlijke geweldpleging, openbare dronkenschap en mishandeling. Tegen 362 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt wegens parkeerovertredingen. Tevens gingen negen wildplassers op de bon.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 14-07-2002 '
Lees ook