Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 15-05-02 17:28

Middaguitgave woensdag 15 mei 2002

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN WEGENS BEROVING (15 mei 2002) Woensdagmorgen omstreeks half zeven werden op de Goudse Rijweg drie Rotterdammers, in de leeftijd van 20 tot 22 jaar, aangehouden. Een half uur daarvoor hadden twee mannen in de Bajonetstraat een 24-jarig meisje beroofd. Zij hadden haar geschopt en geslagen en waren er vandoor gegaan met haar handtas. Zij stapten in een gereedstaande rode Honda. Het meisje werd met waarschijnlijk een gebroken elleboog naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. Een oplettende burger had het kenteken van de auto genoteerd. Na onderzoek werd de auto op de Goudse Rijweg aangetroffen met drie inzittenden. De handtas lag in de auto. Het drietal werd aangehouden en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

LEKKER LIKKEN (15 mei 2002)
MAASSLUIS - Woensdagmorgen constateerde een 54-jarige bewoner van de Van Ostadestraat dat onbekenden zijn bestelbus hadden weggenomen. In de bestelbus van de man, een handelaar in snoepgoed, lagen 60 dozen, met elk 12 kilo lollies als inhoud.

DWANGMATIGE FIETSENDIEF (15 mei 2002)
BERKEL EN RODENRIJS - Donderdag wordt een 39-jarige man uit Leidschendam voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam, verdacht van ontelbare fietsendiefstallen. De man werd afgelopen maandagmorgen vroeg, rijdend op een kinderfietsje, door politiepersoneel aangetroffen op de Korhoen. Het kinderfietsje had hij even tevoren weggenomen uit een tuin aan de Irislaan. Tijdens het verhoor door rechercheurs van het district De Noordhoek bekende de Leidschendammer dat hij dwangmatig fietsen moet stelen. In het verleden was hij voor deze kleptomanie al onder behandeling van een psychiater geweest. De man verklaarde dat hij, wanneer hij in het bezit is van een gestolen fiets, hij er net zo lang op rijdt totdat hij weer een mooiere en nieuwere fiets wil. De 'oude gestolen' fiets laat hij dan achter en pedaleert vervolgens op de weggenomen fiets verder. In Berkel en Rodenrijs nam hij het afgelopen halfjaar door z'n ziekelijke steelzucht zo'n vijftien fietsen weg. Overigens deed hij dat niet alleen in Berkel in Rodenrijs, maar in de gehele provincie Zuid-Holland, met uitzondering van z'n woonplaats Leidschendam. Overigens heeft de man nog twee maanden gevangenisstraf voorwaardelijk openstaan van een eerdere veroordeling voor een serie fietsendiefstallen. Deze twee maanden zullen direct ten uitvoer worden gelegd.

VEERTIENJARIG MEISJE VERMIST (15 mei 2002)
Sinds donderdagmiddag 9 mei jl. wordt het veertienjarige Rotterdamse meisje Jennifer Tetzlaff vermist. Het meisje werd die dag voor het laatst gezien in de middaguren in het zwembad van het Gran Dorado-park Vennebos in het Brabantse Hapert. Zij verbleef in het vakantiepark samen met haar ouders en zusjes. Tijdens het onderzoek dat rechercheurs van het Afdeling Jeugd- en Zedenzaken van het district Oost van de politie Rotterdam-Rijnmond instelden naar de verdwijning van het meisje meldde een vriendinnetje van Jennifer dat zij haar afgelopen vrijdagavond 10 mei 's avonds rond half twaalf had gezien in het Centraal Station in Rotterdam. Het meisje verklaarde dat haar ouders hiervan op de hoogte waren en dat zij met vrienden uit Tilburg ging stappen in Amsterdam. Daarbij bleek dat Jennifer in het bezit was van enkele honderden euro's, er goed uitzag en mooie kleding droeg. Na dit contact is Jennifer Tetzlaff echter niet meer gesignaleerd of heeft iets van zich laten horen. De Afdeling Jeugd- en Zedenzaken van het district Oost is op zoek naar getuigen die het meisje onlangs nog gezien hebben of haar verblijfplaats weten. Het signalement van haar luidt: slank postuur (ziet er ouder uit dan 14 jaar), lengte 1.72 meter, blauw/grijze ogen, donkerblond lang haar met slagen. Zij heeft een klein streeplitteken op het voorhoofd en boven op haar rechterhand ongeveer 20 waterwratjes (lichte puntjes en blaasjes). Zij was gekleed in een roze, gevlamde strakke broek, roze korte trui met ronde hals en driekwart mouwen en witte lovertjes, droeg een paarse bh en roze gympen, merk Diesel. Degenen die informatie over Jennifer Tetzlaff kunnen verstrekken en/of haar verblijfplaats kennen wordt dringend verzocht contact op te nemen met de Afdeling Jeugd- en Zedenzaken van het district Oost, 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 15-05-2002 '
Lees ook