Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 15-05-02 09:11
Ochtenduitgave woensdag 15 mei 2002

SNELHEIDSCONTROLES (15 mei 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving en Afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Tjalklaan, Pompenburg, Slinge, Brede Hilledijk en Maasboulevard. Tussen half twee en kwart voor drie werd gecontroleerd op de Tjalklaan. Van de 890 passerende automobilisten namen 48 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur. Op het Pompenburg, waar tussen half vijf en zes uur werd gecontroleerd, overschreden 205 van de 762 passerende automobilisten de daar toegestane '50'. Hoogste score: 92 km/uur. Op de Slinge hielden tussen kwart over zes en kwart over zeven 78 van de 751 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/uur in plaats van '50'. Eveneens tussen kwart over zes en kwart over zeven werd gecontroleerd op de Brede Hilledijk. Hier lapten 67 van de 282 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur aan hun laars. Hoogste score: 75 km/uur. Tussen zeven en negen uur flitste op de Maasboulevard in beide rijrichtingen de snelheidsradar 150 van de in totaal 1863 passerende automobilisten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (15 mei 2002)
Naar aanleiding van klachten van omwonenden over stankoverlast werd dinsdagmiddag door politiepersoneel van het district Zuid een onderzoek ingesteld in een woning in de Frans Bekkerstraat. In twee kamers van de woning werden kleine hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. In totaal werden zo'n 150 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later in de middag vernietigd. Naar de bewoner, die niet thuis bleek, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.

TWEE DRUGSDEALERS AANGEHOUDEN (15 mei 2002)
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield dinsdagmiddag in en rond het Centraal Station een actie tegen drugsdealers, waarbij er twee werden aangehouden. Een 27-jarige Rotterdammer had zo'n 100 dealhoeveelheden heroïne en cocaïne bij zich, terwijl een 32-jarige Rotterdammer in het bezit was van zo'n 80 bolletjes heroïne en cocaïne. Beiden werden op grond van de Opiumwet in verzekering gesteld. De verdovende middelen, evenals enkele honderden euro's, werden in beslag genomen.

STEEKPARTIJ (15 mei 2002)
In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half twee vond in een parkje tussen de Colosseumweg en de Laantjesweg een steekpartij plaats. Een 30-jarige Rotterdammer werd benaderd door twee mannen, die aan hem vroegen of hij cocaïne nodig had. Daarna sloegen zij hem in het gezicht, vervolgens werd hij drie keer in hals en rug gestoken. Hij werd naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. Na behandeling kon hij weer naar huis.

BEJAARDE VROUW BREEKT ARM BIJ BEROVING (15 mei 2002) Dinsdagmorgen rond half twaalf brak in de Rubensstraat een 85-jarige daar lopende vrouw uit Rotterdam haar arm op twee plaatsen, toen ze door een onbekende man werd beroofd van haar boodschappentas. De vrouw kreeg van de man, die de boodschappentas uit haar hand griste, een duw in haar rug en kwam ten val. Daarbij liep zij twee armfracturen op en moest door GGD-personeel naar het Dijkzigtziekenhuis worden vervoerd. In de boodschappentas van het slachtoffer zaten, naast enkele boodschappen, haar portemonnee, met daarin enkele persoonlijke bescheiden en een nog onbekend geldbedrag.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 15-05-2002 '
Lees ook