Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 15-06-02 13:14
Uitgave zaterdag 15 juni 2002
AUTO TEGEN BOOM - TWEE GEWONDEN (15 juni 2002)
Bij een aanrijding vrijdagmiddag omstreeks kwart over vijf op de Schieveensedijk, zijn twee personen gewond geraakt. De bestuurder van een personenauto, een 22-jarige Hagenaar verloor in een bocht de macht over het stuur, raakte met zijn auto in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij kwam bekneld te zitten in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met een spoedtransport door de GGD overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. In het ziekenhuis werd van hem een bloedproef afgenomen. Een 23-jarige inzittende, ook afkomstig uit Den Haag wist na de aanrijding de auto te verlaten. Hij was ook gewond geraakt en werd door de GGD naar het St.Franciscus Gasthuis vervoerd. De Schieveensedijk is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest.

DRUGSOVERLAST (15 juni 2002)
Naar aanleiding van klachten over drugsoverlast werd vrijdagavond omstreeks half zeven door de lokale ploeg van het district Oost een onderzoek ingesteld rondom een pand aan de Helenastraat. Bij en in het pand werden 1 vrouw en 12 mannen in de leeftijd van 19 tot 49-jaar en allen afkomstig uit Rotterdam aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Bij de 19-jarige dealer werden gebruikershoeveelheden verdovende middelen aangetroffen alsmede een geldbedrag van zo'n 800 Euro. Dit werd in beslag genomen. De dealer stond ook nog gesignaleerd voor 80 dagen gevangenisstraf. Hij is in verzekering gesteld. Ook de 39-jarige bewoner werd in verzekering gesteld. De overige verdachten werden na verhoor heengezonden.

VROUW MISHANDELD (15 juni 2002)
In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks kwart over één werd op de Coolsingel een 33-jarige vrouw uit Zaandam mishandeld. Het slachtoffer werd lastig gevallen door een man die haar volgde en sexueel getinte taal uitsloeg. De vrouw gaf aan hiervan niet gediend te zijn, waarna de man agressief werd en haar mishandelde. Omstanders kwamen tussenbeide waarna de politie werd gewaarschuwd. Toen de politie ter plaatse verscheen, bleef de man onzedige gebaren maken richting vrouw. De man, een 17-jarige Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar hij werd ingesloten.

DODE VROUW (15 juni 2002)
Zaterdagmorgen omstreeks acht uur zag een voorbijganger op de Bergsingel tegen de muur van een kerk een vrouw zitten. De vrouw ademde niet meer. De gewaarschuwde politie en GGD constateerden dat de vrouw was overleden. Het lichaam van het slachtoffer vertoonde geen sporen van geweld. De identiteit van de vrouw is nog niet vastgesteld. Er zal sectie worden verricht teneinde de juiste doodsoorzaak vast te stellen. De recherche van het district De Noordhoek, die vooralsnog niet uitgaat van misdrijf, stelt een nader onderzoek in. Avonduitgave vrijdag 14 juni 2002
BLINDEGELEIDEHOND UIT WATER GEHAALD (14 juni 2002) Donderdagavond, omstreeks elf uur, raakte een nagenoeg blinde man met zijn geleidehond te water op de Kop van Zuid ter hoogte van de Koningskade - Wilhelminakade. De man en zijn hond zochten steun op de balken onder de kade. Tot zes uur vrijdagmorgen heeft de man op een balk gezeten onder de kade, half in het water.
Tegen zes uur begon het water te stijgen en besloot hij naar open water te zwemmen. Hij moest daarvoor een stukje onder water om onder de kade vandaan te komen. Hij probeerde z'n hond mee te krijgen, maar dat lukte niet en die bleef dan ook achter. De man, een 41-jarige Rotterdammer, zwom naar open water en is via de kade aan land gekomen. Daar heeft hij een tram aangehouden en de conducteur gevraagd om de politie te alarmeren. Vrijdagmorgen werden de Rivierpolitie en het Gemeentelijk Havenbedrijf ingeschakeld. Met een klein vaartuig van de Rivierpolitie werd tot vlak bij de kade gevaren en vervolgens is een politieman te water gegaan. Zwemmend heeft hij het water onder de kade afgezocht. Toen men de moed al bijna had opgegeven kwam de politieman, samen met de zeer vermoeide zwarte Labrador, onder de kade vandaan aanzwemmen. Eenmaal aan boord van de P9 kwam de energie bij het dier terug. De hond werd voorzien van water en voedsel. Na enige tijd vond in het politiebureau de hereniging plaats tussen baas en hond.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (14 juni 2002)
De politie van het district Feijenoord-Ridderster stelde vrijdagmiddag een onderzoek in in een pand aan de Sikkelstraat. Binnen trof men een werkende hennepkwekerij aan met 455 planten en de benodigde apparatuur. Alles werd in beslag genomen en vernietigd. Een onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 15-06-2002 '
Lees ook