Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 16 maart 2003

* ACTIES PREVENTIEF FOUILLEREN IN DELFTSESTRAAT; 2 VUURWAPENS EN 21

STEEKWAPENS AANGETROFFEN
Vrijdag- en zaterdagnacht hield politiepersoneel van de districten de Rotterdam-Centrum en De Noordhoek twee acties preventief fouilleren in het veiligheidsgebied Delftsestraat en omgeving. Bij de beide acties, die 's avonds om elf uur begonnen en 's morgens om zes uur eindigden, werden in totaal 1040 personen gefouilleerd en werden 429 auto's gecontroleerd. Gekozen werd om binnen het aangewezen gebied zoveel mogelijk auto's en hun inzittenden te controleren. Er werden 52 personen aangehouden, waarbij op grond van de Wet Wapens en Munitie, twee vuurwapens, 21 steekwapens, 14 slagwapens en vijf busjes cs-gas in beslag werden genomen. Tijdens de actie werden twee straatrovers op heterdaad betrapt. De twee aangehouden personen, die in het bezit waren van een vuurwapen, werden, evenals de straatrovers, voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. De overige op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden verdachten kregen geldelijke schikkingsvoorstellen aangeboden.
Het bestrijden van overlast is een prioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond en is ingebed in het Vijfjarenplan Rotterdam Veilig.


* AANRIJDING MET LETSEL
Zaterdagmiddag omstreeks kwart over vier raakte op een fietspad parallel gelegen aan de A16 een 40-jarige skeeler uit Ridderkerk gewond, nadat hij werd aangereden door een 20-jarige bromfietser uit Rotterdam. De 18-jarige man, die met een te hoge snelheid reed, kon het slachtoffer niet meer ontwijken. De 40-jarige man, die onder meer een gebroken rug opliep, werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. De bromfietser werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* VERKEERSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West heeft zaterdagmiddag op de Mathenesserdijk een verkeerscontrole gehouden. Tussen twee en vier uur gingen 18 automobilisten op de bon voor het niet dragen van de autogordel, apk, het parkeren op het trottoir, niet handsfree-bellen en het rijden zonder rijbewijs.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 16-03-2003 '
Lees ook