Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 17-07-02 16:45
Ochtenduitgave woensdag 17 juli 2002
Personeel van de Wijkpolitie IJsselmonde (district Feijenoord-Ridderster) hield dinsdagmiddag en -avond in de wijken IJsselmonde, Lombardijen en Beverwaard uitgebreide bromfietscontroles. Motorrijders van de Verkeerspolitie pikten de in de wijken rijdende bromfietsen en -scooters op en dirigeerden de berijders naar naar de controleplaats. In totaal gingen 94 brommerberijders op de bon voor onder meer geen helm op, rijden over het trottoir, teveel vermogen, verkeerde plaat, geen verzekering en geen bromfietscertificaat.


* VROUW BEROOFD
Dinsdagmiddag tegen twee uur werd op de Kruiskade een daar lopende 22-jarige Rotterdamse beroofd van haar jas. Toen de vrouw wilde oversteken griste een man de jas van het slachtoffer, die over haar arm hing, weg. De man vluchtte met nog drie andere mannen met z'n buit naar een iets verderop geparkeerd staande auto en reed er vervolgens mee weg. In de jas van de vrouw zaten onder meer haar handtelefoon, portemonnee en enkele persoonlijke bescheiden.


* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdagavond tussen half negen en half tien een radarsnelheidscontrole op de Strevelsweg. In het eerste half werd gecontroleerd in de richting van het Zuidplein en vervolgens in de richting van het Sandelingplein. In totaal flitste de snelheidsradar 79 van de in totaal 357 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/uur.


* VROUW BEROOFD VAN TAS
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dinsdagmiddag rond kwart voor vijf werd op het Slotplein een daar met haar rollator lopende 65-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel beroofd van haar handtas. Een blonde knaap op een oude damesfiets griste tijdens het voorbijrijden de tas van het slachtoffer uit het mandje van de rollator. In de tas zaten onder meer een bedrag van zo'n 100 euro en een bankpasje.


* GOEDKOOP BLEEK DUURKOOP
Dinsdagavond omstreeks kwart over negen werd in een portiek van het Oleanderplein een 22-jarige man uit Zwolle, in gezelschap van een evenoude man uit Epe, door twee mannen beroofd van een geldbedrag van 1500 euro. Het tweetal had gereageerd op een internetadvertentie, waarin vier handtelefoons van het nieuwste model werden aangeboden voor 1500 euro in plaats van de normaal geldende prijs van 570 euro per stuk. Via een mobielnummer werd een afspraak met de aanbieder gemaakt op het Oleanderplein. Toen de koop daar zou worden gesloten werd de Zwollenaar met z'n vriend op de afgesproken locatie plotseling geconfronteerd met twee mannen. Eén zette een mes tegen de keel van de Zwollenaar en nam hem het geld af, waarna hij met z'n mededader razendsnel de benen nam.
Avonduitgave dinsdag 16 juli 2002

* BESTELAUTO GESTOLEN - VERDACHTE AANGEHOUDEN

Dinsdagmiddag omstreeks één uur werd op de Oostmolenwerf een bestelauto gestolen. Terwijl de 41-jarige chauffeur van de bestelauto goederen op een adres afleverde, zag een getuige dat een onbekende man er in de bestelauto vandoor ging en reed in de richting van de Maasboulevard. De chauffeur van de bestelauto vond een automobilist bereid om met hem achter zijn bestelauto aan te gaan. Tegelijkertijd werd de politie gewaarschuwd en op de hoogte gehouden van de route van de gestolen bestelauto. Wat later werd de auto door politiemensen op de Adrianalaan gesignaleerd. De man die de auto had gestolen, had inmiddels de bestelauto verlaten en was te voet verder gegaan. De omgeving werd door de politie afgezocht, waarna de man kon worden aangehouden. De 28-jarige verdachte, afkomstig uit Den Haag werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De bestelauto kon worden teruggegeven aan de eigenaar.
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL -De Verkeerspolitie heeft dinsdagmorgen en
-middag radarsnelheidscontroles gehouden op de Nieuwe Tiendweg en de Van Ostadelaan. Tussen 11.35 en 12.40 uur reden op de Nieuwe Tiendweg, 29 van de 336 gecontroleerde automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 50km. Hoogst gemeten snelheid 72 kilometer per uur. Op de Van Ostadelaan reden tussen 12.50 en 13.50 uur, 6 van de 141 bestuurders harder dan 50km. Hoogste snelheid 88 kilometer per uur.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 17-07-2002 '
Lees ook