Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 19-05-02 12:21

Uitgave zondag 19 mei 2002

AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM (19 mei 2002) In het centrum van Rotterdam heeft personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum, samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf, zaterdagavond en -nacht toezicht gehouden in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. In totaal werden drie mensen aangehouden o.a. voor: het niet voldoen aan bevel of vordering en vernieling. Er werden 184 processen-verbaal uitgeschreven voor verkeerd parkeren, 2 voor andere verkeersovertredingen en 10 voor wildplassen.

MAN BEROOFD (19 mei 2002)
Een 20-jarige Rotterdammer is zaterdagmorgen op de Mijnsherenlaan onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. Aangever liep, rond tien uur, in de richting van de Dordtselaan. Bij de Moerkerkestraat werd hij aangesproken door een onbekende man, die iets wilde vragen. Vervolgens werd hij vastgepakt en haalde de man een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde aangever. De overvaller trok de halsketting van z'n nek, waarna hij wegrende de Moerkerkestraat in. Een direct ingesteld onderzoek in de omgeving door de politie had geen resultaat.

MISHANDELD EN BEROOFD (19 mei 2002)
Een 18-jarige Rotterdammer is zaterdagavond op de Randweg door twee mannen beroofd en mishandeld. Rond tien uur was aangever uit de tram gestapt op de kruising Groene Hilledijk - Randweg. Onverwacht werd hij vastgepakt door twee mannen. Eén van de twee had een mes in z'n hand en eiste geld. Toen hij weigerde werd hij gestoken. Vervolgens werd z'n portemonnee uit z'n zak gehaald en renden de daders weg in de richting van het Sandelingplein. Aangever liep een klein wondje op en werd ter plaatse door de GGD behandeld, waarna hij naar huis is gebracht.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 19-05-2002 '
Lees ook