Politie Rotterdam-Rijnmond


Persberichten Actueel

Bijgewerkt: 20-05-02 13:55

Uitgave maandag 20 mei 2002

HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT WATEROVERLAST (20 mei 2002) Zondag kort na het middaguur werd door politiepersoneel van het district De Noordhoek na een melding over wateroverlast een onderzoek ingesteld in een woning in de Hoyledestraat. In de woning bleek een waterslangetje te zijn losgeschoten dat voor bevloeiing zorgde van een hennepkwekerij. In totaal ruim 120 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij, die niet thuis bleek, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.

STEEKPARTIJ (20 mei 2002)
Zondagmorgen kort na zes uur werden in het portiek van een woning in de Icarusstraat twee vrouwen (18 en 19 jaar) uit Rotterdam met een mes gestoken door een 25-jarige Rotterdammer, die na de steekpartij de benen nam. Bij de steekpartij, waarvan de aanleiding moet worden gezocht in de relationele sfeer, werd de 18-jarige vrouw in haar hand gestoken en de 19-jarige vrouw een aantal malen in de benen en in haar zij. Beide slachtoffers werden door GGD-personeel voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Naar de 25-jarige dader wordt door de recherche van het district De Noordhoek een onderzoek ingesteld.

VERDACHTEN BEROVING AANGEHOUDEN (20 mei 2002)
Zondagavond rond tien uur werd op de Spinozaweg een 15-jarige jongen uit Rotterdam belaagd door een groep van een zestal mannen, in leeftijd variërend van 17 tot 24 jaar. Het slachtoffer werd daarbij beroofd van z'n handtelefoon. Toen politiemensen in de omgeving aan de hand van het signalement van de groep een onderzoek instelden, werd deze korte tijd later in de Homerusstraat gesignaleerd en aangehouden. Tijdens de aanhouding gooide ''n van de mannen de buitgemaakte handtelefoon weg. Het zestal werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

VIER VERDACHTEN INBRAAK SUPERMARKT AANGEHOUDEN (20 mei 2002) Maandagmorgen kort voor drie uur werd door politiepersoneel van het district op het Groene Kruisplein de auto van een 23-jarige Rotterdammer, met daarin nog drie jeugdige mede-inzittenden in leeftijd variërend van 16 tot 20 jaar, aan de kant gezet. Het viertal had even tevoren met een steen een ruit ingegooid van een supermarkt aan het Plein 1953. Uit de supermarkt waren vervolgens door hen diverse zakken chips en blikjes frisdrank weggenomen. De inbraak werd gezien door een getuige, die de politie alarmeerde. Aan de hand van het type en kleur kon de auto, met daarin de vier mannen, aan de kant worden gezet. De vier verdachten, die zich in de auto te goed deden aan de chips en de frisdrank, werden aangehouden en vervolgens ingesloten.

VROUW MET STANLEYMES IN HALS GESTOKEN (20 mei 2002) Zondagmiddag rond half twee werd bij een tramhalte op de Wolphaertsbocht een 20-jarige vrouw uit Culemborg door een nog onbekende vrouw met een stanleymes in haar hals gestoken. Om nog onduidelijke redenen had het tweetal onenigheid gekregen. Het slachtoffer, dat een diepe steekwond in haar hals opliep, werd door GGD-personeel naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. De onbekende vrouwelijke dader nam na de steekpartij de benen.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (20 mei 2002)
Maandagmorgen kort voor vijf uur ontstond brand in een elektriciteitsmeterkast bij een woning aan de Beverwaardseweg. Door de stroomafname van een hennepkwekerij in de woning was een en ander in de meterkast doorgebrand. In een kamer werden 150 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. De 55-jarige bewoner, die overigens de stroom niet illegaal had afgetapt, werd aangehouden op grond van de Opiumwet.


Uitgave zondag 19 mei 2002

AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM (19 mei 2002) In het centrum van Rotterdam heeft personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum, samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf, zaterdagavond en -nacht toezicht gehouden in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. In totaal werden drie mensen aangehouden o.a. voor: het niet voldoen aan bevel of vordering en vernieling. Er werden 184 processen-verbaal uitgeschreven voor verkeerd parkeren, 2 voor andere verkeersovertredingen en 10 voor wildplassen.

MAN BEROOFD (19 mei 2002)
Een 20-jarige Rotterdammer is zaterdagmorgen op de Mijnsherenlaan onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. Aangever liep, rond tien uur, in de richting van de Dordtselaan. Bij de Moerkerkestraat werd hij aangesproken door een onbekende man, die iets wilde vragen. Vervolgens werd hij vastgepakt en haalde de man een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde aangever. De overvaller trok de halsketting van z'n nek, waarna hij wegrende de Moerkerkestraat in. Een direct ingesteld onderzoek in de omgeving door de politie had geen resultaat.

MISHANDELD EN BEROOFD (19 mei 2002)
Een 18-jarige Rotterdammer is zaterdagavond op de Randweg door twee mannen beroofd en mishandeld. Rond tien uur was aangever uit de tram gestapt op de kruising Groene Hilledijk - Randweg. Onverwacht werd hij vastgepakt door twee mannen. Eén van de twee had een mes in z'n hand en eiste geld. Toen hij weigerde werd hij gestoken. Vervolgens werd z'n portemonnee uit z'n zak gehaald en renden de daders weg in de richting van het Sandelingplein. Aangever liep een klein wondje op en werd ter plaatse door de GGD behandeld, waarna hij naar huis is gebracht.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 20-05-2002 '
Lees ook