Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 21 maart 2003
VLAARDINGEN - De politie van het district Waterweg heeft donderdagmiddag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Blankenheimstraat omdat zich daar mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden. Aanleiding voor het onderzoek was het gevaarlijk hoge stroomverbruik, meer dan de bekabeling zou kunnen verdragen, waardoor er gevaar voor brand bestond.
Binnen trof men een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 154 planten en de benodigde apparatuur. Alles werd in beslag genomen en zal worden vernietigd. Een onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld. De Eneco stelt een nader onderzoek in naar diefstal van stroom en gas.


* BRAND IN WONING
SPIJKENISSE - Donderdagmiddag brak er brand uit in een woning aan de Vlegelvoorde. Het vuur sloeg over naar een naastgelegen panden. De schade is aanzienlijk, niemand raakte gewond. Het betrof een uitslaande brand, de vlammen sloegen uit het dak. Bewoners werden uit hun woningen gehaald. Het vuur ontstond, door nog onbekende oorzaak, op de bovenste verdieping van pand 21 en sloeg via het dak over naar nummer 23 en in mindere mate naar nummer 19. De brandweer bluste het vuur. De bewoners van twee woningen, nummer 21 en 23, zijn elders ondergebracht omdat hun huizen niet meer bewoonbaar waren. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand wordt ingesteld.

Avonduitgave donderdag 20 maart 2003

* POLITIE LOST OVERVALLEN EN ANDERE MISDRIJVEN OP; NEGEN VERDACHTEN

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Rechercheurs van de districten Schiedam en Waterweg losten met de aanhouding van negen verdachten uit Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen (in de leeftijd van 14 tot en met 22 jaar) dertien zaken op, die zich afspeelden in Schiedam en Vlaardingen. De verdachten waren onder andere betrokken geweest bij vijf gewapende overvallen op onder meer supermarkten en een pizzazaak, heling van mobiele telefoons, een zware mishandeling van een 45-jarige Schiedammer en een schietpartij waarbij geen gewonden vielen. Bij de diverse overvallen werd gedreigd met geweld en tevens werden er messen en vuurwapens getoond. De bij de overvallen gemaakte buit werd door de verdachten opgemaakt. De delicten werden gepleegd in de periode van november 2001 tot augustus 2002.
De politie stelde een intensief onderzoek in naar de verdachten. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat er sprake was van een groep personen, die steeds in wisselende samenstelling de feiten pleegden. Het onderzoek resulteerde in de aanhouding van de negen verdachten. Zij werden voorgeleid aan de officier van justitie. Zeven verdachten werden vervolgd en zijn inmiddels door de rechter veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van één tot vijf jaar. (Persofficier van justitie)


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagmorgen op de kruising 's-Gravenweg met de Laan van Woudestein een verkeerscontrole. Tussen negen uur en half elf werden 35 auto's gecontroleerd. In totaal gingen zes automobilisten op de bon voor het niet dragen van de autogordel.


* SCHOLIERENDEMONSTRATIE RUSTIG VERLOPEN
ROTTERDAM - Donderdagmiddag werd er in het centrum van Rotterdam een demonstratieve optocht door scholieren gehouden naar aanleiding van de oorlog in Irak. De optocht startte bij een scholencomplex aan de Benthemstraat en ging tot aan het Plein 1940. Er deden naar schatting zo'n 300 tot 400 scholieren mee aan de tocht, die ordelijk en rustig verliep. Eén demonstrant werd aangehouden in verband met het bekladden van het monument (van Zadkine) op het Plein 1940.


* RADARSNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmiddag op de Jasonweg een radarsnelheidscontrole. Tussen half vijf en zes uur flitste de radar 256 van de in totaal 906 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur in plaats van '50'.


* VERDACHTE ZAKKENROLLERIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmorgen omstreeks kwart voor elf in een winkel in de Hoogstraat een 22-jarige zakkenroller uit Utrecht aan. Hij had geld uit de portemonnee van een 31-jarige man uit Spijkenisse ontvreemd. Het slachtoffer bemerkte dat hij werd bestolen. Hierop ontstond een handgemeen, waarop de verdachte hem met een mes bedreigde. Een beveiligingsmedewerker hield de 22-jarige man vast tot de gealarmeerde politie ter plaatse kwam. Bij de verdachte werd het ontvreemde geld aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het mes werd in beslag genomen.


* VERKEERSCONTROLES
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield donderdagmorgen en -middag op de Blaak, Goudsesingel en de Meent verkeerscontroles. Tussen half elf en vier uur gingen 55 automobilisten op de bon voor onder meer het overschrijden van een doorgetrokken streep, het niet dragen van de autogordel en het negeren van een linksafverbod. E'n fietser werd bekeurd voor het rijden op het trottoir.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 21-03-2003 '
Lees ook