Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 21-05-02 12:09

Ochtenduitgave dinsdag 21 mei 2002

BRAND IN WONING (21 mei 2002)
Maandagmiddag brak er brand uit in een woning aan de Frans Bekkerstraat. Surveillerende politiemensen zagen rook uit een woning komen en werden aangesproken door een getuige die vertelde dat de achterzijde van de woning openstond, maar dat hij niet wist of er nog iemand binnen was. De brandweer werd gealarmeerd. Een 85-jarige vrouw is door de brandweer uit een naastgelegen woning gehaald. De overige bewoners waren niet thuis. De brandweer had het vuur vrij snel geblust. In de woning waar het vuur ontstond was een enorme brandschade, de omliggende woningen liepen rook- en waterschade op. De 20-jarige bewoonster, die tijdens de brand niet thuis was is opgevangen door kennissen.
Bij onderzoek bleek dat het vuur was begonnen in een slaapkamer door nog onbekende oorzaak. Wel werd vastgesteld dat de keukendeur aan de achterzijde van het pand was geforceerd. Of de vermoedelijke inbraak iets te maken heeft met het ontstaan van de brand wordt onderzocht.

VROUW LICHT GEWOND BIJ SCHIETINCIDENT (21 mei 2002) Maandagmiddag vond er in de Dirkslandstraat een schietincident plaats, waarbij een 27-jarige vrouw uit Spijkenisse verwondingen opliep aan een oor. De achtergrond moet gezocht worden in een familievete. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de dader.

SURFER UIT WATER GEHAALD (21 mei 2002)
Maandagmiddag, om even na drie uur, kwam bij de politie de melding binnen dat er bij de Noordzeeboulevard een kitesurfer in het water lag, die niet meer terug naar de kust kon komen. De 32-jarige man uit Duitsland lag zo'n 800 meter uit de kust. Twee politiemensen van de Rivierpolitie zijn met een helikopter naar de 'drenkeling' gebracht, waar ze in het water sprongen en eerste hulp verleenden. De reddingsboot heeft de surfer met z'n spullen en de politiemensen aan boord genomen en op het strand afgezet. De man die ongeveer twee uur in het water lag hield daaraan geen nadelige gevolgen over.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 21-05-2002 '
Lees ook