Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 22 februari 2003

* TAXICONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield vrijdagavond en -nacht, samen met collega's van het Bureau Taxizaken), op diverse taxistandplaatsen controles. In totaal werden 85 taxichauffeurs op standplaatsen bij het Centraal Station en in Rotterdam-Zuid en -Noord, gecontroleerd. Hierbij werden 23 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer het niet invullen van de werkmap, geen tarievenlijst, verlopen apk, geen kentekenbewijs en het niet zichtbaar hebben van de vergunning en de chauffeurspas.
* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Zaterdagmorgen kort na één uur werd door politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster op de Nijenrodeweg een onderzoek ingesteld na een melding over een schietpartij. Volgens getuigen werd er vanaf de openbare weg geschoten op een auto, waaruit twee mannen stapten, die direct terugschoten. Ter plaatse troffen politiemensen slechts een groot aantal hulzen aan, terwijl in diverse woningen en in een boom kogelinslagen werden gevonden. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek naar de schietpartij in, waarbij voorzover bekend geen gewonden vielen.
* MEISJE BEROOFD
SPIJKENISSE - Vrijdagavond rond negen uur werd op de Herfstakker een achttienjarig meisje uit Den Haag onder bedreiging van een mes door een onbekende knaap beroofd van haar portemonnee. Het slachtoffer had even tevoren 100 euro gepind bij een geldautomaat op de Lenteakker. Op de Herfstakker werd ze in eerste instantie door de knaap aangesproken, die haar de weg vroeg, maar even later een mes pakte en het meisje sommeerde haar portemonnee af te geven.

* VROUW BEROOFD
SPIJKENISSE - Vrijdagavond even na kwart over elf werden in de Nieuwstraat twee daar lopende vrouwen (23 en 24 jaar en woonachtig in Spijkenisse) belaagd door twee ongeveer achttienjarige jongens. Van de 24-jarige vrouw werd de tas van haar schouder getrokken, waarbij zij ook een paar klappen in het gezicht kreeg. In de tas van het slachtoffer zaten onder meer een geldbedrag van zo'n twintig euro, een bankpasje en enkele persoonlijke bescheiden. Vervolgens trachtte het tweetal ook de tas van de 23-jarige vrouw te bemachtigen, maar dat lukte niet. Met hun buit rende het tweetal weg. Rond half één werden in de Torenstraat twee jongens uit Spijkenisse (17 en 19 jaar) op signalement door politiepersoneel van het Bureau Spijkenisse als verdachten aangehouden. Na onderzoek bleek het tweetal niet de daders en werd weer op vrije voeten gesteld. Wel werd bij één van hen een vlindermes in beslag genomen.

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield vrijdagmiddag op de Laan op Zuid en 's avonds op de Statenweg radarsnelheidscontroles. Tussen kwart voor drie en vijf uur namen op de Laan op Zuid 46 van de 1180 passerende automobilisten het niet zo nauw met de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur. Op de Statenweg, waar tussen kwart over zeven en half tien werd gecontroleerd, flitste de snelheidsradar 98 van de 1300 voorbijrijdende automobilisten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogste score bedroeg hier 96 km/uur.


* SCHIEDAMMER BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart over negen werd in de Bergpolderstraat een daar lopende 22-jarige Schiedammer van achteren benaderd door drie ongeveer achttienjarige knapen, die het slachtoffer vervolgens insloten en gedrieën bedreigden met messen. De Schiedammer werd gesommeerd zijn portemonnee, waarin een nog onbekend geldbedrag, handtelefoon en bankpasje aan hen af te geven. Het drietal rende met hun buit weg in de richting van de Vlaggemanstraat.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 22-02-2003 '
Lees ook