Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zaterdag 22 maart 2003

* TIEN VERDACHTEN BIJ POLITIEACTIES WEST-KRUISKADE EN OMGEVING

ROTTERDAM - De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum heeft donderdagmiddag en -avond en vrijdagmiddag- en avond, met ondersteuning van cameratoezicht, op de West-Kruiskade en omgeving acties gehouden ter bestrijding van de overlast. De acties waren gericht op alle vormen van overlast en vonden plaats in het kader van 'KEEP ON CLEANING'. In totaal werden tien verdachten aangehouden, vijf voor het dealen van drugs, twee voor een vechtpartij, één voor bedreiging en twee voor wapenbezit. Zestien mensen kregen een oproeping uitgereikt voor openlijk gebruik en hinderlijk gedrag (bedelen), zeven personen werden geverbaliseerd voor overtreding van de Algemeen Plaatselijke Verordening. Twaalf mensen kregen een verblijfsontzegging voor 24 of 48 uur opgelegd. Tijdens de acties werden er negentien eenheden cocaïne en heroïne in beslag genomen, alsmede een busje traangas en een alarmpistool. Eenentwintig verkeersdeelnemers kregen een bekeuring voor verkeerd parkeren.


* GEWAPENDE OVERVAL OP BOUWMARKT
ROTTERDAM - Vrijdagavond vond er een gewapende overval plaats op een bouwmarkt aan de Koperstraat. Twee overvallers bedreigden het personeel en gingen er van door met een nog onbekend geldbedrag. Om even na negen uur stapten twee gemaskerde mannen de kantoorruimte van de bouwmarkt binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen en een mes. De vier personeelsleden werden met tape vastgebonden. De overvallers gingen er via het magazijn vandoor met een nog onbekend geldbedrag. De personeelsleden konden zich zelf bevrijden van hun knevels en alarmeerden de politie. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in naar de daders van de overval. Niemand raakte gewond.

Avonduitgave vrijdag 21 maart 2003

* BEDRIJFSONGEVAL
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen omstreeks kwart over tien raakten aan de Coolhaven, tijdens werkzaamheden, twee glazenwassers gewond. De slachtoffers, een 50-jarige man uit Lekkerkerk en een 35-jarige Rotterdammer, stonden in een gondel toen deze tijdens het dalen enkele meters naar beneden viel. De twee mannen liepen hierbij verwondingen op, respectievelijk een gebroken rib en een gekneusde heup. Ze zijn naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. De Arbeidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld.


* CONTROLE ZWAAR VERVOER
ROTTERDAM - De Verkeerspolitie heeft vrijdagmorgen en -middag op de Seattleweg een controle gehouden op afvallende lading en zwaar vervoer. Er werden 45 vrachtwagens gecontroleerd. Vijf bestuurders kregen een proces-verbaal omdat hun vrachtwagen te zwaar was beladen. De overschrijding van de belading lag tussen de 9 en 74 procent. Verder werden er nog 38 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het niet in het bezit zijn van het rijbewijs, gevaar voor afvallende lading en het niet handsfree-bellen.


* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
GOEDEREEDE - Vrijdagmiddag omstreeks vijf uur is een 19-jarige man uit Ouddorp bij een eenzijdig verkeersongeval op de Vissersweg om het leven gekomen. Het slachtoffer verloor, door nog onbekende oorzaak, de macht over het stuur en kwam in een berm terecht waarna de auto tot stilstand kwam tegen een boom. De man overleed ter plaatse. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.


* SNELHEIDS- EN AUTOGORDELCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield vrijdagmorgen en -middag op de Westzeedijk en Maasboulevard snelheidscontroles. Tussen acht uur en half tien hielden op de Westzeedijk 72 van de in totaal 810 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur in plaats van '50'. Op de Maasboulevard lapten tussen tien uur en half twaalf 62 van de in totaal 2425 passerende autobestuurders de maximumsnelheid van '50' aan hun laars. Hoogste score bedroeg 82 km/uur. Op de Kralingseplaslaan gingen 30 automobilisten op de bon voor het niet dragen van de autogordel.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 22-03-2003 '
Lees ook