Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 22-05-02 09:02

Ochtenduitgave woensdag 22 mei 2002

JONGEN VERDRONKEN (22 mei 2002)
Dinsdagavond rond acht uur overleed in het Sophiakinderziekenhuis een vijftienjarige jongen uit Rotterdam. De jongen was kort na zes uur, samen met vier andere jongens, ter hoogte van de Piet Smitkade in het water van de Nieuwe Maas gaan zwemmen. Terwijl z'n vriendjes nog op de kant stonden, verdween de jongen snel onder water. Een man en een vrouw sprongen te water, terwijl politiemensen bij aankomst direct begonnen te dreggen. Vervolgens zochten duikers van de brandweer in het water naar de jongen, die kort na half zeven werd gevonden. Direct werd reanimatie toegepast door personeel van de Medische Urgentiehelikopter en GGD, waarna het slachtoffer vervolgens met een spoedtransport naar het Sophiakinderziekenhuis werd vervoerd. Daar overleed hij een uur later.

MAN LOOPT ERNSTIG BEENLETSEL OP EN SLAGADERLIJKE BLOEDING NA UITSCHIETEN KETTINGZAAG (22 mei 2002)
Dinsdagavond rond zeven uur liep een man uit Sliedrecht ernstig beenletsel en een slagaderlijke bloeding op, toen tijdens zaagwerkzaamheden z'n kettingzaag uitschoot. De man was bij een manege in de Volkelstraat op een hoogte van zo'n drie meter bezig met een kettingzaag een aantal takken van een populier af te zagen. Plotseling schoot de kettingzaag uit, waarbij de rechterkuit van de man volledig werd weggeslagen. Daarbij liep hij tevens een slagaderlijke bloeding op. Het slachtoffer werd met een spoedtransport door GGD-personeel overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis.

TRAMCONTROLES (22 mei 2002)
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield dinsdag in de namiddag, samen met controleurs van de RET, tramscontroles aan de Reyerdijk. In totaal werden 186 personen op hun plaatsbewijs gecontroleerd, waarbij er 37 niet in het bezit waren van een kaartje. Twee reizigers betaalden direct, 29 kregen een proces-verbaal, terwijl zes mensen werden gepardonneerd. Tijdens de controles werden een 17-jarige jongen uit Rotterdam wegens belediging en verzet en een 30-jarige Zwijndrechter op grond van de Wet Identificatieplicht aangehouden.

MAN AANGEHOUDEN (22 mei 2002)
Dinsdagavond omstreeks tien uur werd op de Molenwaterweg een 30-jarige Rotterdammer aangehouden. Even daarvoor had de man in een tram op de Schiekade een tas, die op de grond stond, weggegrist van een 19-jarige vrouw uit Rotterdam. Vervolgens trapte de man de deuren van de tram open en rende weg. Getuigen achtervolgden de man en konden hem op de Molenwaterweg staande houden. De man werd door inmiddels gealarmeerd politiepersoneel aangehouden en overgebracht naar het bureau.

JEUGDIGE AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN WEGENS POGING DOODSLAG (22 mei 2002) Dinsdagavond rond half twaalf belandde in de Adriaan Pieterstraat een 19-jarige Rotterdammer met z'n auto in twee tuinen. Een aantal bewoners hielp daarbij de auto weer op de weg te krijgen, maar toen ze vertelden dat zij ook de politie hadden gebeld, ging de jeugdige bestuurder er in volle vaart vandoor. Daarbij reed hij in op drie bewoners, die voor de auto stonden om hem het wegrijden te verhinderen. Het drietal moest ijlings opzij springen om niet door de auto te worden aangereden. Omdat zij het kenteken van de auto hadden genoteerd konden de politiemensen korte tijd later in diens woning de 19-jarige automobilist aangehouden. Hij werd, verdacht van poging doodslag, ingesloten, terwijl z'n auto in beslag werd genomen.

SNELHEIDSCONTROLES (22 mei 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Westzeedijk, Maasboulevard, Tjalklaan en Statenweg. Tussen kwart over zeven en half negen werd gecontroleerd op de Westzeedijk, waar 46 van de 786 passerende automobilisten het niet zo nauw namen met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/uur. Tussen kwart over zeven en kwart voor negen werd in beide rijrichtingen gecontroleerd op de Maasboulevard. Daar overschreden 34 van de in totaal 2130 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score: 84 km/uur. Op de Tjalklaan werd tussen kwart voor tien en half twaalf gecontroleerd. Hier hielden 44 van de 1020 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid was 88 km/uur in plaats van de toegestane '50'. Tussen half elf en half twaalf en tussen half twee en drie uur werd gecontroleerd op de Statenweg. De snelheidsradar flitste er 232 van de 2280 passerende automobilisten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogste score: 83 km/uur.

ZOEKACTIE EN NAT PAK DOOR HEKGOLF VEERBOOT (22 mei 2002) HOEK VAN HOLLAND - Dinsdagavond werd door de reddingsboot Javazee, samen met een boot van de Rotterdamse Rivierpolitie, een zoekactie rond de Noorderpier in Hoek van Holland ingesteld of er mogelijk mensen van de pier waren geslagen door een enorme hekgolf van een vertrekkende veerboot. Rond kwart over tien werd de Kustwacht gealarmeerd door twee vissers, die zich op de pier bevonden, maar zich in veiligheid konden brengen door achter een muurtje weg te kruipen. Beiden liepen wel een nat pak op. Ook twee andere zich op de Noorderpier bevindende personen liepen een nat pak op. Om één uur 's nachts werd de zoekactie gestopt. Niemand bleek door de hekgolf, waardoor de pier een halve meter onder water kwam te staan, van de pier te zijn geslagen. Wel wordt door de Rivierpolitie een onderzoek ingesteld naar het vaargedrag van de veerboot.

Avonduitgave dinsdag 21 mei 2002

POLITIEMAN BEDREIGENDE AUTOKRAKER AANGEHOUDEN (21 mei 2002) Dinsdagmorgen rond half zeven greep een politieman in vrije tijd op de Libanonweg een 40-jarige Rotterdammer in z'n kladden, die daar juist uit een daar geparkeerd staand bestelbusje de radio/cd-speler had gestolen. De bijzonder agressieve autokraker bedreigde de politieman, die vervolgens assistentie van z'n collega's kreeg. Bij de autokraker werd in de band van z'n broek een 30 centimeter lang mes aangetroffen en in beslag genomen. Dat laatste gebeurde ook met een rugzak, waarin twee radio/cd-spelers een paar zwarte damesschoenen en een schroevendraaier. De 40-jarige Rotterdammer werd vervolgens ingesloten.

ARBEIDSONGEVAL MET LETSEL (21 mei 2002)
BARENDRECHT - Dinsdagmorgen rond half elf liep een 48-jarige bouwvakker uit Langerak hoofd-, rug- en polsletsel op, toen hij een val maakte in een aanbouw zijnde woning aan de Riedermorgen (Carnisselande). De man was bezig om een keg tussen de muur van het trapgat en de betonvloer van de tweede etage te verwijderen, toen plotseling de ladder waar hij op stond weggleed. Hierop viel hij in het trapgat en raakte daarbij enkele treden. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het MCRZ-, lokatie Zuiderziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Door de Arbeidsinspectie wordt een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

SNELHEIDSCONTROLE (21 mei 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield dinsdagmiddag tussen kwart over vier en half zes een radarsnelheidscontrole in beide rijrichtingen op de Doenkade. Van de 1449 passerende automobilisten hielden 393 zich niet aan de maximum snelheid van 80 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 153 km/uur.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 22-05-2002 '
Lees ook