Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 22-06-02 13:15
Uitgave zaterdag 22 juni 2002
BEJAARDE AUTOMOBILIST ZIT MET VOET KLEM TUSSEN GAS- EN REMPEDAAL: RAVAGE EN OVERREDEN FIETSER (22 juni 2002)
SCHIEDAM - Vrijdagmiddag rond kwart over drie werd op de Burgemeester Honnerlage Gretelaan een 60-jarige Schiedammer op de fiets overreden door een met z'n auto achteruit rijdende 86-jarige Schiedammer. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Vlietlandziekenhuis vervoerd, waar na onderzoek bleek dat de man, naast een hersenschudding, inwendig letsel en kneuzingen en schaafwonden over z'n hele lichaam had opgelopen. Z'n toestand is onstabiel. De 86-jarige automobilist verklaarde dat hij bij het achteruit wegrijden uit een parkeerkom met z'n voet klem was komen te zitten tussen het gas- en rempedaal. Eerst botste hij tegen een achter hem geparkeerd staande auto, die vervolgens de rijbaan op werd geduwd en tegen een aan de overkant van de weg geparkeerd staande auto botste. De automobilist bleef daarna nog steeds achteruit rijden en overreed de 60-jarige fietser om vervolgens over het trottoir rijdend nog tegen een geparkeerd staande auto te rijden. De rit van de bejaarde Schiedammer eindigde tenslotte tegen de pui van een woning.

ALGERIJN AANGEHOUDEN, VERDACHT VAN BETROKKENHEID BIJ EEN OF MEER TE PLEGEN AANSLAGEN IN EUROPA (22 juni 2002)
Vrijdagavond werd in Canada, op verzoek van de Nederlandse autoriteiten, een 39-jarige Algerijn aangehouden. De man wordt verdacht betrokkenheid bij een of meer in Europa te plegen aanslagen en het vervalsen van documenten. Justitie heeft de uitlevering van de Algerijn verzocht. De aanhouding houdt verband met de aanhouding op 13 september van het vorig jaar van vier mannen in de Vletstraat in Rotterdam. Van deze vier mannen zitten er nog twee vast. (Persofficier van Justitie).

OVERVAL FEYENOORDSHOP (22 juni 2002)
Vrijdagavond rond kwart voor negen werd door twee gewapende mannen een overval gepleegd op de Feyenoordshop aan de Lijnbaan. Het tweetal sloot twee in de zaak aanwezige medewerkers op in het magazijn en ging er met een nog onbekend geldbedrag aan buit vandoor. Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum bevrijdde de beide medewerkers en is een onderzoek naar de beide overvallers gestart.

BEROVER AANGEHOUDEN (22 juni 2002)
Vrijdagavond even voor middernacht werd op het Hofplein een daar lopende zestienjarige jongen uit Rotterdam onder bedreiging beroofd van z'n portemonnee. Het slachtoffer sprak direct na de beroving daar juist passerende politiemensen aan en wees hen op de dader. Vervolgens werd een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden, die de geroofde portemonnee in z'n broek had verstopt. De Capellenaar werd ingesloten, terwijl het slachtoffer z'n portemonnee weer terugkreeg.

TWEE DORDTENAREN MET VUURWAPENS AANGEHOUDEN (22 juni 2002) (Zie ook persbericht van 17 juni 2002, ochtenduitgave) Vrijdagavond om half acht hield politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum op het Schouwburgplein twee Dordtenaren (20 en 27 jaar) in hun auto aan. Beiden waren in het bezit van doorgeladen vuurwapens. De politiemensen controleerden de auto met beide inzittenden, omdat deze afgelopen zondagavond betrokken zou zijn geweest bij een schietpartij op de 's-Gravendijkwal. Daar werd toen door een mede-inzittende van een Volkswagen Golf op een 29-jarige man uit Schiedam geschoten. De Schiedammer schoot daarbij terug en kon die zondagavond door politiemensen in de Korte Bajonetstraat worden aangehouden. Het vuurwapen, dat hij bij zich droeg, werd in beslag genomen. Bij de schietpartij raakte niemand gewond. De vrijdagavond aangehouden mannen werden voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.

SNELHEIDSCONTROLES (22 juni 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield vrijdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Maasboulevard, Westzeedijk, Statenweg en Vierhavensstraat. Tussen kwart voor zeven en kwart over negen werd op de Maasboulevard in beide rijrichtingen gecontroleerd. Van de in totaal 4060 passerende automobilisten namen 135 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur. Op de Westzeedijk, waar tussen half elf en kwart over twaalf eveneens in beide rijrichtingen werd gecontroleerd, overschreden 77 van de 1330 passerende automoblisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg hier 88 km/uur. Tussen kwart voor twee en drie uur werd gecontroleerd op de Statenweg. Hier flitste de snelheidsradar 83 van de 880 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur in plaats van de toegestane '50'. In de Vierhavensstraat hielden tussen kwart voor twee en kwart over vijf 226 van de 3700 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 92 km/uur.

OVERVAL SNOOKERCENTRUM (22 juni 2002)
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zaterdagmorgen rond half twee werd door een met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een snookercentrum aan het Marsdiep. Op het moment van de overval waren twee medewerksters (26 en 35 jaar, beiden uit Rotterdam) bezig de zaak te sluiten, toen de overvaller, gemaskerd met een panty over z'n hoofd, met het vuurwapen het glas in de voordeur kapotsloeg en naar binnen kwam. Vervolgens bedreigde de man de beide medewerksters en ging er met een tas, waarin de dagopbrengst van zo'n 900 euro zat, vandoor.

OVERVAL SUPERMARKT (22 juni 2002)
SCHIEDAM - Vrijdagmiddag rond kwart over drie werd door twee gemaskerde mannen, waarvan er ''n was gewapend met een vuurwapen, een overval gepleegd op een supermarkt aan de Snelliussingel. De overvallers bedreigden bij een kassa een personeelslid en gingen er met de inhoud van de kassa vandoor. Ondanks een achtervolging door de eigenaar en enkele medewerkers van de supermarkt werden beide overvallers in de Voltastraat uit het oog verloren. Avonduitgave vrijdag 21 juni 2002

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (21 juni 2002)
VLAARDINGEN - Vrijdagmorgen stelde politiepersoneel van het Bureau Vlaardingen (district Waterweg) na het ontdekken van een verbroken ruit een onderzoek in een pand aan de Schiedamsedijk in. In twee afzonderlijke ruimten werden hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal 1488 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later op de dag vernietigd. De voor de kwekerij benodigde stroom werd illegaal afgetapt. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

TWEE CHINEZEN SLACHTOFFER VAN NEPAGENTEN (21 juni 2002) Vrijdagmorgen rond elf uur werden twee uit Hongkong afkomstige Chinezen slachtoffer van oplichting en diefstal door drie nepagenten. De twee mannen werden in de Poortstraat aangesproken door een man, die hen naar de Delftsestraat dirigeerde. Daar voegden zich twee andere mannen bij hen, die zich legitimeerden als politiemannen. Daarbij werd de Chinezen verzocht eerst het paspoort en daarna hun portemonnees ter controle even af te geven. Na de paspoorten en het geld in de portemonnees te hebben gecontroleerd, kregen de beide Chinezen een en ander weer terug. Korte tijd later ontdekten zij echter dat er uit hun portemonnees in totaal 2000 euro was weggenomen. De twee nepagenten en hun handlanger waren echter toen al lang en breed verdwenen.

SCHIPPER ZWAAR IN DE 'OLIE' (21 juni 2002)
ZWARTEWAAL - Personeel van de Rivierpolitie legde vrijdagmiddag rond één uur een 53-jarige Rotterdammer een vaarverbod van elf uur op, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De Rotterdammer had even tevoren bij het wegvaren uit de haven van Zwartewaal met z'n motorjachtje schade gevaren aan de steiger van een bunkerstation. De eigenaar van het bunkerstation sprak hem daarop aan, rook dat de schipper zwaar onder invloed was en verzocht hem niet meer te gaan varen. Dat deed de Rotterdammer toch, waarna de Rivierpolitie werd gealarmeerd. Die trof de schipper niet meer varend aan, maar met z'n motorjachtje afgemeerd aan een steiger op het Brielse Meer. Bij een blaastest op het politiebureau van Spijkenisse blies de man 1015 ugl en kreeg daarvoor het vaarverbod.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 22-06-2002 '
Lees ook