Politie Rotterdam-Rijnmond


Persberichten Actueel

Bijgewerkt: 23-06-02 14:54

Uitgave zondag 23 juni 2002

MOTORRIJDER BUITEN KENNIS EN ZEER ERNSTIG GEWOND AANGETROFFEN (23 juni 2002)
BERGSCHENHOEK - Zaterdagavond rond kwart voor elf werd door een getuige op de Rottekade, ter hoogte van de skiberg, een 43-jarige man uit Bleiswijk zeer ernstig gewond naast z'n motor aangetroffen. Het bewusteloze slachtoffer werd, nadat hij door medici van het Chirurgisch Noodteam van het Dijkzigtziekenhuis ter plaatse was gestabiliseerd, met een spoedtransport naar dat ziekenhuis vervoerd. Daar werd hij direct aan z'n diverse ernstige verwondingen geopereerd. De man is nog steeds buiten kennis. De politie van het district De Noordhoek is op zoek naar getuigen, die zaterdagavond op de Rottekade de motorrijder hebben gezien en mogelijk iets kunnen vertellen over de toedracht van een en ander. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844, normaal gesprekstarief.

MAN BEROOFD (23 juni 2002)
Zondagmorgen rond half acht werd in de Proveniersstraat een 39-jarige Rotterdammer door drie negro VERMIST VEERTIENJARIG MEISJE NA RUIM ZES WEKEN TERUGGEVONDEN (23 juni 2002)
ROTTERDAM/DORDRECHT - Zaterdagavond laat werd door politiepersoneel van Dordrecht op een kermis in die stad een veertienjarig meisje uit Rotterdam aangehouden. Het meisje werd sinds donderdagmiddag 9 mei jl. vermist. Zij was die dag voor het laatst gezien in een zwembad in de Brabantse gemeente Hapert, waar zij met haar ouders en zusjes tijdens een vakantie verbleef. Met meisje werd zondagmorgen opgehaald door rechercheurs van de Afdeling Jeugd- en Zedenzaken van het district Oost, die haar momenteel verhoren waar zij gedurende haar vermissing heeft verbleven.

VAN ZO'N VEERTIG GEPARKEERD STAANDE AUTO'S BANDEN LEKGESTOKEN (23 juni 2002)
HELLEVOETSLUIS - Zo'n veertig autobezitters ontdekten zondagmorgen dat onverlaten in de nachtelijke uren hun autobanden hadden lekgestoken. Het spoor van lekgestoken autobanden begon op de Kanaalweg Oostzijde en liep via de Molshoek, Dreef, Plantaanlaan naar de Citroenvlinder. Behalve lekgestoken banden werden ook diverse verkeerslichten vernield.

CENTRALIST TAXICENTRALE OVERVALLEN EN MET HAMER NEERGESLAGEN (23 juni 2002)
VLAARDINGEN - Zondagmorgen rond half zeven werd een 29-jarige centralist uit Vlaardingen in het kantoor van een taxicentrale in de Nettenboetsterstraat overvallen door een met een vuurwapen en een hamer gewapende overvaller. Tussen de centralist en de overvaller ontstond een worsteling, waarbij de centralist diverse malen met de hamer op z'n hoofd werd geslagen. De overvaller zag kans met een nog onbekend geldbedrag, dat zich in het kantoor bevond, te vluchten. Hij werd daarbij achtervolgd door enkele medewerkers van het taxibedrijf, die zich in de garage bevonden. In de omgeving raakten zij de overvaller echter kwijt. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De recherche van het district Waterweg is een onderzoek gestart.

VOORBIJGANGER KRIJGT INHOUD VAN UIT RAAM GEGOOIDE PAN MET BRANDENDE OLIE OVER ZICH HEEN (23 juni 2002)
Zaterdagmiddag omstreeks één uur vloeg in de keuken van een woning in de Tweebosstraat de vlam in een pan met olie. De 36-jarige bewoner gooide in paniek de pan door een open raam naar buiten. Een 52-jarige man uit Ridderkerk, die daar samen met z'n echtgenote liep, kreeg de inhoud van de pan, die nog brandde, over zich heen. Het slachtoffer liep diverse brandwonden aan z'n armen en gezicht op. Ook z'n kleding bekwam brandschade. De onfortuinlijk Ridderkerker moest zich voor behandeling aan z'n brandwonden onder doktersbehandeling stellen.

AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP (23 juni 2002)
Zaterdagavond rond kwart over zeven kwam een 40-jarige man uit Vlissingen bij een eenzijdig ongeluk met z'n auto om het leven op het Drooglever Fortuynplein. De automobilist was er met z'n auto tegen een (tram)paal gereden. De zeerzwaargewonde man werd ter plaatse behandeld door een chirurgisch noodteam, maar overleed korte tijd later aan zijn opgelopen verwondingen.

AGRESSIEVE WINKELDIEF CIVIEL AANSPRAKELIJK GESTELD VOOR OPLOPEN GEBROKEN HAND VAN POLITIEMAN (23 juni 2002)
Een 36-jarige Schiedammer zal civiel aansprakelijk worden gesteld voor een gebroken hand, die een 32-jarige politieman van het district Rotterdam-Centrum zaterdagmiddag opliep tijdens de aanhouding van de man. De Schiedammer had rond kwart voor twee bij een supermarkt op de Lijnbaan een winkeldiefstal gepleegd en reageerde nogal agressief. Toen gealarmeerde politiemensen de man wilden aanhouden, nam deze de benen. Na een achtervolging kon hij, met behulp van een beveiligingsbeambte en twee getuigen worden aangehouden. Daarbij moest door één van de politiemensen pepperspray worden gebruikt. Toen de Schiedammer de politiewagen in moest, verzette hij zich en schopte de 32-jarige politieman met kracht tegen z'n hand, waardoor deze brak. Conform het Geweldsprotocol bij de politie Rotterdam-Rijnmond zal de man civielrechtelijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade. Op het politiebureau werd de man in verzekering gesteld.

WIELRENNER OVERLIJDT NA VALPARTIJ (23 juni 2002) RIDDERKERK - Zaterdagmiddag rond tien voor twee kwam tijdens een wielerwedstrijd op de Mauritsweg een 31-jarige man uit IJsselstein ernstig ten val. Met een snelheid van zo'n 50 km/uur begon hij plotseling op een recht stuk van de Mauritsweg te slingeren en belandde tegen een lantaarnpaal, waarbij het slachtoffer met z'n hoofd op de stoeprand terechtkwam. De wielrenner werd met spoed overgebracht naar het MCRZ, lokatie Zuiderziekenhuis in Rotterdam, waar hij bij aankomst aan z'n verwondingen bleek te zijn overleden.

TWEE JEUGDIGE OVERVALLERS AANGEHOUDEN (23 juni 2002) (Zie ook persbericht van 28/05/2002)
RIDDERKERK - Rechercheurs van het district Feijenoord-Ridderster hielden zaterdag twee jongens (17 en 18 jaar) uit Ridderkerk aan, verdacht van een door hen gepleegde overval op maandag 27 mei jl. op een Multishop aan het Dillenburgplein. Kort voor zes uur pleegde daar de 17-jarige jongen, gemaskerd en gewapend met een mes, een overval, waarbij hij de 19-jarige bedrijfsleidster uit Zwijndrecht met het mes bedreigde en haar dwong de kluis te openen. Met een geldbedrag, strippen- en telefoonkaarten als buit verliet de overvaller via de achterdeur de zaak. Daar had hij een fiets klaar staan, waarop hij wegreed. Dit werd gezien door een 25-jarige getuige, die hem in z'n auto achtervolgde. Op de Randweg gelukte het de automobilist om de jeugdige overvaller op z'n fiets klem te rijden. De overvaller wist zich echter lopend uit de voeten te maken, maar moest de buit achterlaten. De 18-jarige aangehouden verdachte bleek een medewerker van de zaak te zijn en werd wegens medeplichtigheid aan de overval aangehouden. Beide jeugdige verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam.

DRIE GEWONDEN NA MET AUTO OVER DE KOP (23 juni 2002) BERGSCHENHOEK - Zaterdagmiddag kort voor half vier kwam een 34-jarige automobilist uit Bergschenhoek met z'n auto over de middengeleiding van de Provincialeweg N209, bij Bergschenhoek, stuurde daarbij terug en reed via de berm het talud af. De auto, waarin ook z'n 29-jarige echtgenote en vier kinderen (3, 5, 7 en 8 jaar) zaten, ging daarbij over de kop en kwam zo'n twintig meter vanaf de weg te liggen. De bestuurder, diens echtgenote en een achtjarig dochtertje liepen daarbij lichte verwondingen aan hun nek en rug op en werden voor behandeling naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

VERMISTE MAN NA BIJNA TWEE JAAR MET AUTO IN WATER BIJ OOLTGENSPLAAT AANGETROFFEN (23 juni 2002)
OOLTGENSPLAAT - Zaterdagmiddag werd door brandweerduikers in een in het water langs de Molendijk liggende auto het stoffelijk overschot van een bejaarde man aangetroffen en geborgen. Het slachtoffer bleek een inwoner van Ooltgensplaat te zijn. Hij werd sinds zaterdag 5 augustus 2000 vermist. Familieleden hadden toen, nadat de toen 86-jarige man in vermoedelijk depressieve toestand in z'n auto z'n woning had verlaten, aangifte van vermissing bij de politie van het district De Eilanden gedaan. De onder water liggende auto van de man werd ontdekt door vissers. Bij het vissen bleef namelijk hun haakje aan de auto hangen.

Uitgave zaterdag 22 juni 2002

BEJAARDE AUTOMOBILIST ZIT MET VOET KLEM TUSSEN GAS- EN REMPEDAAL: RAVAGE EN OVERREDEN FIETSER (22 juni 2002)
SCHIEDAM - Vrijdagmiddag rond kwart over drie werd op de Burgemeester Honnerlage Gretelaan een 60-jarige Schiedammer op de fiets overreden door een met z'n auto achteruit rijdende 86-jarige Schiedammer. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Vlietlandziekenhuis vervoerd, waar na onderzoek bleek dat de man, naast een hersenschudding, inwendig letsel en kneuzingen en schaafwonden over z'n hele lichaam had opgelopen. Z'n toestand is onstabiel. De 86-jarige automobilist verklaarde dat hij bij het achteruit wegrijden uit een parkeerkom met z'n voet klem was komen te zitten tussen het gas- en rempedaal. Eerst botste hij tegen een achter hem geparkeerd staande auto, die vervolgens de rijbaan op werd geduwd en tegen een aan de overkant van de weg geparkeerd staande auto botste. De automobilist bleef daarna nog steeds achteruit rijden en overreed de 60-jarige fietser om vervolgens over het trottoir rijdend nog tegen een geparkeerd staande auto te rijden. De rit van de bejaarde Schiedammer eindigde tenslotte tegen de pui van een woning.

ALGERIJN AANGEHOUDEN, VERDACHT VAN BETROKKENHEID BIJ EEN OF MEER TE PLEGEN AANSLAGEN IN EUROPA (22 juni 2002)
Vrijdagavond werd in Canada, op verzoek van de Nederlandse autoriteiten, een 39-jarige Algerijn aangehouden. De man wordt verdacht betrokkenheid bij een of meer in Europa te plegen aanslagen en het vervalsen van documenten. Justitie heeft de uitlevering van de Algerijn verzocht. De aanhouding houdt verband met de aanhouding op 13 september van het vorig jaar van vier mannen in de Vletstraat in Rotterdam. Van deze vier mannen zitten er nog twee vast. (Persofficier van Justitie).

OVERVAL FEYENOORDSHOP (22 juni 2002)
Vrijdagavond rond kwart voor negen werd door twee gewapende mannen een overval gepleegd op de Feyenoordshop aan de Lijnbaan. Het tweetal sloot twee in de zaak aanwezige medewerkers op in het magazijn en ging er met een nog onbekend geldbedrag aan buit vandoor. Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum bevrijdde de beide medewerkers en is een onderzoek naar de beide overvallers gestart.

BEROVER AANGEHOUDEN (22 juni 2002)
Vrijdagavond even voor middernacht werd op het Hofplein een daar lopende zestienjarige jongen uit Rotterdam onder bedreiging beroofd van z'n portemonnee. Het slachtoffer sprak direct na de beroving daar juist passerende politiemensen aan en wees hen op de dader. Vervolgens werd een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden, die de geroofde portemonnee in z'n broek had verstopt. De Capellenaar werd ingesloten, terwijl het slachtoffer z'n portemonnee weer terugkreeg.

TWEE DORDTENAREN MET VUURWAPENS AANGEHOUDEN (22 juni 2002) (Zie ook persbericht van 17 juni 2002, ochtenduitgave) Vrijdagavond om half acht hield politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum op het Schouwburgplein twee Dordtenaren (20 en 27 jaar) in hun auto aan. Beiden waren in het bezit van doorgeladen vuurwapens. De politiemensen controleerden de auto met beide inzittenden, omdat deze afgelopen zondagavond betrokken zou zijn geweest bij een schietpartij op de 's-Gravendijkwal. Daar werd toen door een mede-inzittende van een Volkswagen Golf op een 29-jarige man uit Schiedam geschoten. De Schiedammer schoot daarbij terug en kon die zondagavond door politiemensen in de Korte Bajonetstraat worden aangehouden. Het vuurwapen, dat hij bij zich droeg, werd in beslag genomen. Bij de schietpartij raakte niemand gewond. De vrijdagavond aangehouden mannen werden voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.

SNELHEIDSCONTROLES (22 juni 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield vrijdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Maasboulevard, Westzeedijk, Statenweg en Vierhavensstraat. Tussen kwart voor zeven en kwart over negen werd op de Maasboulevard in beide rijrichtingen gecontroleerd. Van de in totaal 4060 passerende automobilisten namen 135 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur. Op de Westzeedijk, waar tussen half elf en kwart over twaalf eveneens in beide rijrichtingen werd gecontroleerd, overschreden 77 van de 1330 passerende automoblisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg hier 88 km/uur. Tussen kwart voor twee en drie uur werd gecontroleerd op de Statenweg. Hier flitste de snelheidsradar 83 van de 880 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur in plaats van de toegestane '50'. In de Vierhavensstraat hielden tussen kwart voor twee en kwart over vijf 226 van de 3700 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 92 km/uur.

OVERVAL SNOOKERCENTRUM (22 juni 2002)
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zaterdagmorgen rond half twee werd door een met een vuurwapen gewapende man een overval gepleegd op een snookercentrum aan het Marsdiep. Op het moment van de overval waren twee medewerksters (26 en 35 jaar, beiden uit Rotterdam) bezig de zaak te sluiten, toen de overvaller, gemaskerd met een panty over z'n hoofd, met het vuurwapen het glas in de voordeur kapotsloeg en naar binnen kwam. Vervolgens bedreigde de man de beide medewerksters en ging er met een tas, waarin de dagopbrengst van zo'n 900 euro zat, vandoor.

OVERVAL SUPERMARKT (22 juni 2002)
SCHIEDAM - Vrijdagmiddag rond kwart over drie werd door twee gemaskerde mannen, waarvan er ''n was gewapend met een vuurwapen, een overval gepleegd op een supermarkt aan de Snelliussingel. De overvallers bedreigden bij een kassa een personeelslid en gingen er met de inhoud van de kassa vandoor. Ondanks een achtervolging door de eigenaar en enkele medewerkers van de supermarkt werden beide overvallers in de Voltastraat uit het oog verloren.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 23-06-2002 '
Lees ook