Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 23-07-02 11:18

Ochtenduitgave dinsdag 23 juli 2002

* BENZINESTATION OVERVALLEN
Een nog onbekende man heeft maandagavond omstreeks kwart over zeven een benzinestation aan de Molenlaan overvallen. De man kwam de shop binnen, bedreigde een medewerker en eiste geld. De overvaller verliet de shop met een nog onbekend geldbedrag aan buit en een stapeltje telefoonkaarten. Hij verdween in onbekende richting. Afgelopen vrijdag 19 juli werd het benzinestation gelegen tegenover de nu overvallen benzinepomp, bezocht door vermoedelijk dezelfde man. Een medewerker van deze pomp herkende de overvaller.


* VROUW BEROOFD VAN GSM EN PORTEMONNEE
RHOON - Maandagavond omstreeks kwart voor zeven werd op het pad tussen de Dorpsdijk en de Julianastraat een 20-jarige vrouw uit Rhoon door twee onbekende mannen beroofd. Het slachtoffer was door de twee mannen vanaf het metrostation gevolgd. Onderweg vroegen de mannen aan haar de weg. De vrouw wist de straat niet en vervolgde haar weg. De mannen bleven haar volgen en in het steegje bedreigden zij haar. Het slachtoffer werd vervolgens beroofd van haar mobiele telefoon en portemonnee. Een onderzoek in de omgeving naar de mannen bleef zonder resultaat.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield maandagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Stadionweg, Tjalklaan, Statenweg en Westzeedijk. Tussen half zeven en kwart voor negen 's morgens en tussen vier uur en kwart voor zes 's middags werd gecontroleerd op de Stadionweg. Van de in totaal 3290 passerende automobilisten namen 199 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/uur. Op de Tjalklaan werd tussen kwart voor tien en kwart voor twaalf de snelheid van het verkeer in beide rijrichtingen gemeten. Hier hielden 131 van de in totaal 2180 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score: 84 km/uur. Tussen één uur en kwart over twee flitste de snelheidsradar op de Statenweg 25 van de 740 passerende automobilisten wegens overschrijding van de daar toegestane '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur. Tevens werd er een autogordelcontrole gehouden, waarbij achttien bestuurders en/of hun mede-inzittenden op de bon gingen voor het niet dragen van de gordel. Op de Westzeedijk werd tussen vier uur en kwart voor zes in beide rijrichtingen gecontroleerd. Hier hielden 285 van de in totaal 2252 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg 94 km/uur in plaats van '50'.


* TANKAUTO MET BITUMEN OP Z'N KANT
In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart over één ging op de zuidbaan van de Provincialeweg N15 door nog onbekende oorzaak een Belgische tankwagen, geladen met 25 ton verwarmde bitumen, op z'n kant. De bestuurder van de tankwagen, een 31-jarige man uit Etalle (B) raakte hierbij gewond. Hij werd met een breuk in de schouder door GGD-personeel overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De gekantelde tankwagen raakte niet lek. De verwarmde bitumen werd overgepompt in een andere tankauto, waarna deze weer op zijn wielen werd gezet.


* MAN GEWOND NA EXPLODEREN GASFLES
BRIELLE - Maandagavond kort na middernacht liep een 32-jarige man uit Brielle brandwonden aan beide armen en z'n gezicht op na het exploderen van een gasfles. De man had met enkele vrienden zitten vissen in het water van de Prikkevest en wilde in z'n tentje gaan slapen. Daarbij verving hij eerst nog de gasfles van z'n lamp, die echter door nog onbekende oorzaak explodeerde. Het slachtoffer kon daarbij ternauwernood uit z'n brandende tentje komen. Door GGD-personeel werd hij vervolgens naar het Brandwondencentrum van de MCRZ, lokatie Zuiderziekenhuis in Rotterdam vervoerd.

Avonduitgave maandag 22 juli 2002

* UITSLAANDE BRAND NA ROKEN IN BED
Maandagmorgen omstreeks kwart over zes ontstond een uitslaande brand op de bovenste etage van een woning in de Tamboerstraat omdat de 32-jarige bewoner eerder die ochtend tijdens het roken in bed wat brandende as had gemorst op een matras. Nadat de man het vuurtje met wat water had geblust en in een andere kamer verder ging slapen, werd hij korte tijd later wakker door een verstikkende rook. Z'n eerdere bluswerk bleek niet optimaal te zijn geweest. Bewoners van belendende panden konden op tijd uit hun huizen worden gehaald. Nadat de brandweer het vuur had geblust kon het merendeel van de bewoners weer terug in hun woningen. De woning van de 32-jarige Rotterdammer liep grote brand-, rook- en waterschade op.


* VROUW BEROOFD
Maandagmorgen omstreeks kwart voor negen werd een op de Strevelsweg lopende 27-jarige Rotterdamse beroofd van haar schoudertas. Een onbekende man trok tijdens het passeren de tas van de schouder van het zwangere slachtoffer en rende ermee weg. In de schoudertas zaten onder meer enkele persoonlijke bescheiden en een portemonnee.


* VERDACHTE GEWAPENDE OVERVAL AANGEHOUDEN

Maandagmiddag werd in een juwelierszaak aan de Poolsterstraat een 17-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Ze wordt verdacht van een gewapende overval. Om even na twee uur kwam de vrouw de zaak binnen met een mes in één van haar handen. Een 30-jarige medewerkster van de winkel zag kans om de deur van de winkel op slot te doen. Met behulp van een 34-jarige Rotterdammer werd de vrouw vervolgens overmeesterd en ontdaan van het mes. De politie werd gewaarschuwd, die de vrouw overbracht naar een politiebureau. Tijdens de overbrenging verzette ze zich hevig en werd om die reden in een kalmeringscel geplaatst.


* MAN VAN DAGOPBENGST BEROOFD
Een 73-jarige Rotterdammer is maandagmiddag in de Twentestraat beroofd van een nog onbekend geldbedrag. Aangever wilde het geld dat hij in een plastic zakje bij zich droeg gaan storten. Toen hij uit z'n auto stapte had hij het tasje in z'n hand. Op dat moment rukte een onbekende de tas weg en rende weg via de parkeergarage van het winkelcentrum Zuidplein.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 23-07-2002 '
Lees ook