Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 24-06-02 10:26

Ochtenduitgave maandag 24 juni 2002

MEISJE BEROOFD (24 juni 2002)
Zondagavond rond elf uur werd een zeventienjarig meisje uit Zwolle vlakbij de woning van haar vriend op de Schiebroekselaan door vier langslopende knapen plotseling met een mes bedreigd en gesommeerd haar rugtas, waarin een handtelefoon, bankpasjes en persoonlijke bescheiden, af te geven. Met hun buit rende het groepje weg in de richting van de Bergweg, daarbij achtervolgd door de vriend van het meisje en een andere jongen. In de Van der Hoonaardstraat raakte het tweetal de knapen echter uit het oog.

GEDETINEERDE STICHT BRAND IN CEL (24 juni 2002) Zondagmiddag rond zes uur stichtte een 26-jarige gedetineerde in het Huis van Bewaring aan de Noordsingel brand in z'n cel door het aansteken van wat kledingstukken. De man werd direct uit z'n cel gehaald, waarbij hij even later door GGD-personeel moest worden behandeld aan lichte rookvergiftigingsverschijnselen. Om de behoorlijke rookontwikkeling sneller te kunnen afvoeren werden wat ruiten, gelegen aan de binnenplaats, door de brandweer verbroken. Andere gedetineerden konden in hun cellen blijven.

BEROOFD VAN AUTO (24 juni 2002)
Maandagmorgen tegen half twee werd op de Boerschaplaan een 28-jarige Rotterdamse, met haar 27-jarige vriend als mede-inzittende, beroofd van een blauwe Alfa Romeo van net enkele weken oud. De auto werd in eerste instantie van achteren licht aangereden door een andere auto, waarbij de bestuurder plotseling, naar later bleek, een toneelstukje opvoerde door op de grond te vallen. Vervolgens stapten uit de andere auto drie mannen. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes werden van beide inzittenden enkele sieraden afgenomen en vervolgens hun auto. De 27-jarige Rotterdammer kreeg met het vuurwapen een klap op z'n hoofd en moest zich in het Dijkzigtziekenhuis aan z'n verwondingen laten behandelen.

SNELHEIDSCONTROLES (24 juni 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving en Afdeling Verkeerstoezicht) hield zondag radarsnelheidscontroles op de Stadionweg, Statenweg en Rosestraat. Tussen tien en twaalf werd op de Stadionweg in beide rijrichtingen gecontroleerd. Van de 954 passerende automobilisten namen 169 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid 88 km/uur. Op de Statenweg, waar tussen kwart over één en drie uur eveneens in beide rijrichtingen werd gecontroleerd, overschreden 220 van de 1260 passerende automobilisten de maximum snelheid. Hoogste score bedroeg hier 113 km/uur in plaats van '50'. In de Rosestraat flitste de snelheidsradar tussen half twee en drie uur 164 van de 982 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid 94 km/uur.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 24-06-2002 '
Lees ook