Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 24-07-02 10:34
Ochtenduitgave woensdag 24 juli 2002

* MET MES BEWERKT TIJDENS POGING BEROVING

Dinsdagavond even voor acht uur werd in het Zuiderpark een 51-jarige Rotterdammer belaagd door een met een mes gewapende man en een aantal malen gestoken. Het slachtoffer, dat op weg was naar huis, werd op z'n handtelefoon gebeld en ging op een bankje zitten om het gesprek te voeren. Tijdens het bellen werd hij door een man op een fiets plotseling gesommeerd om z'n mobieltje af te geven. Dat deed de Rotterdammer niet, waarop de onbekende een mes pakte en het slachtoffer in z'n onderarm, hand, pols en onder z'n knie stak. Zonder buit vluchtte de dader op z'n fiets in de richting van de Oldegaarde. De gewonde Rotterdammer moest door GGD-personeel voor behandeling aan z'n opgelopen steekwonden naar het Ikaziaziekenhuis worden vervoerd.

* VROUW BEROOFD
SPIJKENISSE - Dinsdagmiddag omstreeks kwart voor zes werd op de Heemraadlaan een daar lopende 49-jarige vrouw uit Spijkenisse aangesproken door drie knapen, die haar naar de weg vroegen. Toen de vrouw zei dat ze de opgegeven straat niet kende, werd ze door één van de knapen bedreigd met een mes en gesommeerd haar schoudertas af te geven. Naar de zin van het jeugdige drietal duurde dat te lang, waarop het mes op haar keel werd gezet en haar tas van de schouder werd gerukt. Met de tas, waarin een handtelefoon, enkele pasjes en diverse persoonlijke bescheiden, renden de knapen in de richting van het metrostation aan de Heemraadlaan.


* SNELHEIDSCONTROLE
hield dinsdagmorgen met zowel de radarwagen als met de Laser Patrol een snelheidscontrole op de Tjalklaan. Van de in totaal 1430 passerende automobilisten kunnen er binnenkort 62 een acceptgirokaart in hun brievenbus vinden wegens overschrijding van de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 87 km/uur.


* AANPAK OVERLAST CENTRAAL STATION EN OMGEVING

Personeel van de Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield dinsdagmorgen, samen met collega's van de Spoorwegpolitie, medewerkers van RET en Spoorwegen, zorgmakelaars en Marokkaanse vaders, een integrale actie bij het Centraal Station en in de omgeving daarvan. De actie vormt een belangrijk speerpunt bij het stedelijk veiligheidsbeleid. In totaal werden drie personen aangehouden wegens overlast en werden vijf personen door zorgmakelaars onder hun hoede genomen. Personeel van de RET hield in- en uitstapcontroles bij de bussen op het Stationsplein, waarbij een tiental reizigers niet in het bezit bleek van een geldig plaatsbewijs. Controleurs van de Spoorwegen controleerden op de perrons en maakten tegen veertig reizigers proces-verbaal op voor het reizen zonder plaatsbewijs. Vanaf het perron van het metrostation Centraal Station werden zo'n twintig mensen verwijderd, die zich daar zonder reden ophielden.

Avonduitgave dinsdag 23 juli 2002

* ZEVEN AANHOUDINGEN DOOR RECHERCHETEAM DAT ONGEREGELDHEDEN

ONDERZOEKT NA FEIJENOORD-BORUSSIA
Het rechercheteam dat onderzoek doet naar relschoppers na afloop van de UEFA-Cupfinale Feijenoord-Borussia Dortmund, in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 mei jl., hield de afgelopen dagen zeven personen aan, verdacht van onder meer openlijke geweldpleging. De zeven mannen, in leeftijd variërend van 25 tot 35 jaar, werden herkend aan de hand van een twintigtal foto's, die zo'n twee weken geleden werden getoond in het programma 'Opsporing Verzocht'. Aan de hand van binnengekomen tips kon het team de verdachten aanhouden. Al direct na de uitzending van 'Opsporing Verzocht' meldden zich bij het team al drie verdachten. Het rechercheteam zet het onderzoek voort.


* BEROOFD VAN FIETS
Een 14-jarige jongen uit Rotterdam is dinsdagmiddag op de Mijnsherenlaan beroofd van zijn fiets. Aangever stond op de hoek van de Mijnsherenlaan - Boelstraat toen er een onbekende op een fiets naderde. Bij aangever gekomen gooide hij de fiets op straat en onder bedreiging van een mes moest de jongen de damesfiets afgeven. De verdachte fietste rustig weg in de richting van de Maashaven. De fiets die de dader achterliet bleek te zijn gestolen. Een onderzoek in de omgeving door de politie naar de opvallende fiets van aangever een 'mosterd' groene tweewieler had geen succes.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
De politie van het district Oost stelde dinsdagmiddag een onderzoek in in een woning aan de Cimbaal, in verband met stankklachten. In de omgeving van de woning hing een sterke henneplucht. Op grond hiervan ging men met een machtiging naar binnen. Op de zolder van het pand trof men een kleine hennepkwekerij aan met zestien planten en apparatuur. Alles werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd. Naar de verantwoordelijke(n) wordt een onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 24-07-2002 '
Lees ook