Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 25 februari 2003

* RECHERCHE ROLT NETWERK VAN DEALERS EN SUBDEALERS IN HARDDRUGS OP

VOORNE EN GOEREE-OVERFLAKKEE OP
HELLEVOETSLUIS/GOEREEE-OVERFLAKKEE - Met de aanhouding van achttien verdachten, in leeftijd variërend van 16 tot 49 jaar, losten rechercheurs van het district De Eilanden een netwerk van dealers en subdealers op, dat zich uitgebreid bezig hield met de verkoop van harddrugs (voornamelijk xtc-pillen en amfetamine). Ook werd een aantal gebruikers aangehouden. Tevens werden bij invallen in vier woningen in Hellevoetsluis in totaal zo'n 30.000 xtc-pillen, ruim 4 kilo amfetamine, een kilo cocaïne, een kilo hasj, bijna 700 gram wiet, versnijdingsmiddelen, een aantal medicijnpillen en een kleine hoeveelheid heroïne aangetroffen en in beslag genomen. De straatwaarde daarvan bedraagt ruim 200.000 euro. Tevens werden vier vuurwapens en ruim 100 valse 50-eurobiljetten aangetroffen. Het rechercheteam startte in het laatste kwartaal van het vorig jaar, in nauwe samenwerking met het politiewijkteam Goeree-Overflakkee, een onderzoek naar de verkoop van voornamelijk speed aan scholieren op enkele middelbare scholen in Middelharnis. Meldingen daarover kwamen bij de politie binnen van zowel leerkrachten, huisartsen en ouders van minderjarige kinderen. De speed werd op scholen, in de directe omgeving daarvan, maar ook op andere locaties op Goeree-Overflakkee verkocht. Door het gebruik van de harddrugs bleken diverse jeugdigen te ontsporen, met als gevolg onder andere het weglopen van huis, spijbelen van school en slechte studieresultaten. Een aantal aangehouden scholieren, dat de verdovende middelen gebruikte, verklaarde dat ze dit deden om onder andere af te slanken, voor betere studieresultaten of voor de kick. Het rechercheteam deed na een inventarisatiefase twee weken geleden invallen in vier woningen in Hellevoetsluis en hield daar in totaal veertien verdachten, onder wie een paar kopers, aan. Van de aangehouden verdachten werden er zes door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Vorige week maandag en dinsdag kreeg het onderzoek een vervolg op Goeree-Overflakkee. Hierbij werden acht verdachten aangehouden, onder wie een zestienjarige jongen, die op school in bezit was van enkele grammen speed. Het achttal werd vorige week vrijdag voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam. Zeven werden er door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het afgelopen weekeinde werden nog twee verdachten aangehouden op Goeree-Overflakkee, met verdovende middelen in hun bezit. Zij zullen binnenkort aan de Officier van Justitie worden voorgeleid.


* OVERVAL OP BELWINKEL
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks tien uur werd op de Wilhelm Tellplaats een belwinkel overvallen. Twee onbekende mannen kwamen de winkel binnen en bedreigden de 50-jarige eigenaar uit Rotterdam met een vuurwapen. Het tweetal dwong de man de kassalade te openen. Met onder meer een onbekend geldbedrag en een tiental mobiele telefoons gingen de verdachten er vandoor. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* POGING STRAATROOF
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks half vijf probeerde een onbekende man op het Stadhoudersplein een 54-jarige vrouw uit Rotterdam te beroven van haar autosleutels. De vrouw was uit haar auto gestapt, toen een man haar plotseling van achter benaderde. Onder bedreiging van een vuurwapen sommeerde hij het slachtoffer haar autosleutels af te geven. De vrouw begon echter te gillen. Hierop nam de verdachte, zonder buit, ijlings de benen in onbekende richting. Een onderzoek in de omgeving leverde vooralsnog geen resultaat op.


* HENNEPKWEKERIJTJE ONTMANTELD
ROTTERDAM - Maandagavond stelde politiepersoneel van het district Rotterdam-West, naar aanleiding van een waterlekkage, een onderzoek in een woning aan de Alberdingk Thijmstraat in. In de woning werden zo'n 200 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur. Tegen de eigenaar zal, op grond van de Opiumwet, proces-verbaal worden opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 25-02-2003 '
Lees ook