Politie Rotterdam-Rijnmond

dinsdag 25 februari 2003

* 21 BEKEURINGEN BIJ BROMFIETSCONTROLE
BARENDRECHT - De politie heeft maandagmiddag bij de Heinenoordtunnel in Barendrecht een bromfietscontrole gehouden. Met zes politiemensen, onder wie een motorrijder, werden 40 bromfietsen en hun gemotoriseerde tweewieler gecontroleerd. In totaal zijn er 21 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: geen helm dragen, niet in het bezit van een certificaat, te hoge snelheid, technische gebreken en rijden zonder verzekering.


* HOOFDLETSEL BIJ ONGEVAL
ROTTERDAM - Een 60-jarige man uit Papendrecht raakte maandagavond op de Crooswijksebocht gewond, toen hij een stang van een hijsinstallatie op zijn hoofd kreeg.
Het slachtoffer was, omstreeks kwart over acht, bezig met het omhooghalen van de hijsinstallatie van zijn vrachtauto. Door nog onbekende oorzaak brak er onverwacht een geleiderstang af, die de chauffeur op z'n hoofd kreeg. Met een flinke wond is hij naar het Sint Franciscusziekenhuis gebracht, waar hij is behandeld. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* UITGEBREIDE ZOEKTOCHT NA BEROVING ONDER BEDREIGING VUURWAPEN

ROTTERDAM - Een 17-jarige jongen uit Rotterdam is maandagavond op de Marten Meesweg beroofd door twee mannen. Een man die kort hierna werd aangehouden als verdachte is heengezonden omdat de aangever hem niet herkende.
Aangever fietste, rond kwart voor negen, over het fietspad bij de Marten Meesweg. Onverwacht stapten twee jongens het fietspad op en één van hen bedreigde hem met een vuurwapen. Hij moest z'n zakken leegmaken, waarna de daders met z'n fiets, mobiele telefoon en geld verdwenen in de richting van met metrostation Prins Alexander.
De politie werd gealarmeerd en direct werd een aantal surveillance-eenheden ingezet om de daders te achterhalen. Vanaf het Ambachtsplein vluchtte een man weg toen hij de politie zag. Na een korte achtervolging kon de 18-jarige Rotterdammer worden aangehouden. Bij een confrontatie werd de man door de aangever niet herkend, waarna hij direct werd heengezonden. Het Geweldsteam van het district Oost stelt een onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid stelde maandagavond een onderzoek in in een loods aan de Albert Plesmanweg in verband met een waterlekkage. Het resultaat was een professionele hennepkwekerij, die werd ontmanteld.
Om even na half zeven kwam men ter plaatse en zag men dat er onder de deur van de loods water naar buiten stroomde. De toegangsdeur moest door de brandweer worden geforceerd. In diverse ruimten op de eerste verdieping trof men in een hennepkwekerij aan met in totaal 500 planten. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De elektriciteit werd op illegale wijze verkregen. Een onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld.


* MAN BESCHOTEN, TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN EN WAPENS IN BESLAG

GENOMEN
ROTTERDAM - De politie van het district Zuid heeft maandagmiddag twee mannen aangehouden, nadat ze een 53-jarige Rotterdammer hadden beschoten, hij werd niet geraakt. Bij zoeking werden diverse wapens en munitie in beslag genomen. Bestrijding van wapenbezit is ''n van de beleidsprioriteiten van de politie Rotterdam-Rijnmond.
Een 53-jarige Rotterdammer meldde zich bij de wijkpost aan de Dordtselaan en vertelde dat hij, om even voor drie uur, op de Dordtselaan was beschoten toen hij op de fiets een pand passeerde. Politiemensen gingen direct naar de opgegeven plek en stelden een onderzoek in in een woning. Binnen waren twee mannen aanwezig, 20 en 18 jaar oud. Zij verklaarden dat ze hadden geschoten vanuit een open raam met en hagelpistool. Met toestemming vond er vervolgens een zoeking plaats waarbij diverse wapens werden aangetroffen, zoals: een plastic hagelpistool met patroonhouder en kogeltjes, een alarmpistool met in de houder 6 knalpatronen, 80 knalpatronen, een hakbijl, een honkbalknuppel en twee busjes CS-gas. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Avonduitgave maandag 24 februari 2003

* PISTOOL IN WONING
ROTTERDAM - Tijdens een onderzoek in een woning aan de Essenburgstraat trof de politie van het district Rotterdam-Centrum een vuurwapen aan. Het vuurwapen, een pistool werd in beslag genomen. De eigenaar, de 22-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is inverzekering gesteld.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart over twaalf heeft een nog onbekende man een supermarkt aan de Kerstendijk overvallen. Toen er geen klanten meer in de winkel waren, kwam de man de zaak binnen en ging direct naar de caissière. Hij gaf haar een briefje, waarop stond dat de kassa moest worden geopend en dat er geld moest worden gegeven. De overvaller hield zijn hand in zijn zak en bedreigde de medewerkster. Zij moest geld afgeven. Uiteindelijk verliet de overvaller de zaak met een nog onbekend geldbedrag aan buit en liep weg in de richting van de Reyerdijk.


* MAN BESCHOTEN - TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Maandagmiddag meldde zich een 53-jarige Rotterdammer bij de politie met de mededeling dat hij op de Dordtselaan vanuit een woning was beschoten. Hij raakte niet gewond. Politiemensen stelden vervolgens in de woning een onderzoek in en troffen twee bewoners, 18 en 20-jaar oud aan. Zij verklaarden, dat zij vanuit een openstaand raam met een hagelpistool hadden geschoten. In de woning werd een hagelpistool met kogeltjes aangetroffen, alsmede een alarmpistool met knalpatronen, een hakbijl, een honkbalknuppel en twee busjes cs-gas. De wapens werden in beslag genomen. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.


* MAN MET GESTOLEN BROMSCOOTER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks drie uur werd op de Thamerdijk een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. De man weigerde bij een bromfietscontrole op de Akkeroord te stoppen na een stopteken. Hij ging er op de bromscooter vandoor, achtervolgd door de politie. Op de Wilbertoord kwam hij met de bromscooter te vallen, waarna hij te voet verder ging. Wat later kon hij toch worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en is in verzekering gesteld. De bromscooter waar de man op gereden had, bleek vrijdagavond 21 maart in Ridderkerk te zijn gestolen. Toen werd een 41-jarige man uit Ridderkerk op het fietspad langs de rijksweg A16 ter hoogte van het Groeninx van Zoelenviaduct door twee mannen beroofd van de bromscooter. Het slachtoffer werd belaagd door de twee mannen en met een steen van zijn bromscooter afgeslagen. Hij kwam ten val, waarna de mannen er met bromscooter vandoor gingen.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 25-03-2003 '
Lees ook