Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 25-06-02 09:52
Ochtenduitgave dinsdag 25 juni 2002
MANNEN BEROOFD VAN AUTO (25 juni 2002)
Maandagmiddag rond half vier werd een 35-jarige privéchauffeur van een Rotterdams bedrijf op de Parkstraat-Calandstraat door een onbekende man beroofd van een zwarte BMW 530, met een Belgisch kenteken. De chauffeur postte in een brievenbus op de Parkstraat-Calandstraat enkele poststukken, waarbij de onbekende man hem plotseling de autosleutels uit z'n hand griste en de chauffeur tegen de straat duwde. Vervolgens stapte de carjacker in de auto en reed ermee weg. Dinsdagmorgen rond drie uur raakte op de Schieweg een Rotterdamse automobilist ook z'n auto, een zilverkleurige Hyundai, kwijt. De man werd door een auto, die later van diefstal afkomstig bleek, vermoedelijk opzettelijk aangereden. Vier inzittenden van deze wagen stapten vervolgens uit en bedreigden de Rotterdammer met een vuurwapen. Drie carjackers gingen er vervolgens in de auto van de Rotterdammer vandoor, terwijl een vierde man met de gestolen auto vertrok. De gestolen auto werd korte tijd later aangetroffen in Hoogvliet, waarbij de inzittende kans zag te vluchten.

ROTTERDAMMER OVERLIJDT IN ZIEKENHUIS AAN HEM TOEGEBRACHTE STEEKWONDEN (25 juni 2002)
Maandagavond rond negen uur ontstond bij de woning van een 42-jarige Rotterdammer in de Ooievaarstraat een onenigheid tussen drie broers (21, 23 en 26 jaar, allen uit Rotterdam) en de bewoner. De drie broers hadden er aangebeld, waarna de bewoner met een honkbalknuppel naar buiten kwam en één van de broers aanviel. Een eveneens in de woning aanwezige man, kwam achter de bewoner naar buiten met een vuurwapen. Op het moment dat één van de drie broers de 42-jarige bewoner met een mes stak, loste de uit de woning komende man enkele schoten uit het vuurwapen op de drie broers. De schutter verwondde daarbij de 23-jarige Rotterdammer, die een schotwond in het onderlichaam opliep. Direct daarna nam de schutter de benen. De broers reden vervolgens weg in een auto naar het Sint Franciscus Gasthuis om daar de gewonde 23-jarige Rotterdammer af te leveren. Op straat bleef toen de 42-jarige bewoner achter. Het zeer ernstig gewonde slachtoffer werd met een spoedtransport naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd, waar hij korte tijd later aan de hem toegebrachte steekwonden overleed. In het Sint Franciscus Gasthuis werden vervolgens door politiemensen de drie broers voor nader onderzoek en verhoor aangehouden. De man, die één van de broers met een vuurwapen neerschoot, is nog voortvluchtig. De recherche van het district De Noordhoek is een uitgebreid onderzoek gestart.
Avonduitgave maandag 24 juni 2002
GROOTHANDEL OVERVALLEN (24 juni 2002)
CAPELLE AAN DEN IJSSEL -Maandagmorgen omstreeks kwart voor twaalf hebben vier gewapende mannen een groothandel in prepaid telefoonkaarten aan de Rivium Oostlaan overvallen. De mannen drongen het pand binnen en bedreigden een medewerkster, die op dat moment alleen in de zaak was. Volgens deze medewerkster hadden alle mannen een vuurwapen. De mannen verlieten nadat zij het pand doorzocht hadden, de zaak met een groot aantal telefoonkaarten aan buit. Even later zagen politiemensen op de Abram van Rijckevorselweg (stad-in) in Rotterdam een witte personenauto rijden met daarin vier personen die mogelijk voldeden aan het opgegeven signalement. De bestuurder van de auto negeerde een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. De politiemensen zetten de achtervolging in. Op de Schiedamsesingel reed de auto zich klem waarna de vier inzittenden er te voet vandoor gingen. Bij het Vasteland loste een politieman een waarschuwingsschot teneinde een verdachte te kunnen aanhouden. Hierop werd niet gereageerd, waarna er gericht werd geschoten. De verdachte, een 24-jarige Rotterdammer werd in zijn bil geraakt, waarna hij kon worden aangehouden. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. Nadat er assistentie was verschenen werd de omgeving afgezet en werd er tevens gebruik gemaakt van de politiehelikopter. Bij het metrostation Leuvehaven kon een tweede verdachte, een 25-jarige Rotterdammer worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Tijdens een zoektocht in de ruime omgeving werden drie vuurwapens aangetroffen. Deze wapens zijn in beslag genomen. Ook een gedeelte van de buit werd teruggevonden. De recherche van het district Oost is nog op zoek naar de overige verdachten.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 25-06-2002 '
Lees ook