Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 25-07-02 12:02

Ochtenduitgave donderdag 25 juli 2002

* SCHIETPARTIJ
Woensdagmiddag omstreeks vijf uur vond er een schietpartij plaats op de Nieuwe Binnenweg. Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de betrokkenen al vertrokken te zijn. Ook werd niet duidelijk of er gewonden waren gevallen. De omgeving van de plaats van de schietpartij werd afgezet waarna de politie meerdere hulzen aantrof. Een 30-jarige Rotterdammer werd aangehouden nadat hij zich hinderlijk ophield nabij de afzetting en na meerdere waarschuwingen weigerde weg te gaan. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in naar de betrokkenen bij de schietpartij.


* SCOOTER RIJDT DOOR NA AANRIJDING MEISJE

Woensdagmiddag omstreeks kwart voor twee werd op de Ringdijk een 3-jarig meisje uit Rotterdam aangereden. Het kind stak over op een oversteekplaats nabij de kinderboerderij, toen zij werd aangereden door een scooter. Op de scooter zaten twee jongens, die zonder zich om het meisje te bekommeren na de aanrijding wegreden in de richting van de Kleiweg. Het slachtoffertje werd door een arts behandeld aan verwondingen aan haar mond(hechtingen). Een onderzoek in de omgeving naar de jongens op de scooter leverde vooralsnog niets op.


* STRAATROVEN
Woensdagavond omstreeks kwart voor elf werd op de Zuiderparkweg een 46-jarige Rotterdammer beroofd. Het slachtoffer werd benaderd door een onbekende man, die hem om een sigaret vroeg. Nadat de Rotterdammer een sigaret aan de man gaf, werd hij plotseling door hem bedreigd met een mes en moest hij zijn portemonnee afgeven. In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half één werd een 17-jarige Rotterdammer eveneens het slachtoffer van een beroving. De jongen liep nabij zijn woning aan de Fleur in een steegje toen een man hem bedreigde met een mes. Het slachtoffer moest zijn portemonnee en mobiele telefoon afgeven.


* VUURWAPENS IN BESLAG GENOMEN
Woensdag stelde de afdeling Bijzondere Wetten van het district Oost in een woning aan de Citer een onderzoek in. In de woning werden vier vuurwapens, munitie en onderdelen van vuurwapens aangetroffen. De vuurwapens en toebehoren werden in beslag genomen. De 60-jarige bewoner/eigenaar werd aangehouden. Hij verklaarde één vuurwapen ter reparatie van een 56-jarige Rotterdammer te hebben ontvangen. Een onderzoek bij deze man in zijn woning aan de Blondeelstraat leverde tientallen patronen van kalibers op, die niet op zijn verlof stonden. De man heeft een verlof als lid van een schietvereniging om vuurwapens met bijbehorende munitie voorhanden te hebben. Hierop werden 5 geweren en 2 vuistvuurwapen en zo'n 1500 patronen in bewaring genomen. De 56-jarige verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Ook in de woning van een 73-jarige Rotterdammer in de Philip Vingboonstraat werd een onderzoek ingesteld. Hier trof de politie busjes met CS-gas en pepperspray aan, alsmede tientallen patronen van kalibers die niet op het verlof van de man voorkwamen. Ook de 73-jarige Rotterdammer is lid van een schietvereniging en heeft verlof om bepaalde wapens en munitie voorhanden te hebben. De busjes met CS-gas en pepperspray en de illegale munitie werden in beslag genomen. De vuurwapens op zijn verlof, een karabijn en een revolver met munitie werden in bewaring genomen. Ook deze verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt terzake van het onbevoegd voorhanden hebben van vuurwapen(s) cq onderdelen hiervan, het onbevoegd voorhanden hebben van munitie cq onderdelen hiervan en het overdragen cq herstellen van wapens.

Avonduitgave woensdag 24 juli 2002

* VERDACHTE DOOR RECHTER-COMMISSARIS IN ZAAK DODE MAN IN

RECREATIEGEBIED IN BEWARING GESTELD
zie ook persberichten 08-04-2002/1 en 2
BLEISWIJK - De rechter-commissaris in Rotterdam stelde dinsdag een 28-jarige man uit Zeist in bewaring, verdacht van betrokkenheid bij de moord, cq. doodslag op een 21-jarige man uit Zeist. De verdachte werd vorige week donderdag aangehouden. Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd op zondagmorgen 7 april van dit jaar aangetroffen in het recreatiegebied Bleiswijkse Zoom aan de Kooilaan. Het stoffelijk overschot lag onder de grond, maar tijdens het uitlaten van zijn honden trof een Bleiswijker in de door zijn hond omwoelde grond een oor en enkele haren aan. Het stoffelijk overschot werd vervolgens door de politie uitgegraven. De man bleek door misdrijf om het leven te zijn gekomen. Er werd een Recherche Assistentie Groep (RAG) gevormd, die de zaak onderzoekt. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van de 28-jarige verdachte uit Zeist. Het onderzoek wordt voorgezet. (Persofficier van Justitie).


* DRIE MANNEN AANGEHOUDEN IN VERBAND MET DODELIJKE SCHIETPARTIJ BIJ

OVERVAL
(Zie ook persbericht van 16/07/2002)
SPIJKENISSE - Vrijdag worden een 33-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 22-jarige Rotterdammer en een 39-jarige man uit Spijkenisse voorgeleid aan de Officier van Justitie in Rotterdam. De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij bij een overval op een supermarkt aan de Rozemarijndonk op maandagavond 15 juli jl. De drie verdachten werden dinsdagavond rond half elf na intensief onderzoek door rechercheurs van het District De Eilanden aangehouden in de wijk Hoogvliet. Bij de overval op de supermarkt werden een 19-jarige medewerkster en haar 20-jarige vriend, beiden uit Spijkenisse, toen zij kort na de nog aan de gang zijnde overval aan de achterzijde van de zaak binnenkwamen direct beschoten door de overvaller, die een aantal personeeleden had gekneveld en geld eiste. De 20-jarige man werd daarbij dodelijk getroffen, terwijl z'n 19-jarige vriendin een schotwond aan haar wang opliep.


* GEWELDSTEAM FEIJENOORD-RIDDERSTER 23 ARRESTANTEN

Het geweldsteam van het district Feijenoord-Ridderster heeft sinds haar doorstart in februari van dit jaar 23 arrestaties verricht. De verdachten worden verdacht van het plegen van straatroof, bedreiging of openlijke geweldpleging. De misdrijven werden gepleegd van oktober vorig jaar tot eind juni 2002. In totaal konden 12 zaken worden opgelost.
Vier verdachten, 16 jaar oud en afkomstig uit Ridderkerk, zijn aangehouden voor diefstal met geweld. Op 30 mei j.l. dwongen twee van hen een 17-jarige inwoner van Alblasserdam zijn bromscooter af te geven. Het slachtoffer had zijn scooter via internet te koop aangeboden. De verdachten, waarvan er ''n zich uitgaf als potentiele koper, sloegen op de Oostmolendijk tijdens de proefrit toe. Ze bedreigden het slachtoffer met een stuk hout en messen en namen de scooter af. Twee van hen zitten nog steeds in bewaring, de bromscooter is terug bij de rechtmatige eigenaar. Drie broers van 16, 17 en 25 jaar uit Rotterdam zijn aangehouden vanwege straatroof en openlijke geweldpleging. E'n broer werd verdacht van straatroof. Na zijn aanhouding gingen z'n twee broers verhaal halen bij de mogelijke verklikker. De twee jongste broers zitten nog vast.
Bij de andere verdachten ging het om straatroven, waarbij de buit bestond uit een GSM, maar ook uit bankpasjes en sieraden. Een deel van de gestolen spullen werd door de verdachten verkocht, het geld werd uitgegeven aan kleding en uitgaan. De gemiddelde leeftijd van de verdachten is 17 jaar. Negentien van de drieentwintig zijn afkomstig uit Rotterdam en vier uit Ridderkerk. (Astrid Verschoor, district Feijenoord-Ridderster).

Copyright © 2002 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 25-07-2002 '
Lees ook