Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 26 januari 2003

* AUTODIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagmorgen even voor vijf uur zagen surveillerende politiemensen van het district Rotterdam-West op de Nieuwe Binnenweg een auto zonder verlichting rijden en zetten deze even later voor controle aan de kant. De 23-jarige bestuurder werd gevraagd een blaastest af te leggen, maar ging er in de auto vandoor. In de Volmarijnstraat vluchtte hij met een mede-inzittende uit de auto, maar kon op de Schietbaanlaan worden aangehouden. De mede-inzittende kon niet worden achterhaald. Na onderzoek op het bureau Marconiplein bleek dat de auto even tevoren vanaf de Diergaardesingel was gestolen. Bovendien was de 23-jarige Rotterdammer onder invloed van drank en verdovende middelen. De man, een veelpleger, werd in verzekering gesteld.


* HETERDAAD VOOR TWEE INBREKERS
ROTTERDAM - Zondagmorgen rond kwart over zes zagen surveillerende politiemensen van het district Oost dat twee mannen in de Jonker Fransstraat met een betonschaar bezig waren een rolluik van een computerzaak te verbreken. Het tweetal maakte zich snel uit de voeten. Na een korte achtervolging konden beiden, Rotterdammers van 37 en 38 jaar, worden aangehouden. Een auto, die voor de computerzaak stond en waarmee de beide mannen waren gekomen, bleek van diefstal afkomstig. Het tweetal werd voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.


* VROUW BEROOFD VAN HANDTELEFOON
ROTTERDAM - Zondagmorgen kort na drie uur werden in de Slaghekstraat een 21-jarige vrouw en haar 26-jarige vriend, beiden uit Rotterdam, plotseling door drie knapen ingesloten en bedreigd met een vuurwapen. Onder bedreiging van het vuurwapen moest de vrouw haar handtelefoon aan het drietal afgeven, dat er met hun buit vervolgens rennend vandoor ging.


* MAN ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD

ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks kwart over negen kreeg een op de Carnissesingel lopende 25-jarige man uit Puttershoek plotseling een vuurwapen tegen z'n hoofd gedrukt. Twee negroïde mannen doorzochten vervolgens z'n kleding en namen het slachtoffer z'n handtelefoon, shag en portemonnee, met daarin een onbekend geldbedrag, af. Met hun buit verdween het drietal richting Gooilandsingel.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 26-01-2003 '
Lees ook