Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 26-06-02 09:41
Ochtenduitgave woensdag 26 juni 2002
SCHUTTER MELDT ZICH NA SCHIET- EN STEEKPARTIJ MET DODELIJKE AFLOOP (26 juni 2002)
Maandagavond laat meldde zich een 31-jarige Rotterdammer bij het politiebureau in de Prins Frederik Hendrikstraat, als verdacht van een poging doodslag. De Rotterdammer had maandagavond jl. bij een woning van een 42-jarige Rotterdammer in de Ooievaarstraat geschoten op een 23-jarige Rotterdammer, die in het onderlichaam werd getroffen. De 42-jarige Rotterdammer werd kwam daarbij om het leven, nadat hij was neergestoken. Rond negen uur ontstond bij de woning van de 42-jarige Rotterdammer tussen hem en drie broers (21, 23 en 26 jaar) onenigheid. Toen de bewoner met een honkbalknuppel naar buiten kwam en één van de broers aanviel, kwam de 31-jarige Rotterdammer achter de bewoner naar buiten met een vuurwapen. Op het moment dat één van de broers de 42-jarige bewoner met een mes stak, loste de uit de woning komende 31-jarige man enkele schoten uit een vuurwapen en maakte zich uit de voeten. De broers reden vervolgens weg in een auto naar het Sint Franciscus Gasthuis om daar de gewonde 23-jarige Rotterdammer af te leveren. Op straat bleef toen de 42-jarige bewoner achter. De man overleed korte tijd later in het Dijkzigtziekenhuis. De drie broers en de 31-jarige Rotterdammer, die zich dinsdagavond meldde, werden allen in verzekering gesteld.
TIENJARIG MEISJE BEROOFD VAN MOUNTAINBIKE (26 juni 2002) Dinsdagavond rond zeven uur werd op de Ringersplaats een daar op haar mountainbike fietsend tienjarig meisje door een onbekende man plotseling de weg versperd. De man, vermoedelijk een junk, bedreigde het jeugdig slachtoffertje met een mes, dat hij haar tegen de borst zette, en nam haar de fiets af, waarop hij wegreed in de richting van het Oostplein.

IN ZES WEKEN TIJD BIJNA 40.000 SNELHEIDSOVERTREDERS OP RIJKSWEG A13 (26 juni 2002)
Sinds enige weken geldt op de Rijksweg A13, ter hoogte van Overschie, een doorlopende snelheidsbeperking van 80 km/uur. De snelheid van de daar passerende auto's wordt met camera's gemeten. In de periode van 11 mei tot en met 24 juni jl. werden 39.944 snelheidsovertredingen geconstateerd. Een groot deel van de te hard rijdende automobilisten heeft inmiddels al een acceptgirokaart op de mat ontvangen. Op dit moment duurt dat ongeveer twee weken na de geconstateerde overtreding, maar er wordt naar gestreefd om dit naar één week te verkorten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 174 km/uur.

VROUW SCHIET OP ONTROUWE ECHTGENOOT (26 juni 2002) Dinsdagavond kort na zes uur werd op de Professor Poelslaan door politiepersoneel van het district Rotterdam-West een 51-jarige Spaanse vrouw aangehouden die kort tevoren met een vuurwapen had geschoten op haar ontrouwe 54-jarige echtgenoot. De man, die niet werd geraakt en als vrachtwagenchauffeur werkt, bleek de vrouw al enige tijd ontrouw te zijn door een relatie met een andere vrouw, tijdens z'n ritten naar Rotterdam, te zijn aangegaan. Z'n echtgenote was hem gevolgd en had hem dinsdagavond aangetroffen in de Russischestraat. Daar beschoot zij hem. De vrouw werd na de schietpartij aangehouden en in verzekering gesteld. Het bij haar aangetroffen vuurwapen werd in beslag genomen.

BEROVER AANGEHOUDEN (26 juni 2002)
Dinsdagavond omstreeks kwart over vijf werd in de Vredehofstraat door politiepersoneel van het district Oost een 29-jarige Rotterdammer aangehouden, die even tevoren daar een 20-jarige Rotterdammer had beroofd van z'n handtelefoon. Het slachtoffer stond op straat te bellen, toen het mobieltje uit z'n hand werd gegrist door de 29-jarige Rotterdammer, die hem in z'n auto naar de weg had gevraagd. Toen het slachtoffer z'n eigendom wilde terugpakken, zag hij dat er in de auto een vuurwapen lag en maakte hij zich uit de voeten. Een getuige, die alles had gezien, alarmeerde de politie. In de Vredehofstraat werden zowel het slachtoffer als de verdachte aangetroffen. Toen een politieman het nummer van het mobieltje van het slachtoffer draaide, ging de telefoon af in de zak van de berover. Deze werd direct aangehouden en ingesloten. Tevens werd bij hem een nepvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Avonduitgave dinsdag 25 juni 2002
TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN MOORDZAAK SPERWERHOF (25 juni 2002) CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Rechercheurs van het district Oost hielden maandagmiddag in de Rhijnvis Feithstraat in de wijk Spangen een 27-jarige Rotterdammer en diens 21-jarige vrouwelijke partner aan, als verdacht van en betrokkenheid bij de moord op een 26-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. De stoffelijk overschot van 26-jarige vrouw werd donderdagmiddag 6 juni jl. in haar woning aan het Sperwerhof in Capelle aan den IJssel aangetroffen. Sectie wees uit dat het slachtoffer door misdrijf om het leven was gebracht. De aangehouden 27-jarige Rotterdammer en diens 21-jarige partner werden door de recherche van het district Oost voor nader onderzoek en verhoor naar de juiste toedracht van de moord in verzekering gesteld en zullen deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

INVAL WONING HOOGVLIET (25 juni 2002)
In het kader van de aanpak van illegaal vuurwapenbezit binnen het district Zuid werd dinsdagmorgen rond kwart over zes door personeel van de Flying Squad en Districts Ondersteuningsgroep een inval gedaan in een woning in de Saffraanstraat, waarbij er informatie was dat de 29-jarige hoofdbewoner in het bezit zou zijn van een vuurwapen. In de woning werden acht personen aangetroffen. Een vuurwapen werd niet gevonden; wel werd een hoeveelheid verdovende middelen, een aantal mogelijk van diefstal afkomstige goederen, waaronder sieraden, wapenolie, pompstokken en een bedrag aan geld in beslag genomen. Tijdens de betreden van de woning werd een politieman door de 29-jarige hoofdbewoner in z'n gezicht geslagen. Hierop werd door de politiemensen pepperspray gebruikt. Tegen de man werd door de politieman een aangifte van mishandeling gedaan. De acht aangehouden personen werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Rechercheurs van het district Zuid hebben de zaak in onderzoek.

ILLEGALEN IN TRAILER (25 juni 2002)
VLAARDINGEN -Dinsdagmorgen ontdekte personeel van een transportbedrijf aan de Waterleidingstraat, dat er tien personen in een op hun terrein geparkeerd staande truck met oplegger zaten. De gewaarschuwde politie bracht de vreemdelingen over naar het bureau. Vier vrouwen en vijf mannen bleken afkomstig uit China en ''n man uit Sri Lankha. Het is nog niet duidelijk waar de illegalen in de trailer zijn gekropen en waar zij vandaan kwamen. Dit wordt nog nader onderzocht. De vrouwen en mannen zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie waarna zij in vreemdelingenbewaring werden gesteld.

AUTOKRAKER AANGEHOUDEN (25 juni 2002)
Surveillerende politiemensen zagen dinsdag rond het middaguur dat op de Persoonshaven een man half door een geopend portierraam van een geparkeerd staande auto hing en iets uit de auto haalde. Toen de politiemensen op de man afgingen, rende hij weg. Na een korte achtervolging te voet kon hij worden aangehouden. Hij was in het bezit van een radio/cd-speler. Het bleek dat hij ook nog een andere auto in de buurt had opengebroken. De man, een 23-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

DIERTRANSPORTCONTROLE (25 juni 2002)
De Milieupolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdagmorgen in samenwerking met de Algemene Inspectie Dienst (A.I.D), de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (L.I.D) en de Verkeerspolitie in de Spaarnestraat een transportcontrole varkens gehouden in het kader van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren. Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven. Tweemaal werd er proces-verbaal opgemaakt voor het vervoer van varkens zonder het vereiste oormerk (1x 107 en 1x 48 varkens). Ook werd er proces-verbaal opgemaakt voor overbelading per m2, het niet kunnen tonen van het chauffeursdiploma en geen vergunningsbewijs.

DEALER AANGEHOUDEN (25 juni 2002)
Surveillerende politiemensen signaleerden dinsdagmiddag op het Kruisplein twee mannen, die verdovende middelen overdroegen. Beide mannen werden op grond van de Opiumwet aangehouden. De 29-jarige koper (afkomstig uit Rotterdam) was in het bezit van een zakje heroïne, terwijl de 36-jarige dealer (ook uit Rotterdam) 13 zakjes heroïne en 6 zakjes cocaïne bij zich had. De verdovende middelen werden in beslag genomen. Beide mannen werden overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 26-06-2002 '
Lees ook