Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 26-07-02 14:15
Ochtenduitgave vrijdag 26 juli 2002

* WINKEL OVERVALLEN
Donderdagmiddag werd omstreeks kwart voor vijf een winkel aan de Vuurplaat overvallen. Een man kwam de winkel binnenlopen en bedreigde een in de winkel aanwezige werkneemster met een mes. De werkneemster, een 35-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel, moest een hoeveelheid geld afgeven waarna de overvaller de vrouw in een keukentje opsloot. De overvaller ging er hierna vandoor.


* VROUW BEROOFD VAN TAS - VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Donderdagavond omstreeks zes uur werd op het Piet Paaltjensplein, een 33-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd van haar tas. Het slachtoffer werd belaagd door drie jongens, de haar tas afpakten. De gewaarschuwde politie wist echter korte tijd hierna de drie jongens, Rotterdammers, allen in de leeftijd van 16-jaar, aan te houden. De drie werden overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.


* BROMFIETSCONTROLE
Donderdagmiddag werden er door het project Verkeershandhaving in de wijken Middelland en het Nieuwe Westen bromfietscontroles gehouden. Op de controleplaats aan het Academieplein werden 28 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 56 processen verbaal geschreven onder andere voor het niet dragen van een helm (22) en een te groot vermogen van de bromfiets (16). Verder werden vijf bestuurders bekeurd voor het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat, vier voor het niet verzekeren van hun bromfiets en was de technische staat van vijf brommers onvoldoende.


* DRUGSDEALER AANGEHOUDEN
Donderdagavond omstreeks half negen werd op het Schouwburgplein een 28-jarige Italiaan aangehouden. Door cameratoezicht werd waargenomen dat de uit Milaan afkomstige man op het plein aan het dealen was. De man werd aangehouden. Hij was in het bezit van 109 zakjes cocaïne en 26 zakjes heroïne. De verdovende middelen alsmede een geldbedrag van zo'n 700 Euro werden in beslag genomen. Ook was de verdachte nog in het bezit van een vals identiteitsbewijs en een vals rijbewijs. De man is in verzekering gesteld.


* VROUW HARDHANDIG BEROOFD
Donderdagavond omstreeks elf uur werd op de Burgemeester Roosstraat een 51-jarige vrouw uit Rotterdam beroofd. De vrouw werd plotseling van achteren om haar keel vastgepakt en hardhandig naar de grond gewerkt. De dader trok de tas van de vrouw van haar schouder en rende weg in de richting van de Zwartjanstraat. Een 28-jarige Rotterdammer rende achter de dader aan, die in de Gerard van Scholtenstraat de tas achterliet. De Rotterdammer heeft de tas terug gebracht naar het slachtoffer.


* DRONKEN AUTOMOBILIST RIJDT TEGEN BENZINESTATION

RHOON - Donderdagavond reed een 52-jarige man (nog onbekend is waar hij vandaan komt) met zijn auto tegen een benzinestation langs de rijksweg A15 ter hoogte van Rhoon. Politiemensen die getuige van dit voorval waren, liepen naar de auto en zagen dat de man over het stuur lag te slapen en dat hij sterk naar alcohol rook. Er werd een bloedtest bij de man afgenomen omdat hij niet in staat was om behoorlijk de blaastest af te leggen. Het rijbewijs van de man werd vorig jaar al ongeldig verklaard. De man werd ter ontnuchtering ingesloten aan het bureau.


* POGING VERKRACHTING - GETUIGENOPROEP
Zondagavond 9 juni jl. omstreeks zeven uur heeft een man op de Kievitslaan geprobeerd een 15-jarig meisje uit Rotterdam te verkrachten. Het slachtoffer werd die avond op de Mathenesserlaan door de man op zijn zwarte bromscooter getrokken en meegenomen naar de Kievitslaan (Park bij de Euromast). Daar probeerde de man, die een zwarte helm droeg, zich te vergrijpen aan het meisje. Zij verzette zich hevig en kon ontkomen. Zij sprak daarna diverse mannen aan in de onmiddellijke omgeving, met de vraag om hulp. Uiteindelijk bleek een nog onbekende man bereid om haar te laten bellen met zijn mobiele telefoon. De politie werd gewaarschuwd, maar een onderzoek in de omgeving naar de verdachte bleef toen zonder resultaat. Donderdag 25 juli werd de verdachte naar aanleiding van het opgegeven signalement door een familielid gezien op de West-Kruiskade. Hij kon hierna door de politie worden aangehouden. De 34-jarige verdachte, afkomstig uit Rotterdam, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. De Zedenpolitie van het district Rotterdam-Centrum wil graag in contact komen met de mannen die op zondagavond 9 juni in het Park door het slachtoffer om hulp werden gevraagd. Ook is het mogelijk dat er meer meisjes/vrouwen het slachtoffer zijn geworden van deze man. Ook zij worden gevraagd contact op te nemen met de zedenpolitie via telefoonnummer 010 - 27 40478.
* SCHIETPARTIJ
In de nacht van donderdag op vrijdag vond er in de Delftsestraat een schietpartij plaats. Politiemensen die in de buurt waren, gingen achter een aantal personen aan die mogelijk betrokken waren geweest bij de schietpartij. Op het Hofplein kon een 19-jarige Hoogvlieter worden aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen. Op de Noordmolenwerf werd een 20-jarige Rotterdammer aanhouden, terwijl ter plaatse in de Delftsestraat drie mannen, een 19-, 23- en 28-jarige Rotterdammer konden worden aangehouden. Ook werd hier op straat nog een vuurwapen aangetroffen. De recherche van district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de schietpartij.


* VROUW BEROOFD - VERDACHTE AANGEHOUDEN
Vrijdagmorgen vroeg omstreeks vijf uur probeerde een man op de hoek van de Zwart Jansstraat met de Jacob Catsstraat, een 33-jarige vrouw uit Rotterdam te beroven. Surveillerende politiemensen zagen het slachtoffer in een worsteling met de man. De man bedreigde de vrouw met een stuk hout en probeerde de tas van de schouder van de vrouw te trekken. Toen de politiemensen naderbij kwamen en het slachtoffer om hulp schreeuwde, rende de man weg. Hij kon even later in de Gerard Scholtenstraat, waar hij zich onder een geparkeerd staande auto verborg, worden aangehouden. De 35-jarige verdachte, afkomstig uit Rotterdam, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Avonduitgave donderdag 25 juli 2002

* OVERVALLERS EN CARJACKERS AANGEHOUDEN
Met de aanhouding van negen verdachten, onder wie twee vrouwen, allen uit Rotterdam, losten rechercheurs van de Eenheid Middencriminaliteit en het district Rotterdam-West van de politie Rotterdam-Rijnmond vijftien gewapende overvallen en vier carjackings op. Het onderzoek startte medio juni jl. in eerste instantie door rechercheurs van het district Rotterdam-West na een overval op de eigenaar van een reisbureau in de Vierambachtstraat. Daarbij werd, naast geld en sieraden, ook de auto van de reisbureaueigenaar, die bij de overval lichamelijk letsel opliep, meegenomen. Deze auto werd vervolgens gebruikt bij vier gevallen van carjacking, die kort na elkaar in de maand juni werden gepleegd in Rotterdam (2x), Capelle aan den IJssel en Ridderkerk. Daar werden door de inzittenden van deze auto kleine aanrijdingen veroorzaakt met vaak duurdere auto's. Daarbij werd de bestuurder of bestuurster bedreigd met een vuurwapen en naast hun auto ook van geld en sieraden beroofd. Naar deze gepleegde carjackings werd toen separaat onderzoek gedaan door rechercheurs van de Eenheid Middencriminaliteit. De beide rechercheonderzoeken werden, nadat steeds de geroofde auto van de reisbureaueigenaar bij de carjackings opdook, gecombineerd. Eind juni jl. werden de eerste verdachten en vrij snel daarna de overigen aangehouden. Bij hun aanhoudingen werden diverse vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Ook werden drie van de vijf geroofde auto's teruggevonden. In totaal werden, naast de vier gevallen van carjacking, ook vijftien gewapende overvallen opgelost. De overvallen werden gepleegd vanaf begin februari van dit jaar op onder meer drogisterijen, snackbars, lingeriezaken, eethuizen en belwinkels in diverse wijken van Rotterdam. Ook werden twee overvallen in Amsterdam gepleegd. De overvallers, die in wisselende samenstelling opereerden, maakten enkele tienduizenden euro's buit. Het geld ging op aan voornamelijk luxeartikelen en verdovende middelen. Onder de negen aangehouden verdachten, in leeftijd van 16 tot 24 jaar, bevinden zich twee vrouwen. Zij werden wegens medeplichtigheid aangehouden. Het onderzoek door rechercheurs van de Eenheid Middencriminaliteit en van het district Rotterdam-West wordt voortgezet.


* GETUIGENOPROEP (TEVENS RECTIFICATIE)
(Zie ook persbericht van 25/07/2002, ochtenduitgave) De politie van het Wijkteam Hillegersberg/Schiebroek (District De Noordhoek) is op zoek naar getuigen van een aanrijding, die woensdagmiddag rond kwart voor twee plaatsvond op de Ringdijk. Een driejarig jongetje stak bij groen licht de
voetgangersoversteekplaats bij de kinderboerderij over en werd daarbij aangereden door twee knapen op een bromscooter. Zonder zich om het slachtoffertje, dat mondletsel opliep, te bekommeren reed het tweetal door. Beide knapen reden op een zwarte Aprilia-bromscooter, waarvan de lampen voorzien zijn van blauwe kapjes. Het tweetal droeg vermoedelijk zwarte helmen, waarbij de bestuurder een lichtkleurig jack en de achterop zittende knaap een Kappajas droeg. Zoekacties naar het tweetal leverde niets op. Getuigen of personen, die de identiteit van beide knapen weten, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de Wijkpolitie Hillegersberg/Schiebroek, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).


* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmiddag tussen vier en vijf uur een radarsnelheidscontrole op de noordbaan van de N15. Van de 744 passerende automobilisten reden er 104 aanzienlijk harder dan de daar toegestane 70 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/uur.


* VROUW HARDHANDIG BEROOFD
Donderdagmorgen omstreeks zeven uur werd op de Noordsingel een 58-jarige daar lopende Rotterdamse vrouw plotseling door een onbekende man van achteren bij de keel gegrepen en hardhandig tegen een muur gedrukt. De berover ging er vervolgens vandoor met de tas van de vrouw, waarin diverse persoonlijke bescheiden en enkele pasjes. Het slachtoffer, dat lichte verwondingen tijdens de beroving opliep, moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 26-07-2002 '
Lees ook