Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 27 februari 2003

* OVERVAL OP HORECAGELEGENHEID
VLAARDINGEN - Woensdagavond omstreeks half elf vond een overval plaats op een horecagelegenheid aan de Eendrachtstraat. Een 64-jarige personeelslid uit Vlaardingen werd geslagen, waarna men een greep uit een geldlade deed. Met ruim honderd Euro is men gevlucht. De politie stelde onmiddellijke een buurtonderzoek in en door het opgegeven signalement kon de politie op de Van Kinsbergenplaats twee verdachten (17) uit Vlaardingen arresteren. Zij zitten vast voor het onderzoek.


* GREEP UIT KASSA
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks vijf uur deed een onbekende man een greep in een kassalade van een slijterij aan de Slinge. De verdachte deed alsof hij boodschappen wilde afrekenen, maar deed plotseling een greep in de kassalade. De 41-jarige eigenaar uit Zwijndrecht probeerde dit nog te voorkomen, maar werd hierbij met een fles op zijn hoofd geslagen. De verdachte nam, met een onbekend geldbedrag, ijlings de benen in onbekende richting.


* VUURWAPENS IN WONING AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid, stelde woensdagmiddag, naar aanleiding van drugsoverlast, in een woning aan de Carnisselaan een onderzoek in. In het pand werden onder meer een hoeveelheid verdovende middelen, een grote hoeveelheid geld, een vuurwapen en een gaswapen aangetroffen en in beslag genomen. Een vrouw en twee mannen uit Rotterdam (38, 47 en 49 jaar) werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks half twaalf vond op de kruising van de Mariniersweg met de Bredestraat een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Hierbij raakten twee vrouwen en twee mannen uit Rotterdam (23 en 57 jaar) gewond. Een 20-jarige automobilist uit Westmaas reed, door nog onbekende oorzaak, tegen de auto van een 23-jarige autobestuurder uit Rotterdam. Hierbij raakten hij en drie mede-inzittenden gewond. De slachtoffers werden, met onder meer gebroken bekken en een hersenschudding, door GGD vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* PIZZAKOERIER BEROOFD; VERDACHTE AANGEHOUDEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagavond rond half elf werd een 16-jarige Capellenaar aangehouden nadat hij kort ervoor in Ommoord een pizzakoerier had overvallen. Het slachtoffer had net zijn bestelling afgeleverd toen hij door twee jongens werd bedreigd met een mes en zijn opbrengst moest inleveren. Het slachtoffer ging vervolgens terug naar de zaak om het gebeuren te vertellen aan zijn baas. Op dat moment zag het slachtoffer ''n van de verdachten een zaak naast de pizzeria inlopen. Toen de verdachte de zaak verliet sprak het slachtoffer met zijn baas hem aan, waarop hij werd meegenomen naar de pizzeria. Vervolgens werd de politie gebeld die de verdachte overnam.

Avonduitgave woensdag 26 februari 2003

* RECHERCHE DE NOORDHOEK LOST MET AANHOUDING 8 JEUGDIGE VERDACHTEN

DERTIEN STRAATROVEN OP
ROTTERDAM - Rechercheurs van het district De Noordhoek sloten deze week een onderzoek van ruim anderhalve maand af naar diverse straatroven en gevallen van openlijke geweldpleging, die aan het eind van het vorig jaar plaatsvonden in de omgeving van de Teilingerstraat. Tijdens het onderzoek werden acht jeugdige berovers, in leeftijd variërend van veertien tot achttien jaar en allen uit Rotterdam, aangehouden. Het achttal pleegde in de maanden november en december van het vorig jaar in wisselende samenstelling in de buurt van een scholengemeenschap tijdens schoolpauzes en kort na schooltijd dertien berovingen en enkele openlijke geweldplegingen. Daarbij werden van hun jeugdige slachtoffers voornamelijk de handtelefoons afgenomen. Een 37-jarige Rotterdammer werd als heler aangehouden. Van twee van de aangehouden verdachten (15 en 16 jaar), die vorig jaar november in de Saftlevenstraat een toen negentienjarige Rotterdammer beroofden van zijn handtelefoon en pinpas, waren eind januari beelden te zien in het programma 'Opsporing Verzocht'. Beiden bleken toen even tevoren al te zijn aangehouden door de rechercheurs van het district De Noordhoek in hun onderzoek naar berovingen. Van de acht aangehouden verdachten zitten er nog vier in voorlopige hechtenis.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 27-02-2003 '
Lees ook