Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 27 februari 2003

* OVERVAL OP WONING
Woensdagavond omstreeks kwart over tien raakte in een woning aan de Willem Smalthof een 36-jarige man uit Rotterdam gewond, bij een overval in zijn woning. Het slachtoffer had bezoek van enkele mannen toen hij, om nog onbekende reden, werd neergestoken. Het slachtoffer werd met steekwonden in zijn hals en been vervoerd naar het Sint Franciscus Ziekenhuis. De recherche van het district Oost stelt een onderzoek in.


* INVAL DEALPAND, ZEVEN VERDACHTEN AANGEHOUDEN ONDERWIE DE DEALER

De politie van het district West heeft woensdagmiddag een actie ingezet op een dealpand aan de 1e Schansstraat. Aanleiding waren klachten dat er vanuit deze woning gehandeld werd in verdovende middelen.
Omstreeks vier uur werden in eerste instantie zes bezoekers van het het dealpand aangehouden. Zij hadden verdovende middelen aangeschaft. Vervolgens vond er een instap plaats op grond van de Opiumwet. Bij zoeking in de woning vond men 10 gram coca In totaal werden er zeven mensen aangehouden, zes klanten op straat en in de woning de dealer, een 40-jarige vrouw uit Rotterdam. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau, de vrouw is in verzekering gesteld.
Bestrijding van drugsoverlast is net als gewelds- en jeugdproblematiek, een speerpunt in het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond.


* SNELHEIDSCONTROLES
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie heeft woensdagmiddag en
-avond op de Maasboulevard, Westzeedijk en Boompjes snelheidscontroles gehouden. Tussen drie en vier uur gingen op de Maasboulevard 14 van de in totaal 583 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur in plaats van '50'. Op de Westzeedijk lapten tussen kwart over negen en kwart over tien 50 van de in totaal 378 passerende autobestuurders de limiet van '50' aan hun laars. Hoogste score bedroeg 98 km/uur. Tussen negen en tien uur reden 52 van de in totaal 390 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur. Op de Kanaalweg werden tussen kwart over vier en kwart voor zes 31 processen verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (29) en het niet dragen van de helm (2).


* DEGEN IN RUG, NA RUZIE OM MEISJE
Een 16-jarige Rotterdammer raakte woensdagavond gewond bij een onenigheid op de Donkersingel. Hij liep een steekwond in de rug op en is opgenomen in het Sint Franciscusziekenhuis. Rond zeven uur kreeg het slachtoffer met een nog onbekende andere jongeman ruzie, vermoedelijk over een meisje. De ruzie ontaardde op een gegeven moment in een steekpartij, waarbij de één de ander met een soort degen in z'n rug stak. Vrienden van hem brachten de gewonde naar het Sint Franciscusziekenhuis, waar hij werd opgenomen. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in naar de dader. Bestrijding van geweld is één van de prioriteiten van de politie Rotterdam-Rijnmond.

Avonduitgave woensdag 26 februari 2003

* GEWELDSTEAM DISTRICT OOST LOST ZES BEROVINGEN OP

Het geweldsteam van district Oost heeft na onderzoek twee Rotterdammers, in de leeftijd van 18 en 20 jaar, aangehouden die in de afgelopen maanden zes straatroven pleegden. De berovingen werden in de nachtelijke uren gepleegd en hadden onder meer plaats op de Oostzeedijk, Bredestraat en Waterloostraat. Onder bedreiging van een mes werden de slachtoffers van hun mobiele telefoon en geld beroofd. De verdachten zitten op dit moment in bewaring.


* AUTO-INBREKER OP HETERDAAD BETRAPT
Politiepersoneel van het district Zuid hield woensdagmorgen omstreeks kwart voor elf op het parkeerdek van het metrostation Slinge een 34-jarige man uit Den Haag aan. Hij werd op heterdaad betrapt bij een auto-inbraak. De Hagenaar had tevens sloten geforceerd van een aantal geparkeerdstaande auto's. Bij zijn aanhouding werden onder meer een radio/cd-speler en een mobiele telefoon aangetroffen en in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* VROUW BEROOFD
Woensdagmorgen kort na elf uur werd op de Linker Rottekade een 54-jarige Rotterdamse op haar fiets beroofd van haar boodschappentas door twee mannen op een brommer. Tijdens het passeren griste de achter op de bromscooter zittende man de boodschappentas uit haar fietsmandje, waarin naast enkele pasjes en persoonlijke bescheiden ook haar portemonnee zat, waarin een bedrag van zo'n 140 euro.


* CONTROLE ZWAAR VERVOER
Personeel van de Verkeerspolitie hield woensdag vanaf negen uur 's morgens tot half drie 's middags op het Groene Kruisplein, samen met collega's van de Inspectie Verkeer en Waterstaat, afdeling Vervoer, een controle zwaar vervoer. In totaal werden twintig processen-verbaal opgemaakt voor onder meer overschrijding asdruk, overschrijding totaal gewicht en het ontbreken van een stootbalk.


* VERKEERSCONTROLES
Personeel van de Wijkpolitie Maashaven (district Feijenoord-Ridderster) hield woensdagmorgen en -middag verkeerscontroles in achtereenvolgens de Burgdorffstraat, Laan op Zuid, Oranjeboomstraat, Korte Stadionweg, Stieltjesstraat, Rosestraat, Hillelaan en Maashaven. In totaal werden bij de controles 118 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, rijden zonder rijbewijs, verlopen apk, niet handsfree bellen, verkeerd parkeren, geen bromfietscertificaat, geen verzekering en technische gebreken. Ook politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield woensdagmorgen tussen acht en twaalf uur verkeerscontroles op de West-Kruiskade. Daarbij gingen zeventien automobilisten op de bon voor het niet dragen van de autogordel en kreeg ''n automobilist een bekeuring voor het onverzekerd rijden.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagmorgen werd door politiepersoneel van het district Oost op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld in een woning aan de Beemsterhoek. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Daarbij werden twee zakken met pas geplukte hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tegen de 27-jarige bewoner werd proces-verbaal op gemaakt.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 27-03-2003 '
Lees ook