Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 28-05-02 10:43

Avonduitgave maandag 27 mei 2002

SNELHEIDSCONTROLES (27 april 2002)
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Pascalweg, Brede Hilledijk, Strevelsweg, Rosestraat en Mandenmakerstraat (Hoogvliet). Tussen kwart over acht en kwart over negen namen op de Pascalweg 55 van de 775 passerende automobilisten het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur. Op de Brede Hilledijk werd tussen half tien en half elf gecontroleerd. Hier overschreden 24 van de 180 passerende automobilisten de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score: 83 km/uur. Tussen elf en twaalf uur stond de snelheidsradar op de Strevelsweg, waar van de 303 passerende automobilisten er 59 werden geflitst. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur in plaats van de toegestane '50'. In de Rosestraat hielden tussen kwart over twaalf en kwart over één 128 van de 470 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score: 85 km/uur. Tussen half één en kwart voor twee werd gecontroleerd in de Mandenmakerstraat (Hoogvliet). Hier hielden 30 van de 295 passerende automobilisten zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid was hier 69 km/uur.

VIER MEDEWERKERS PAKKETDIENST MISSELIJK NA LEKKEND PAKKETJE (27 april 2002)
RIDDERKERK - Vier werknemers van een pakketdienst in de Nikkelstraat werden maandagmorgen misselijk en draaierig door een pakketje, waarin vier flessen zaten. Het pakketje werd in plastic verpakt en buiten neergezet, waarna door politie-, brandweer- en GGD-personeel en medewerkers van de DCMR Milieudienst een onderzoek werd ingesteld. In het pakketje bleken vier tweeliterflessen met een smaak- en geurstof te zitten. Na door GGD-personeel te zijn behandeld konden de vier werknemers korte tijd later weer aan de slag. Het pakketje, met daarin de vier flessen, werd vervolgens vernietigd.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (27 april 2002)
Maandagmorgen rond tien uur ontmantelde politiepersoneel van het district De Noordhoek in de Agniesestraat een hennepkwekerij. In twee kamers van de woning werden in totaal 415 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen. Tegen de 48-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt. Tevens constateerde personeel van Eneco dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt.

COCAÏNE VAN BOLLETJESSLIKKER IN BESLAG GENOMEN (27 april 2002) Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster nam maandagmiddag bij een ziekenhuis in het zuidelijk stadsdeel zo'n 100 gram cocaïne in beslag. E'n van de bolletjes bleek gescheurd, vermoedelijk de reden waarom de bolletjesslikker zich in het ziekenhuis voor medische behandeling meldde. Tegen de bolletjesslikker kan strafrechtelijk niets worden ondernomen, omdat zijn identiteit niet door de hem behandelende artsen werd prijsgegeven.

KANTORENCOMPLEX DE DELFTSE POORT ONTRUIMD NA BRANDJE (27 april 2002) Maandagmiddag rond half vijf brak een kleine brand uit op de 23ste etage van een 125 meter hoge toren het kantorencomplex De Delftse Poort aan het Weena. Zowel brandweer, GGD als politie rukten met groot materieel uit om alle in het kantorencomplex aanwezige personen (rond de drieduizend) te evacueren. De brand, waarvoor de Rotterdamse brandweer zeer groot alarm sloeg, woedde in een ruimte, waarin onder meer vuilcontainers stonden. Door de brand en de behoorlijke rookontwikkeling, die binnen de kantoortoren bleef en niet uitslaand was, trad de sprinklerinstallatie in werking. Nadat brandweerlieden de kleine brand hadden bedwongen werd kort na zes uur het sein 'brandmeester' gegeven. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Wel ontstond op de bovenste etages grote waterschade. Aan de voorkant van de kantoortoren werd het voetpad aan het Weena uit voorzorg enige tijd afgezet omdat de glazen ramen door de hitte zouden kunnen springen.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 28-05-2002 '
Lees ook