Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 29-05-02 08:38

Avonduitgave dinsdag 28 mei 2002

ONTUCHTPLEGER AANGEHOUDEN (28 mei 2002)
SCHIEDAM - Rechercheurs van de Afdeling Jeugd- en Zedenzaken van het district Schiedam hielden dinsdagmiddag een 46-jarige Schiedammer aan, verdacht van het plegen van ontucht en bedreiging. Tegen de Schiedammer was de afgelopen dagen aangifte gedaan wegens zedendelicten, gepleegd met twee minderjarige Schiedamse meisjes. Daarbij had de Schiedammer tevens bedreigingen tegen hen geuit. De recherche van de Afdeling Jeugd- en Zedenzaken nam na de aangiften van de beide meisjes direct contact op met diverse
hulpverleningsinstanties, de GGD en de samenwerkende scholen in Schiedam, om een zo adequaat mogelijk hulpverleningsprogramma op te zetten voor onder meer ouders en slachtoffers. Niet uitgesloten wordt dat de 46-jarige Schiedammer met nog meer minderjarige meisjes ontuchtige handelingen heeft gepleegd. Voor met name ouders zal binnenkort een informatieavond worden belegd. Ook zal zo spoedig mogelijk een speciaal informatietelefoonnummer worden geopend.

STRAATROVER DOOR VOORBIJGANGERS AANGEHOUDEN (28 mei 2002) Dinsdagmiddag kort voor vier uur werd door voorbijgangers in de Utenhagestraat een 32-jarige Rotterdammer na een korte achtervolging aangehouden en even later overgedragen aan gealarmeerd politiepersoneel. De Rotterdammer had van een in de Utenhagestraat lopende 82-jarige vrouw de tas uit haar hand gegrist en was ermee vandoor gegaan. Op gillen van het bejaarde slachtoffer reageerde een aantal voorbijgangers die de tasjesrover in z'n kladden grepen. De Rotterdammer werd ingesloten.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (28 mei 2002)
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd dinsdagmorgen door politiepersoneel van het district Oost een onderzoek ingesteld in een woning aan de Aida. Op de zolder van de woning, waarvan de bewoner niet thuis was, werd een hennepkwekerij aangetroffen en direct ontmanteld. Daarbij werden 219 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, in beslag genomen. Naar de bewoner wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.

IRRITATIE OVER VERKEERSGEDRAG BESLECHT MET EEN HAMER (28 mei 2002) Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Bosch liep dinsdagmiddag zeer ernstig oogletsel op, nadat hij was bewerkt met een hamer. De chauffeur reed op de noordbaan van de Rijksweg A20, kort voor het Terbregseplein, toen hij door twee Rotterdammers in hun auto werd belaagd naar aanleiding van z'n rijgedrag. Op de vluchtstrook werd de onenigheid verder voortgezet, waarbij de vrachtwagenchauffeur met een hamer werd bewerkt en daarbij zeer ernstig oogletsel opliep. Het slachtoffer werd naar het Sint Franciscus Gasthuis vervoerd. De beide Rotterdammers (24 en 27 jaar) werden ter plaatse door zeer snel aanwezig politiepersoneel, onder meer de bemanning van een politiehelikopter, aangehouden. Beiden werden ingesloten.

POLITIEMENSEN MET GOED REUKVERMOGEN (28 mei 2002) Dinsdagmorgen rond half elf hield politiepersoneel van het district De Noordhoek in een woning n de Azaleastraat een 30-jarige Rotterdammer aan op grond van de Opiumwet. De politiemensen waren naar de woning gekomen omdat de Rotterdammer z'n auto op de stoep geparkeerd had. Toen de man daar na aanbellen en na het openen van z'n voordeur op werd geattendeerd roken de politiemensen een hevige henneplucht. Toen de politiemensen aan de man vroegen of zij in diens woning mochten kijken gaf deze daarvoor in eerste instantie geen toestemming. Korte tijd later werd toch, na uiteindelijke toestemming, op grond van de Opiumwet door de politiemensen een onderzoek in de woning ingesteld. Op de eerste verdieping werd een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij juist was geoogst. De geknipte toppen lagen namelijk in enkele zakken in een vat in de achtertuin. Zowel de hennepplanten, toppen als de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen. De 30-jarige Rotterdammer werd vervolgens aangehouden. Tevens werd geconstateerd dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 29-05-2002 '
Lees ook