Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave maandag 29 juli 2002

SHOARMAZAAK OVERVALLEN
Een nog onbekende man heeft zondagmorgen vroeg omstreeks half vier een shoarmazaak aan de Grote Beer overvallen. De man bedreigde met een vuurwapen het personeel en eiste geld. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit vluchtte de man de zaak uit en verdween in onbekende richting.

RUZIE NA VERKEERSSITUATIE
Zondagavond omstreeks kwart over negen kreeg een 44-jarige Rotterdammer naar aanleiding van een verkeerssituatie op een rotonde (vermeend voorrang) op de Willem Buijtewechstraat ruzie met de inzittenden van een bestelauto. Na de problemen op de rotonde stopte het slachtoffer, waarna de twee inzittenden van de bestelauto op hem afkwamen. Hij kreeg een kopstoot en een klap in zijn gezicht van één van de mannen. Hierna stapte het slachtoffer weer in zijn auto en probeerde te vluchten. De mannen sloegen echter het portierraam kapot en reden even later met de bestelauto tegen de auto van het slachtoffer. Hierna gingen zij er met hoge snelheid via het fietspad vandoor. De bestelauto werd wat later leeg teruggevonden in de 1e IJzerstraat. De politie van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.

SCHIETPARTIJ
Zondagavond omstreeks elf uur vond er op de 1e Middellandstraat een schietpartij plaats, waarbij twee personen gewond raakten. Een 21-jarige man uit Den Helder werd in zijn rug geraakt, terwijl een 35-jarige Rotterdammer een schot in zijn achterste kreeg. Beide mannen werden overgebracht naar het EMC. De 21-jarige man uit Den Helder kreeg om nog onduidelijke reden ruzie met drie mannen. Plotseling werd er gebruik gemaakt van vuurwapens. Er werd over en weer geschoten. De man uit Den Helder werd in zijn rug geraakt en liep ondersteund door een 22-jarige Rotterdammer weg van de 1e Middellandstraat. Deze man bleek later, toen hij werd aangesproken door politiemensen in het bezit van een vuurwapen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man uit Den Helder werd door de GGD overgebracht naar het EMC waar hij werd opgenomen. De 35-jarige Rotterdammer die in zijn achterste was geraakt werd door twee mannen overgebracht naar het EMC ter behandeling. Ook deze twee mannen, Rotterdammers van 25- en 31-jaar oud, werden aangehouden evenals de 35-jarige Rotterdammer na zijn behandeling in het ziekenhuis. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze schietpartij.

RAMKRAAK
BARENDRECHT -Maandagmorgen vroeg omstreeks drie uur hebben onbekenden met een shovel geprobeerd in te breken in een benzinestation aan de Tuindersweg. Men heeft enkele malen de pui geramd, waardoor een groot deel van het station ontzet raakte. Het is niet gelukt om in het station te komen. De shovel bleef vastzitten in de muur. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, was er niemand meer aanwezig. De shovel is vermoedelijk gestolen. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 29-07-2002 '
Lees ook