Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 31 januari 2003

* TWEE MANNEN, VERDACHT VAN DUBBELMOORD AANGEHOUDEN

(Zie ook persberichten van 23/11/2002, 26/11/2002 en 19/01/2003) Vrijdag worden twee mannen, een 28-jarige man uit Zoetermeer en een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, voorgeleid aan de Officier van Justitie. Beiden worden verdacht van moord op een 44-jarige Rotterdammer en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en werden dinsdagmorgen jl. in Zoetermeer door rechercheurs van het district Oost aangehouden. De beide slachtoffers werden op vrijdagavond 22 november van het vorig jaar levenloos in een woning aan de Boorn in Zevenkamp aangetroffen. Uit sectie bleek dat beiden met een vuurwapen om het leven waren gebracht. (Persofficier van Justitie).


* TWEE MANNEN ZONDER AANLEIDING MISHANDELD

ROTTERDAM - Woensdagavond raakten op de Grote Kreek twee mannen uit Rotterdam, 25 en 21 jaar, gewond bij een mishandeling. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht.
Het tweetal liep, rond half elf, ter hoogte van een bushalte, toen ze door twee onbekende mannen zonder enige aanleiding werden aangevallen. E'n van de verdachten besprong de 18-jarige man, terwijl het 25-jarige slachtoffer door de ander met een fles op zijn hoofd werd geslagen. Na de mishandeling maakten de daders zich uit de voeten. Een onderzoek in de omgeving naar de daders, leverde geen resultaat op. De recherche stelt een onderzoek in. De gewonde man is naar het Zuiderziekenhuis gebracht.


* BESTRIJDING OVERLAST WEST-KRUISKADE EN OMGEVING

ROTTERDAM - Politiemensen van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hebben woensdagmiddag en -avond, met ondersteuning van cameratoezicht, op de West-Kruiskade en omgeving acties gehouden in het kader van 'Keep on Cleaning'. De bestrijding van alle vormen van overlast is een prioriteit en tevens opgenomen in het vijfjarenprogramma van de gemeente Rotterdam.
Er werden vier oproepingen uitgeschreven, twee voor openlijk drugsgebruik en twee voor het zich hinderlijk opgehouden. Verder zijn er dertien processen-verbaal opgemaakt voor onjuist verkeersgedrag en twee verbalen voor wildplassen. Op het Stationsplein kregen drie mannen, een 17-jarige uit Bleiswijk, een 18-jarige en een 17-jarige, beiden uit Rotterdam, een proces-verbaal. Zij hielden zich zonder redelijk doel op bij een tramhalte. Twee van hen behoren tot de categorie veelplegers. Het algemene straatbeeld woensdagmiddag en -avond was rustig.


* MAN BEROOFD
ROTTERDAM - Woensdagavond omstreeks kwart over acht werd in de Wollefoppenstraat een 59-jarige man uit Rotterdam, onder bedreiging van een vuurwapen, beroofd van zijn portemonnee en autosleutels. Aangever kwam een pand uitlopen, toen hij een onbekende man bij zijn auto zag staan. De verdachte richtte vervolgens een vuurwapen op hem. Door een tweede verdachte werd het slachtoffer op zijn hoofd geslagen. Onder bedreiging van het vuurwapen werden zijn portemonnee en autosleutels weggenomen. Het tweetal nam hierop ijlings de benen in onbekende richting.


* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid heeft woensdagavond op de Albert Plesmanweg, een vuurwapen in beslag genomen. Bestrijding van vuurwapenbezit is een prioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond.
Surveillerende politiemensen kregen, rond kwart over acht, een melding van een vechtpartij bij een bedrijf aan de Albert Plesmanweg. Een 56-jarige man uit Westmaas had klappen gekregen. Toen de politie arriveerde had de verdachte het pand reeds verlaten en was weggereden in een auto. Op de plek waar de auto had gestaan trof men een vuurwapen aan met vijf patronen in de houder. Het wapen werd in beslag genomen. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in naar de man die in alle haast wegreed in de auto.


* VERKEERSONGEVAL MET LETSEL
ROTTERDAM - Woensdagmiddag omstreeks half zes raakte bij een aanrijding op het Stenen Baakplein een 46-jarige motorrijder uit Spijkenisse gewond. Door een voorrangskwestie reed een 34-jarige automobiliste uit Rockanje tegen de motorrijder aan, die hierdoor ten val kwam. Hij werd, met een gebroken arm en -bekken, door GGD-personeel vervoerd naar het Zuiderziekenhuis. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid.

Avonduitgave woensdag 30 januari 2003

* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield woensdagmorgen op de Soetendaalsekade, Bergselaan en Schiekade verkeerscontroles. Tussen acht en tien uur werden in totaal 69 processen-verbaal opgemaakt voor het negeren van een rood verkeerslicht, danwel een linksafverbod en voor geen geldige apk.


* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
(Zie ook persbericht van 13/01/2003)
ROTTERDAM - Rechercheurs van het Straatroofteam van het district Rotterdam-Centrum hielden de afgelopen dagen een zeventienjarige jongen uit Rotterdam en een achttienjarige jongen uit Schiedam aan als verdachten van drie straatroven en een poging daartoe. Al eerder waren een zestienjarige jongen uit Renesse en een twintigjarige Rotterdammer aangehouden. Het viertal beroofde zondagmorgen 12 januari j.l. in een tijdsbestek van amper twee uur in het centrum van Rotterdam (Weena, Nieuwe Binnenweg, Lijnbaan en Delftsestraat) drie mannen en trachtte een vierde man te beroven. Tijdens de berovingen werden twee handtelefoons en een bedrag van twintig euro buitgemaakt. Surveillerende politiemensen konden één van de verdachten bij de vierde beroving in de Delftsestraat, waarbij een negentienjarige Vlaardinger van z'n handtelefoon werd beroofd, direct aangehouden. De dag erop werd de twintigjarige Rotterdammer aangehouden. Na onderzoek werden nu ook de twee andere verdachten aangehouden.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdag op de Westzeedijk een verkeerscontrole. Tussen negen uur en half elf werden 13 processen-verbaal opgemaakt aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel en het rijden zonder rijbewijs.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht en Project Verkeershandhaving) hield woensdagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Abram van Rijckevorselweg, Boompjes en Molenlaan. Tussen negen en tien uur 's morgens en tussen kwart voor twee en kwart voor drie 's middags werd gecontroleerd op de Abram van Rijckevorselweg. Van de in totaal 2220 passerende automobilisten namen 261 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur. Op de Boompjes overschreden tussen kwart over tien en kwart voor elf 14 van de 306 passerende automobilisten de daar toegestane '50'. Hoogste score bedroeg 79 km/uur. Op de Molenlaan werden tussen één en twee uur van de in totaal 809 voorbij de radar rijdende automobilisten er 126 geflitst wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 76 km/uur.


* KRAAN VAN VRACHTWAGEN TEGEN TUNNELPLAFOND; ANDERE AUTOMOBILISTE

GEWOND
SCHIEDAM - Woensdagmiddag omstreeks half één raakte bij een verkeersongeval in de Beneluxtunnel een 39-jarige vrouw uit Spijkenisse gewond. Een 50-jarige vrachtwagenbestuurder uit Schiedam raakte met de kraan, die op de opzetbak van zijn vrachtwagen stond, het plafond van de westbuis van de tunnel. Hierdoor kwamen over een afstand van enkele honderden meters stukken plafond op het wegdek terecht. De 39-jarige automobiliste probeerde te remmen, maar raakte een aanhangwagen achter de auto van een 56-jarige man uit Zundert, die voor haar reed en eveneens remde. De aanhangwagen sloeg daarbij over de kop. Brandweerpersoneel haalde het slachtoffer uit de auto. Zij werd door GGD-personeel voor nader onderzoek vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* INBREKER OVERLOPEN EN EVEN LATER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Woensdagmorgen kort voor zes uur hield politiepersoneel van het district Zuid bij de Maastunnel een 49-jarige Rotterdammer aan, die even tevoren had ingebroken in een woning aan de Dorpsweg. Daar was hij overlopen door de wakker geworden 26-jarige bewoonster. Nadat de man uit de woning was gevlucht, met als buit onder meer een videocamera, twee handtelefoons en een fotocamera, schold hij ook nog de bewoonster uit. De Rotterdammer, die ook nog andere van inbraak afkomstige goederen bij zich had, werd op het politiebureau in verzekering gesteld. De bij hem aangetroffen goederen gingen terug naar de rechtmatige eigenaars.


* RIJBEWIJS VAN BEJAARDE AUTOMOBILIST INGENOMEN

SCHIEDAM - Woensdagmorgen kort voor twaalf uur belandde een 80-jarige automobilist uit Rotterdam op de Matlingeweg via het trottoir en een grasstrook tegen een lantaarnpaal en wilde vervolgens wegrijden. Omstanders haalden de sleutels uit de auto van de bejaarde Rotterdammer en belden de politie. Politiemensen troffen even later een uiterst verwarde man aan, die hen aanzag als een echtpaar. Ook wilde de man, die als gevolg van de aanrijding met z'n hoofd tegen de voorruit van z'n auto was gekomen en licht gewond was, geen enkele hulp van GGD-personeel. Tevens kon de Rotterdammer zich de aanrijding niet meer voor de geest halen. Alle reden voor de politiemensen om het rijbewijs van de man in te vorderen en hem bij het CBR aan te melden voor een keuring en een hernieuwd rijexamen.


* AUTO NAAR DE SLOOP; ILLEGAAL IN ONS LAND VERBLIJVENDE BESTUURDER

NAAR VREEMDELINGENDIENST
ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond kwart over elf zetten surveillerende politiemensen op de Crooswijkseweg een 25-jarige automobilist aan de kant. De auto, overigens van een 30-jarige vriend, bleek een levensgevaarlijk wrak. De had de auto geen behoorlijke remmen, versleten banden, terwijl ook de veringen waren doorgeroest. Ook met de bestuurder was een en ander niet in orde. Hij had geen rijbewijs en was bovendien illegaal in ons land. De man werd overgedragen aan de Vreemdelingendienst, terwijl de 30-jarige eigenaar te horen kreeg dat zijn auto linea recta naar de sloop ging. De man deed met tranen in de ogen afstand van z'n auto en was uiterst verbaasd dat zijn mooie wagentje 'zomaar' van de straat werd gehaald.


* VALSE BOMMELDING: AANGEHOUDEN VLAARDINGER BLIJKT NIET DE DADER

(Zie ook persbericht van woensdag 29/01/2003) De recherche van het district Zuid stelde woensdagavond een 29-jarige Vlaardinger op vrije voeten, die in de nacht van dinsdag op woensdag was aangehouden en werd verdacht van het doen van een valse bommelding bij een bedrijf in de Europoort. Na uitgebreid onderzoek en verhoor is gebleken dat de Vlaardinger de valse bommelding niet heeft gepleegd. Hij werd dan ook direct op vrije voeten gesteld.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 30-01-2003 '
Lees ook