Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 30 juli 2002

* DRIE JEUGDIGE VERDACHTEN BEKENNEN ZESTIEN INBRAKEN EN DIEFSTALLEN

Drie jongens, afkomstig uit Rotterdam, in de leeftijd van 13, 15 en 17 jaar, bekenden tegenover rechercheurs van de Afdeling Jeugd- en Zedenpolitie van het district Oost dat zij tussen april en juli jl. zestien inbraken en diefstallen pleegden in de wijken Alexanderpolder en Ommoord. Het drietal werd op 18 juli, rond half twee 's nachts, op heterdaad aangehouden, toen zij probeerden in te breken in een flatwoning aan de Kelloggplaats. Tijdens het onderzoek dat de rechercheurs instelden, bekenden zij tien kelderboxinbraken, diverse diefstallen van bromfietsen en een inbraak in een bromfietsonderdelenzaak. De drie jongens werden vorige week voorgeleid aan de Officier en Justitie. De 15- en 17-jarige jongens werden vervolgens door de rechter-commissaris in bewaring gesteld, terwijl de dertienjarige jongen op vrije voeten werd gesteld. De goederen, die zij tijdens de inbraken en diefstallen buitmaakten, werden door hen verkocht of later weggegooid.
(Persofficier van Justitie).


* MAN BEROOFD
Maandagavond omstreeks zeven uur werd in de Coolsestraat een 75-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn jas en portemonnee. Volgens een getuige was het slachtoffer onwel geworden en zocht hij steun bij een bromscooter. Hierop werd hij, kennelijk door de eigenaar, van de bromfiets geslagen waarna hij door een andere man werd 'gefouilleerd'. Enkele junks deden het daarna nog een dunnetjes over. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, trof zij het slachtoffer aan. De man was nauwelijks aanspreekbaar was. Het slachtoffer werd voor controle door de GGD overgebracht naar het EMC.

Avonduitgave maandag 29 juli 2002

* BIJNA EENDERDE VAN AUTOMOBILISTEN TE HARD OP WEG NAAR 'T STRAND

Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen tussen tien en twaalf uur een radarsnelheidscontrole op de noordbaan van de N15, ter hoogte van Rozenburg. Van de 2048 passerende automobilisten, van wie velen op weg naar het strand, namen 659 het niet zo nauw met de daar geldende maximum snelheid van 70 km/uur. Hoogste score bedroeg 128 km/uur.


* OVERVAL SPEELHAL
SCHIEDAM - Maandagmorgen omstreeks half elf werd door twee gewapende mannen een overval gepleegd op een speelhal in de Hoogstraat. Het tweetal bedreigde bij de kassa twee medewerkers met een vuurwapen en ging er vervolgens met een nog onbekend geldbedrag op een donkere scooter vandoor.


* BEROVING
Maandagmorgen rond half zeven werd in de Delftsestraat een 34-jarige Rotterdammer door twee mannen belaagd, die hem z'n portemonnee en gouden armband afnamen. Het tweetal had het slachtoffer, dat op weg was naar z'n werk, vanaf het Centraal Station gevolgd. In de portemonnee van de Rotterdammer zaten onder meer een nog onbekend geldbedrag, diverse persoonlijke bescheiden en enkele bankpasjes.


* GEEN BOTEN, MAAR TOPLESS ZONNENDE JONGE VROUWEN OP DE VIDEO

Maandagmiddag rond drie uur sprak politiepersoneel van het district Oost in het Kralingsebos, bij het strandbad, een 62-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan, nadat een badgast hen had geattendeerd op de daar met z'n videocamera nogal in de weer zijnde man. De Capellenaar verklaarde beelden te hebben geschoten van de zeilboten en andere vaartuigen op de plas. Toen hij z'n beeldmateriaal voor de politiemensen moest afdraaien bleek de man nogal 'close' een aantal topless zonnende jonge vrouwen te hebben opgenomen. Nadat de man z'n opnamen had moeten wissen, werd hij met een reprimande heengezonden.


* VOORBIJGANGERS GRIJPEN TWEE TASJESROVERS IN KLADDEN

Maandagmiddag rond één uur werd in de Pannekoekstraat een 44-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht door twee mannen beroofd van haar handtas. Een aantal voorbijgangers en op een terras zittende mannen zagen een en ander gebeuren en gingen direct achter de beide tasjesrovers aan. E'n werd aangehouden in de Librijesteeg; de ander op de Nieuwmarkt. Het tweetal, Rotterdammers van 19 en 21 jaar, werd overgedragen aan gealarmeerd politiepersoneel en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. De handtas werd aan het slachtoffer teruggegeven.


* SHOARMAZAAK OVERVALLEN
Een nog onbekende man heeft zondagmorgen vroeg omstreeks half vier een shoarmazaak aan de Grote Beer overvallen. De man bedreigde met een vuurwapen het personeel en eiste geld. Met een nog onbekend geldbedrag aan buit vluchtte de man de zaak uit en verdween in onbekende richting.


* RUZIE NA VERKEERSSITUATIE
Zondagavond omstreeks kwart over negen kreeg een 44-jarige Rotterdammer naar aanleiding van een verkeerssituatie op een rotonde (vermeend voorrang) op de Willem Buijtewechstraat ruzie met de inzittenden van een bestelauto. Na de problemen op de rotonde stopte het slachtoffer, waarna de twee inzittenden van de bestelauto op hem afkwamen. Hij kreeg een kopstoot en een klap in zijn gezicht van één van de mannen. Hierna stapte het slachtoffer weer in zijn auto en probeerde te vluchten. De mannen sloegen echter het portierraam kapot en reden even later met de bestelauto tegen de auto van het slachtoffer. Hierna gingen zij er met hoge snelheid via het fietspad vandoor. De bestelauto werd wat later leeg teruggevonden in de 1e IJzerstraat. De politie van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* SCHIETPARTIJ
Zondagavond omstreeks elf uur vond er op de 1e Middellandstraat een schietpartij plaats, waarbij twee personen gewond raakten. Een 21-jarige man uit Den Helder werd in zijn rug geraakt, terwijl een 35-jarige Rotterdammer een schot in zijn achterste kreeg. Beide mannen werden overgebracht naar het EMC. De 21-jarige man uit Den Helder kreeg om nog onduidelijke reden ruzie met drie mannen. Plotseling werd er gebruik gemaakt van vuurwapens. Er werd over en weer geschoten. De man uit Den Helder werd in zijn rug geraakt en liep ondersteund door een 22-jarige Rotterdammer weg van de 1e Middellandstraat. Deze man bleek later, toen hij werd aangesproken door politiemensen in het bezit van een vuurwapen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man uit Den Helder werd door de GGD overgebracht naar het EMC waar hij werd opgenomen. De 35-jarige Rotterdammer die in zijn achterste was geraakt werd door twee mannen overgebracht naar het EMC ter behandeling. Ook deze twee mannen, Rotterdammers van 25- en 31-jaar oud, werden aangehouden evenals de 35-jarige Rotterdammer na zijn behandeling in het ziekenhuis. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze schietpartij.


* RAMKRAAK
BARENDRECHT -Maandagmorgen vroeg omstreeks drie uur hebben onbekenden met een shovel geprobeerd in te breken in een benzinestation aan de Tuindersweg. Men heeft enkele malen de pui geramd, waardoor een groot deel van het station ontzet raakte. Het is niet gelukt om in het station te komen. De shovel bleef vastzitten in de muur. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, was er niemand meer aanwezig. De shovel is vermoedelijk gestolen. De politie van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 30-07-2002 '
Lees ook