Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave woensdag 31 juli 2002

* STRAATROOF
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks negen uur werd in de Gouvernestraat een 39-jarige vrouw beroofd. Twee jongens belaagden de vrouw en beroofden haar met geweld van haar portemonnee uit haar handtas. De vrouw liep hierbij enkele blauwe plekken en schaafwonden op.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Dinsdagavond omstreeks elf uur vond er op de West-Kruiskade een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 34-jarige bestuurster uit Rotterdam reed op de trambaan van de West-Kruiskade en wilde linksaf slaan. Een achterop komende automobilist zag dit kennelijk te laat en botste vervolgens tegen de auto. Deze automobilist raakte gewond. Zijn identiteit is nog niet bekend. Hij werd door de GGD naar het EMC overgebracht. Beide auto's moesten worden weggetakeld.


* SCHIETPARTIJ
Dinsdagavond omstreeks negen uur kreeg de politie van het district Zuid een melding van een schietpartij op de Mijnsherenlaan. Uit eerste verklaringen van getuigen kon worden opgemaakt, dat een aantal personen in een café' ruzie zouden hebben gekregen. Deze onenigheid zette zich op straat voort, waarbij zou zijn geschoten. De schutters gingen er vervolgens vandoor in een personenauto. Niemand raakte gewond. Politiemensen troffen op straat enkele hulzen aan. De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in naar de achtergronden van deze schietpartij.

Avonduitgave dinsdag 30 juli 2002

* DODE VROUW GEIDENTIFICEERD
(Zie ook persberichten van 15 en 18 juni 2002) Op zaterdagmorgen 15 juni jl. werd op de Bergsingel, tegen de muur van een kerk, een dode vrouw aangetroffen. Sectie op het stoffelijk overschot wees uit dat de vrouw niet door misdrijf om het leven was gekomen. Uit toxicologisch onderzoek is nu komen vast te staan dat de vrouw, een 24-jarige Duitse, als gevolg van een overdosis aan verdovende middelen om het leven is gekomen.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR 112-TERREUR
Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield dinsdagmorgen vroeg in een woning in de Vinkenstraat een 29-jarige Rotterdammer aan wegens het diverse malen doorgeven van valse meldingen via het alarmnummer 112. De man gaf niet alleen meldingen door aan de meldkamer van de politie, maar bestookte ook de meldkamers van brandweer en ambulancediensten. De politie Rotterdam-Rijnmond onderzoekt de mogelijkheid om de gemaakte kosten via een civielrechtelijke procedure op de man, van wie twee handtelefoons in beslag werden genomen, te verhalen. Misbruik van het alarmnummer 112 is strafbaar. De Rotterdammer werd, na opgemaakt proces-verbaal, in de loop van dinsdagmiddag weer op vrije voeten gesteld.


* TIJDENS ONTRUIMING WONING DOOR DEURWAARDER HENNEPKWEKERIJ

AANGETROFFEN
SCHIEDAM - Dinsdagmorgen om elf uur werd tijdens de ontruiming door een deurwaarder van een woning aan de Rotterdamsedijk in de kelder een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Ongeveer 350 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Personeel van het elektriciteitsbedrijf constateerde dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLE
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield dinsdagmorgen tussen zeven en tien uur een radarsnelheidscontrole op de Stadionweg. Van de in totaal 2045 passerende automobilisten hielden 252 zich niet aan de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.
*

Deel: ' Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 31-07-2002 '
Lees ook