15 februari 2000

Jongen zaagt op school met zaagmachine vingerkootje af

SCHIEDAM -- Maandagmiddag kort voor half één schoot in een leslokaal van een school voor voortgezet onderwijs aan de Nieuwe Damlaan een 15-jarige leerling, die daar bezig was met een zaagmachine, in een onbewaakt ogenblik met zijn rechterhand uit en kwam in aanraking met de zaag. Hierbij werd het kootje van zn wijsvinger afgezaagd en liep hij ook een flinke zaagsnede in zijn middelvinger op. Het slachtoffer werd voor behandeling naar het Dijkzigt ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.
(A. Geelof)

Brand in restaurant

SCHIEDAM -- Maandagmiddag omstreeks kwart voor vier brak brand uit in een restaurant aan de Groenelaan. In de keuken was de vlam in de pan geslagen, waarna de keuken vlam vatte. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de keuken geheel uitbrandde. Het eetgedeelte van het restaurant liep rook- en waterschade op.

Bromfietscontrole

SCHIEDAM -- Politiemensen van het district Schiedam hield maandagmorgen en -middag bromfietscontroles op de Schiedamseweg en Rotterdamsedijk. Daarbij werden op beide locaties 80 bromfietsen en
-scooters gecontroleerd. In totaal werden 61 processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer overschrijding van de constructiesnelheid, teveel lawaai, rijden zonder helm, onverzekerd rijden, geen bromfietscertificaat, het voeren van de onjuiste plaat en diverse gebreken.
Van één bromfiets bleek het framenummer vervalst te zijn. Deze bromfiets is voor nader onderzoek in beslag genomen. De bestuurder van het voertuig, een 26-jarige Schiedammer is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Deel: ' Politieberichten Schiedam '
Lees ook