Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 20-12-99

Persberichten Groningen en Haren/
Maandag 20 december 1999

Dagelijkse persberichten district Groningen/Haren

Sneeuw verraadt inbreker
In de Schaepmanlaan in Groningen heeft de politie vannacht een 35-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in en garage bij een woning aan de Hanckemaborg in Groningen. De bewoner van dit pand meldde de inbraakpoging bij de politie. Politiemensen troffen voet- en fietssporen aan in de sneeuw. Die leidden naar de Nolenslaan. Kort daarop zagen de agenten de betrokken verdachte lopen. Hij rende weg de Schaepmanlaan in. De man bekende de inbraak in de garage te hebben gepleegd. Er werd niets weggenomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Brievenbus opgeblazen
Aan de Verlengde Hereweg in Groningen heeft de politie gistermiddag drie jongens in de leeftijd van 10, 14 en 15 jaar oud aangehouden. De jongens worden ervan verdacht een PTT-brievenbus aan de Moddermanlaan met vuurwerk te hebben vernield. Getuigen meldden het vernielen van de brievenbus en hadden inmiddels de post die eruit was gevallen verzameld. Een getuige had gezien dat één van de jongens een woning aan de Verlengde Hereweg was binnen gegaan. Daar werden de knapen aangetroffen. De 15-jarige jongen bekende daadwerkelijk vuurwerk in de brievenbus te hebben gegooid. Met de ouders van de kinderen zijn afspraken gemaakt over schadevergoeding en een HALT-procedure. De inhoud van de brievenbus is door de politie afgeleverd bij de PTT.

Jonge joyrider
Aan de Akeleiweg in Groningen heeft de politie gistermiddag een 13-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De jongen had vanaf de Ulgersmaweg een bestelauto weggenomen en was daarmee aan de rit gegaan. In de Lewenburgstraat botste hij tegen een geparkeerde auto. De eigenaar van deze wagen is vervolgens achter de jongen aangereden en wist hem samen met een andere automobilist op de Akeleiweg tot stoppen te dwingen. Zij waarschuwden de politie. De jongen is naar het politiebureau gebracht en na verhoor aan zijn ouders overgedragen. Vermoedelijk is hij ook nog met de bestelwagen tegen een schakelkast van de kabeltelevisie gereden op de hoek van de Orchideestraat en de Lewenburgstraat. Dat wordt nog onderzocht.

Automobilist onder invloed
In de Sint Jansstraat in Groningen heeft de politie vannacht een 47-jarige man uit Haren aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole alcohol te hebben gedronken. Bij die controle kon de man geen rijbewijs laten zien. Tot vier keer toe mislukte een ademtest omdat de man de aanwijzingen van de betrokken politiemensen niet opvolgde. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse. Toen de man - voordat hij in een ophoudkamer werd geplaatst - weigerde zijn zakken leeg te maken en zijn autosleutels af te geven ontstond een vechtpartij. Daarbij greep de man een politieagente bij haar kleding en trok dit zo hard aan dat de zij bijna stikte. Zij kon met moeite worden onzet. Twee andere politiemensen liepen daarbij hoofdletsel en schaafwonden op. De man kon met veel moeite worden overmeesterd. Hij is wegens het plegen van verzet, belediging van politiemensen en poging tot doodslag op een politieambtenaar ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Lokaalvredebreuk
In toiletruimte van het Academisch Ziekenhuis in Groningen heeft de politie gistermiddag een 51-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was enkele weken geleden de toegang tot het ziekenhuis, anders dan voor medische behandeling, voor een jaar ontzegd. Na verhoor op het politiebureau is de man met een proces-verbaal voor lokaalvredebreuk heengezonden. Hij kreeg een dagvaarding mee.

Beroving
In de Poelestraat in Groningen is gistermorgen een 23-jarige man uit de stad beroofd. De man had samen met twee vrienden enkele broodjes gekocht bij een shoarmarestaurant. Toen de mannen het restaurant uitliepen werd hen de tas met broodjes afgepakt door twee mannen die in een groep van ongeveer negen personen langs het drietal liepen. De 23-jarige werd man vervolgens door enkele mannen uit de groep tegen een muur geduwd, waarbij hem zijn portemonnee werd afgepakt. De daders (2) renden weg en konden enige tijd later door de gewaarschuwde politie worden aangehouden in een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De verdachten, twee 19-jarige mannen uit Groningen, zijn meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Informatie, afdeling voorlichting 050-5995010

Deel: ' Politieberichten stad Groningen en Haren '
Lees ook