Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen
Persberichten stad Groningen (vrijdagmiddag editie)/

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren (vrijdag 07.00 - 16.00 )

Supermarkteigenaar overvallen

Kort nadat de 61 jarige supermarkteigenaar via de dienstingang van zijn winkel aan het Wielewaalplein naar binnen was gegaan is hij vanochtend rond 07.00 uur overvallen door twee mannen. De mannen die gemaskerd waren dwongen de winkelier naar de kluis te lopen en deze te openen. Een van de mannen dreigde daarbij met een vuurwapen. Uit de kluis hebben de mannen een bedrag van ongeveer tienduizend gulden meegenomen. De overvallers hebben de eigenaar van de supermarkt geboeid achtergelaten in de winkel. Nadat de winkelier de mannen hoorde wegrijden met een auto kon hij zichzelf bevrijden en alarm slaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Graafmachine te zwaar voor aanhangwagen
Een 28 jarige vrachtwagen chauffeur uit IJlst reed vrijdagmiddag met een graafmachine op zijn aanhanger op de Julianaweg. De graafmachine bleek bij weging 3400 kg te zwaar voor de aanhanger en moest worden afgeladen. De chauffeur kreeg een proces-verbaal.

Dronken achter het stuur van gebrekkige auto
Op de Aweg werd vanochtend rond 08.00 uur een auto gecontroleerd. Behalve een verlopen APK, lekke uitlaat en een gladde band rook de 27 jarige bestuurder naar sterke drank. Hij blies een promillage van 1.15. Vanwege het feit dat dit niet de eerste keer was dat de man werd betrapt op het rijden onder invloed kreeg hij een dagvaarding. Voor de andere overtredingen is een proces-verbaal opgemaakt.

Prostituee krijgt klappen
Een 20 jarige prostituee die vrijdagochtend om 11.00 uur aan het werk wilde achter het raam aan de Nieuwstad is in het pand mishandeld door een nog onbekende man. De dame van lichte zeden vond in het door haar te gebruiken pand een man op bed te slapen. De vrouw wekte de man en zei dat hij eruit moest. De ongenode gast antwoordde dat hij eerst van haar diensten gebruik wilde maken. Nadat de vrouw dit weigerde kreeg zij klappen en werd haar keel dicht geknepen. Toen de vrouw luidkeels om hulp riep vertrok de man. Onderzoek ingesteld in de buurt leverde niet het gewenste resultaat op.

Voor nadere informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politieberichten stad Groningen '
Lees ook