Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 11/30/99

Persberichten stad Groningen/
Berichten van het district Groningen / Haren

Dinsdag, 30 november 1999

Man ernstig mishandeld door onbekenden
Een 29-jarige man uit Groningen heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling door vijf personen. De man maakte vrijdagavond een wandeling langs de Hoornse Plas toen hij door vijf personen, die al achter hem aan naar het recreatiegebied waren gereden, werd vastgepakt en in de bosjes werd gesleurd. Met een heet gemaakte ijzeren staaf werd de man vervolgens diverse keren gebrand op een been en een arm. De mannen verdwenen vervolgens weer met hun auto's in de richting van Paterswolde.
Het slachtoffer kon een goed signalement leveren van de auto's en de verdachten. Zo waren de auto?s waarin de mannen reden opvallende voertuigen. Een blanke man met lichtblond haar, tussen de 20 en 22 jaar oud en 1,80 mtr. lang reed in een ferrari-rode peugeot 205. Deze auto was helemaal uitgebouwd (spoilers, uitgebouwde wielkasten en side-scirts. De auto staat op aluminiumvelgen met brede banden en maakt een geluid van een sportauto.
In de andere auto zaten vier mannen. Twee blanke mannen van tussen de 18 en 22 jaar en 1,80 mtr. lang, de een met licht blond haar tot op de schouders met een slag erin en de andere, de bestuurder, met donker haar tot op de schouders. Hij heeft opvallend dikke wenkbrauwen en een breed postuur. De twee andere inzittenden waren negroïde en leken het slachtoffer wel tweelingen toe. Beiden waren tussen de 18 en 22 jaar en tussen de 1,60 en 1,65 mtr. lang en droegen beiden een grof geschakelde goudkleurige ketting. De auto waarin dit viertal zat was het type stationwagen, dat leek op een lijkwagen met dubbele koplampen zowel onder als boven de voorbumper. De politie verzoekt personen die iets kunnen zeggen over de voertuigen of de mensen daarin contact op te nemen. Dit kan bij elk politiebureau of via het telefoonnummer 050-599 5995.

Drugsoverlast
De politie heeft maandagavond een 27-jarige man uit Huizinge aangehouden in de Hoekstraat waar hij op de stoep zat te gebruiken. Bij de man werd een gebruikershoeveelheid cocaïne en een afgebroken fietsenstandaard aangetroffen en in beslag genomen. De man is met een dagvaarding heengezonden.
Op de Bornholmstraat werd een 30-jarige vrouw uit Assen aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. De vrouw zat in een auto met diverse gebruikers-attributen. Bij onderzoek bleek dat de vrouw een zakje heroïne en cocaïne bij zich had. De spullen werden in beslag genomen en de vrouw kreeg een dagvaarding mee naar huis. Op de Langestraat wilde de politie vannacht ook een man controleren die in een geparkeerd auto zat. Toen een agent op zijn raam tikte, sloot hij beide portieren af en reed achteruit. De agent ging achter de auto staan om hem de doorgang te beletten. Daarop gaf de man vol gas, zodat de agent moest wegspringen om niet gewond te raken. De man ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op.

Auto betrokken bij ongeval Eemshavenweg blijkt gestolen De auto die afgelopen zaterdagavond een ongeval veroorzaakte op de Eemshavenweg blijkt gestolen te zijn in de stad Groningen. De 24-jarige eigenaresse van de auto heeft aangifte gedaan van de diefstal van haar wagen die op de Oliemuldersweg geparkeerd stond. De vijf mannen die na het ongeval bij de auto wegliepen zijn nog spoorloos. De politie heeft aan een vrouwelijke getuige uit Oostwold, die direct naar de aanrijding hulp verleende aan de slachtoffers, een attentie bezorgd voor haar inzet.

Man aangehouden voor overtreding APV
De politie heeft maandagavond een 28-jarige man aangehouden omdat hij in de Hoekstraat op straat bier aan het drinken was. De man is met een dagvaarding en een bon van 80 gulden heengezonden.

Man bedreigd man en vernield auto
Een 54-jarige man uit Groningen is maandagmiddag op het kruispunt Oosterkade en Damsterkade bedreigd door een nog onbekende. De man stond stil op het kruispunt toen de auto voor hem plotseling achteruit reed en tegen zijn auto botste. Toen de man daarop verhaal wilde halen bij de veroorzaker begon deze de man te bedreigen waarop hij vluchtte. Daarop pakte de veroorzaker een hamer uit zijn auto en sloeg daarmee drie gaten in de vooruit van de man en een zijraam kapot. Vervolgens ging hij ervandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Jongetje gewond na ongeval
Een zesjarig jongetje uit Groningen is maandagavond gewond geraakt toen hij betrokken raakte bij een ongeval op de Zonnelaan. De jongen zat achter op een fiets van een 23-jarige man uit Groningen en botste bij de verkeerlichten op een 28-jarige bromfietser uit Groningen. De jongen is ter observatie opgenomen in een ziekenhuis. De 28-jarige man is vervolgens aangehouden voor het rijden onder invloed (0,65 promille). De man is met een dagvaarding heengezonden.

Fietsster onderuit gereden
Een 27-jarige vrouw uit Groningen is maandagavond door een 19-jarige bromfietser uit Groningen op de Oosterhamrikkade aangereden. De bromfietser zag de vrouw over het hoofd toen deze haar fiets wilde pakken bij een sportschool. De vrouw is met been- en rugletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen.

Man en vrouw aangehouden
De politie heeft vannacht in een pand aan de Korreweg een 47-jarige man en een 40-jarige vrouw aangehouden. De vrouw had aan het rolluik lopen trekken waardoor deze niet meer goed open en dicht wilde. De man stond er op mee te gaan naar het bureau. Daar bleek dat de twee buiten heterdaad aangehouden konden worden voor een woninginbraak in Den Andel. Beiden zijn vervolgens ingesloten.

Lastige winkeldief aangehouden
De politie heeft maandagmiddag een 27-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij in een winkel aan de Korreweg een muts van zeven gulden had weggenomen. De man maakte amok toen hij werd aangesproken door het winkelpersoneel. Hij is voorgeleid en ingesloten.

Brand in speeltuinvereniging
De brandweer heeft maandagmorgen een brand in een speeltuinvereniging aan de Noorderstraat geblust toen een frituurpan begon te branden. De schade viel mee.

Voetganger aangereden
Een 18-jarige vrouw uit Groningen is maandagmorgen op het Hoendiep aangereden. De vrouw wilde de weg oversteken waardoor een 19-jarige plaatsgenoot haar met zijn auto raakte. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis is Groningen.

Inbraak in bouwkeet
Onbekende dieven hebben zondagnacht een bouwkeet aan de Zuiderkruislaan opengebroken. De keet staat op het terrein van het voormalige Pabo-gebouw. Er werd een verwarming, voorhamer en een aantal breekstangen meegenomen.

Voor nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010

Deel: ' Politieberichten stad Groningen '
Lees ook