Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07/22/99

Persberichten stad Groningen/
Donderdag 22 juli 1999

Dagelijkse berichten district Groningen / Haren

Man meldt zich bij politie
Een 41-jarige man zonder vaste woonplaats meldde zich woensdagmorgen bij het bureau aan de Rademarkt. Hij deelde mee dat hij graag zijn straffen wilde uitzitten. Na controle bleek er niets meer tegen hem open te staan. Na overleg met zijn advocaat heeft de man een zaak waarbij Hoger Beroep was aangetekend ingetrokken. Hierop werd de man ingesloten om een gevangenisstraf van vier maanden uit te zitten.

Ontvluchtte gevangene meldt zich
Agenten die woensdagmiddag op de Pleiadenlaan stonden weden aangesproken door een 47-jarige man zonder vaste woonplaats die zei dat hij uit de gevangenis van Veenhuizen was gevlucht. Na controle bleek dit inderdaad het geval en is de man overgedragen aan de parketpolitie die hem terug brengt.

Overval op juwelier
Een 55-jarige medewerkster van een juwelierszaak op het Damsterdiep is woensdagmiddag rond 14.00 uur overvallen door een nog onbekende man. De man kwam de winkel binnen en dwong de vrouw naar het kantoortje te gaan. Daar moest de vrouw de kluis openen en maakte de man een geldbedrag buit van enkele duizenden guldens. De overvaller heeft de medewerkster daarna geboeid en is daarop vertrokken. De vrouw kon zich bevrijden en alarm slaan. Het signalement van de overvaller is; man Noord-Afrikaans type, lengte ongeveer 170 cm, leeftijd +/- 25 jaar, normaal postuur, kort donker haar, droeg een bril met donker montuur, geblokte blauwe blouse en blauwe spijkerbroek met wit/blauwe gymschoenen.

Man beledigt parkeerpolitie na bon
Een 41-jarige automobilist uit Groningen die op de Noorderbinnensingel van de parkeerpolitie een parkeerbon kreeg is voor belediging aangehouden. De man schold de medewerker de huid vol en ging hiermee door toen hij in zijn auto zat. De man werd op de E. Thomas A Thuessinklaan aangehouden en naar het bureau gebracht.

Brommer in schuurtje
In een schuurtje aan de Molukkenstraat zag een 22-jarige man zijn brommer staan die een maand eerder was gestolen. In het schuurtje trof de politie twee mannen - 44 en 30 jaar - aan die met de brommer aan het sleutelen waren. Het framenummer en het verzekeringsplaatje van de bromfiets waren verwijderd. Beide mannen zijn voor heling aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Dronken rijder maakt brokken
Een 56-jarige automobilist uit Groningen heeft woensdagavond zwaar onder invloed enkele aanrijdingen veroorzaakt. De man vertrok vanaf de Hiddemaheerd waarbij een auto raakte. Hij vervolgde zijn rit en een getuige zag dat de man op de parkeerplaats van de Bisschop Niermanstichting de bosjes inreed vervolgens weer achteruit en tegen een boom knalde. Al slingerend reed de man naar de kruising Zonnelaan/Eikenlaan waar de 52-jarige getuige kans zag de sleutel uit het contact te halen en de politie te bellen. De man blies een promillage van 2.65 en is ter ontnuchtering ingesloten. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Man wisselt vervalste 100 DM biljetten in
Bij een café aan de Grote Markt werd woensdagnacht een vals 100 DM biljet ingeleverd. Het bleek dat het om een redelijke kopie ging. Een getuige had gezien dat de 35-jarige man uit Groningen een stapeltje biljetten bij zich had. Na een speurtocht werd de man in een ander café aan de Grote Markt gezien en aangehouden. In zijn jas trof de politie 92 valse biljetten aan. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Rijden onder invloed
Een 36-jarige automobilist uit Veendam reed woensdagnacht onzeker over de Bedumerweg. Bij controle gaf het ademanalyseapparaat een foutmelding die waarschijnlijk te maken heeft met de hoogte van het promillage, namelijk 3.0. Van de man is daarop een bloedproef afgenomen. De man reed in een onverzekerde auto en zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. De man heeft een dagvaarding gekregen en twee processen-verbaal.
Op de Emingaheerd werd woensdagnacht een 23-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 0.85 en kreeg een dagvaarding en een boete van f 700.-.

Haren: Controle snelheid
Op de Zuidlaarderweg in Glimmen is dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 392 voertuigen gecontroleerd warvan er 32 harder dan de toegestane 60 km per uur reden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km per uur.

Voor nader informatie; afdeling voorlichting, 050 - 5995010

Deel: ' Politieberichten stad Groningen '
Lees ook