Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 09/19/99

Persberichten stad Groningen/
Zondag 19 september 1999

Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Fietser gewond bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op het Gedempte Kattendiep in Groningen is vannacht een 29-jarige man uit Groningen ernstig gewond geraakt. De man reed op zijn fiets vanuit de Kleine Peperstraat het Gedempte Kattendiep op. Daarbij keek hij achterom en zag daardoor kennelijk niet dat over het Kattendiep een taxi naderde. De bestuurder daarvan, een 37-jarige man uit Bedum, kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem aan. De fietser kwam te vallen en liep ernstig hoofdletsel op. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

Bestuurder onder invloed
Een 42-jarige automobilist uit Steggerda is vannacht op de Kraneweg in Groningen door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillerende politiemensen zagen de man hevig slingerend in zijn auto over het Lopende Diep rijden. Daarbij botste hij bijna tegen geparkeerde auto's aan. Op de Kraneweg kon de man worden aangehouden. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. De man weigerde zowel de blaastest als de ademanalyse. Tegen hem is daarvoor proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor de is de verdachte heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 24-uur.

Inbrekers overlopen
Twee inbrekers zijn vannacht overlopen in een woning aan de Jan Hissink Jansenstraat in Groningen. Een familielid van de bewoner kwam de bovenwoning binnen en hoorde gestommel. Hij trof twee mannen aan die direct via het balkon en een plat dak weg vluchtten in de richting van de Gorechtkade. Ze waren binnen gekomen door de balkondeur te vernielen. Uit de woning wordt niets vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfietser onder invloed veroorzaakt ongeval
Aan de Rademarkt heeft de politie vannacht een 17-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. De jongen kreeg voor het politiebureau ruzie met zijn vriendin. Kennelijk geïrriteerd over de onenigheid, reed de jongen op een gegeven moment met zijn brommer vanaf het trottoir de rijbaan op. Hij keek daarbij niet goed uit en werd aangereden door een auto bestuurd door een 33-jarige man uit Amsterdam. De bromfietser kwam te vallen maar bleek bij onderzoek door ambulancepersoneel geen letsel opgelopen te hebben. Wel bleek hij bij onderzoek door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse werd 0.6 promille gemeten. De jongen is na verhoor heengezonden met een dagvaarding en een acceptgiro van 190 gulden.

Inbrekers aangehouden
In de kantine van een rugbyclub aan de Laan Corpus den Hoorn heeft de politie gisteravond twee inbrekers aangehouden. De beheerder van het gebouw betrapte twee mannen bij een inbraak in de kantine. Eén van de knapen wist te ontkomen nadat hij de beheerder met een mes had bedreigd, maar de andere kon door de beheerder worden gepakt en overgedragen aan de politie. De verdachte, een 18-jarige man uit Groningen, is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Later op de avond bleek dat er nog een inbreker in het gebouw was. Hij had zich verstopt in een toilet. Ook hij kon door de beheerder worden overgedragen aan de politie. Deze verdachte, een 19-jarige man uit Groningen, is eveneens ingesloten. De inbrekers hadden het voorzien op drank maar hadden behoudens een flessenopener nog niets weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de derde verdachte.

Mannen mishandeld
Zonder enige aanleiding zijn een 48-jarige en een 39-jarige man, beiden uit Groningen gisteravond mishandeld op het Linnaeusplein in Groningen. De mannen zaten met vrienden op een muurtje een biertje te drinken. Daarbij groette de 39-jarige man de inzittenden van een passerende auto. Die stopte waarna drie mannen uitstapten en op de slachtoffers toeliepen. Eén van hen gooide het 39-jarige slachtoffer een blikje bier tegen het hoofd. Die raakte niet gewond. De 48-jarige man wilde daarop weglopen maar werd tegengehouden en door de andere twee inzittenden van de auto geschopt en geslagen. Zijn fiets viel daarbij tegen de geparkeerde auto van een 54-jarige man uit Groningen aan. Dat veroorzaakte lichten schade aan de auto. De 48-jarige man is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De daders stapten na het gebeurde weer in de auto en reden weg. De politie stelt een onderzoek in.

Vechtpartij in trein
Op het Stationsplein in Groningen heeft de politie gisteravond een 25-jarige man uit Assen aangehouden. De man kreeg in de trein ruzie met drie andere mannen nadat een 21-jarige man uit Nieuweroord een opmerking had gemaakt over de hond van de verdachte. Er ontstond een vechtpartij waarbij de man uit Nieuweroord door de verdachte werd geslagen. Het slachtoffer liep hierbij een oppervlakkige hoofdwond op. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en na verhoor heengezonden. De spoorwegpolitie stelt een nader onderzoek in.

Druggebruikers aangehouden
In de Burchtstraat in Groningen heeft de politie vannacht drie mannen van 26, 32 en 33 jaar, allen uit Groningen aangehouden. Surveillerende politiemensen zagen dat de mannen drugs gebruikten. Bij onderzoek werd iets minder dan 1 gram cocaïne aangetroffen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen twee verdachten is proces-verbaal opgemaakt wegens het bezit van harddrugs. De derde verdachte (32) had geen drugs (meer) in zijn bezit hij is direct vrijgelaten. De andere twee mannen zijn na verhoor heengezonden.

Mishandeling
In de Poelestraat in Groningen heeft de politie gistermorgen een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. Politiemensen die bezig waren met een onderzoek naar een mogelijke inbraak in een winkel in de Poelestraat zagen dat de verdachte zonder een enige aanleiding een 25-jarige man uit Groningen, die met zijn fiets voorbij liep, een vuistslag in gezicht gaf. De verdachte kon worden gepakt en overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor met een dagvaarding een geldboete van 350 gulden heengezonden. Het slachtoffer liep geen letsel op.

Voor nadere infromatie, afdeling voorlichting, telefoon: 0 50 - 5 995 010

Deel: ' Politieberichten stad Groningen '
Lees ook