Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 05-01-2000

Persberichten Stad Groningen/
Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Woensdag 5 januari 2000

Graffiti op speeltuingebouw
In de nacht van zondag op maandag werd het speeltuingebouw aan de Adriaan van Ostadestraat besmeurd. Op het gehele gebouw zijn diverse leuzen gespoten. Tot zondagavond was het gebouw nog schoon. De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke daders.

Heling of diefstal
Bij een controle op de Huygenstraat hield de politie een 39-jarige stadjer aan. De man werd gecontroleerd omdat hij aan de verkeerde kant van de weg fietste. Bij het onderzoek zagen da agenten dat de man in het bezit was van autopapieren, een radiofrontje en een mobiele telefoon. De man kon niet verklaren van wie de goederen waren. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Diefstal truien
In de Herestraat zijn dinsdagmiddag twee mannen aangehouden. Beide trachtten truien weg te nemen uit een stelling van een kledingzaak. Na aanhouding verklaarden de mannen dat het een geintje was. Een 44-jarige man werd vervolgens heengezonden. De tweede verdachte, een 34 jarige man, is ingesloten. Hij wordt verdacht van een andere inbraak.

Ongeval met letsel
Een 43-jarige bromfietser uit de stad werd dinsdagochtend op de Ceramstraat aangereden door een 28-jarige vrouw uit Groningen. De vrouw verleende geen voorrang aan de bromfietser. Het slachtoffer moest met kneuzingen naar een ziekenhuis.

Botsing bij afslaan
Op de Winsumerweg botste een 23-jarige vrouw uit Warffum met haar auto bij het afslaan tegen de auto van een 38-jarige inwoonster van Winsum. De Warffumster liep bij de botsing nekletsel op. Ook een inzittende van haar auto moest ter plaatse worden behandeld door ambulance personeel. De auto van de Warffumster werd zwaar beschadigd afgevoerd.

Vrachtauto botst met stro tegen viaduct
Op de Parkweg botste dinsdagmiddag een 29-jarige vrachtauto bestuurder uit Abbekerk met zijn te hoog beladen stroauto tegen het viaduct. Hierdoor verloor de auto enkele stropakken. De vrachtauto werd meegenomen naar de weegbrug aan de Sontweg, Daar bleek het voertuig te lang en te hoog te zijn. Een deel van de lading moest worden overgeladen.

Gesignaleerde
Bij een controle op de Bornholmstraat werd afgelopen nacht een 30-jarige Groninger aangehouden. De man bleek gesignaleerd te staan. Hij was niet teruggekeerd van verlof in een huis van bewaring. De man is ingesloten en overgedragen aan de parketpolitie.

Alcohol
Op het Zuiderdiep hield de politie afgelopen nacht een 36-jarige man uit Leeuwarden aan. De man bleek te veel alcohol te hebben gedronken terwijl hij een auto bestuurde. Bij de blaastest werd ruim1 promille geconstateerd. Bovendien had de verdachte reeds eerder een rijontzegging opgelegd gekregen. Hij kreeg een rijverbod en proces verbaal opgelegd.

Vreemdelinge
In een woning aan de Nieuwstad heeft de politie afgelopen nacht een onbekende vrouw aangehouden. De vrouw werkte als prostituee en kon bij controle geen identiteitspapieren tonen. De vrouw is ingesloten en overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Maaltijdbezorger beroofd
Op de Legeweg moest een 18-jarige maaltijdbezorger dinsdagavond zijn portemonnee afgeven. De jongen werd door een viertal verdachten gedwongen te stoppen. Vervolgens bedreigden de daders hem, waarop hij zijn portemonnee met enkele tientjes afgaf. De daders verdwenen vervolgen de woonwijk in.

Man gewond bij brand
Bij een brand in een woning aan de Coehoornsingel raakte de 45-jarige bewoner afgelopen nacht gewond. De man moest ter observatie naar een ziekenhuis worden gebracht. De brand is vermoedelijk ontstaan door een smeulende sigaret De brandweer trof de bewoner nog in de rokende kamer aan en bracht de man in veiligheid. De woning liep aanzienlijke schade op.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 599 5010

Deel: ' Politieberichten Stad Groningen '
Lees ook