Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 07-01-2000

Persberichten stad Groningen/
Dagelijkse berichten district Groningen/Haren

Vrijdag, 7 januari 2000

Bejaarde vrouw komt op motorkap
Bij een verkeersongeval op het Damsterdiep raakte donderdagmiddag een 82-jarige vrouw uit Groningen gewond. Zij moest met diverse botbreuken naar een ziekenhuis. De vrouw stak met haar fiets de kruising met de P.Campersingel over. Hierbij werd zij niet gezien door een 48-jarige automobilist uit Peize. De vrouw werd door de auto geschept en kwam via de motorkap op de weg terecht. De vrouw werd in het ziekenhuis opgenomen.

Ongeval op A28
Een 36-jarige vrouw uit Groningen veroorzaakte donderdagochtend op de A28 een aanrijding met twee andere auto?s. De vrouw kwam bij het oprijden ter hoogte van de Ketwich Verschuurlaan met de auto in de berm. Toen zij wilde corrigeren kwam ze op de linkerrijbaan van de A 28 terecht, waarbij ze tegen de auto van een 28-jarige stadjer botste, die vervolgens werd aangereden door een derde automobilist. De drie voertuigen moesten met veel schade afgesleept worden. Kort na deze aanrijding botsten nog twee andere voertuigen in de nabijheid van dit ongeval op elkaar. Nergens liepen inzittenden letsel op.

Inval henneppand
De politie heeft donderdagmiddag een inval gedaan in een woning aan de Noorderspoorsingel. Na een onderzoek over een aanwezige hennepkwekerij betrad de politie de woning. In een kamer van het pand troffen de agenten een kwekerij aan met ruim 170 in bloei staande planten. Ook werd illegaal stroom afgenomen. De planten werden samen met de apparatuur in beslag genomen. Bij het verwijderen kwam de 43-jarige bewoonster thuis. Zij werd aangehouden en na verhoor en een proces verbaal heengezonden. De goederen worden vernietigd.

Alcohol gebruik
Op de Andromedastraat hield de politie donderdagavond een 38-jarige Groninger aan. De man reed in zijn auto terwijl hij de gehele rijbaan nodig had. Bij een controle bleek hij alcohol te hebben gebruikt. Een blaastest gaf een promillage van 2.8 promille aan. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 16 uren.
Op de Zonnelaan werd een 34-jarige man uit Groningen eveneens gepakt voor het rijden onder invloed. Hij bleek bijna 1 promille in zijn bloed te hebben. Met een dagvaarding en een geldboete van zevenhonderd gulden verliet hij het bureau.

Fietser onder invloed
Op de Turfsingel veroorzaakte een 23-jarige man uit Groningen met zijn fiets een botsing met een 27-jarige automobilist. De fietser verleende geen voorrang aan de automobilist. Tijdens het opnemen van de aanrijding constateerde agenten alcoholgebruik. De 23-jarige stadjer moest een blaastest afleggen waarbij een promillage van 1 promille werd vastgesteld. De man kreeg een proces verbaal en een geldboete van F 190,-

Auto inbreker betrapt
Op de Nieuweweg heeft de politie donderdagavond een 38-jarige stadjer aangehouden. Een getuige zag dat de man op de Petrus Campersingel een auto openbrak en iets wegnam. Op aanwijzing van de getuige konden agenten de man achterhalen. Hij bleek in het bezit te zijn van een radio-cd speler. De man is ingesloten.

Jongens dringen FC stadion binnen
Afgelopen nacht zijn in het FC Groningen stadion vier baldadige jongens aangehouden. De vier heren, 18 , 19 en 20 jaar, waren over de hekken van het stadion geklommen. Toen de politie een onderzoek instelde bleken de heren zich verstopt te hebben op een tribune. Nadat een verhoor aan het bureau gingen ze ieder met een geldboete van f 60,- huiswaarts.

Nadere informatie voorlichting regiopolitie Groningen, telefoon: 050-5995010.

Deel: ' Politieberichten stad Groningen '
Lees ook