Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een man aangehouden nadat hij ruiten had ingegooid. Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie de melding dat er ruiten werden ingegooid van een gebouw aan de Vaartserijnstraat. In eerste instantie troffen de agenten niemand aan, maar na kort onderzoek werd een 27-jarige man uit Utrecht uit de bosjes gevist. De man, die onder invloed was van alcohol, bedreigde en bespuwde de agenten direct en werd aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor. Het is niet bekend waarom hij de ruiten heeft ingegooid.

Aanrijdingen letsel

UTRECHT- Op vrijdagavond vond er op de Catharijnebaan een ongeval plaats waarbij een voetganger gewond raakte. Omstreeks 21.00 uur stak een 29-jarige man uit Utrecht thv.de Rijnkade, plotseling de Catharijnebaan over. Een 44-jarige automobiliste kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed de man aan. Hij kwam op de motorkap terecht, viel tegen de voorruit en kwam vervolgens op het wegdek terecht. De man is met oa. beenletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

UTRECHT- Op vrijdagmiddag raakte een man gewond nadat hij tegen een paal was gereden. Omstreeks 13.00 uur reed de 24-jarige automobilist uit Utrecht over de Archimedeslaan en botste hier door nog onduidelijke reden tegen een betonnen drager van een viaduct. Door de aanrijding raakte de man gewond aan hoofd en borst en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

DE MEERN- Op vrijdagochtend vond er een verkeersongeval plaats waarbij twee personen gewond raakten. Omstreeks 11.15 uur reed een 35-jarige man uit Stadskanaal over de Meerndijk en kreeg geen voorrang van een 30-jarige automobiliste uit De Meern. De vrouw sloeg af zonder de 35-jarige automobilist voor te laten gaan en een aanrijding volgde. Beide bestuurders werden met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. De autos raakten zwaar beschadigd.

Tasjesroof

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een vrouw beroofd van haar tas. Omstreeks 20.30 uur reed de 20-jarige vrouw uit Harmelen, op de fiets over de Ds Martin Luther Kinglaan toen er een fietser naast haar kwam fietsen. Deze fietser trok plotseling aan haar handtas en na veel trekken moest de vrouw haar tas loslaten. De berover, manspersoon tussen 30/35 jr oud, reed vervolgens weg op zijn mountainbike. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de het district Marco Polo;0900-8844.

Dorstige dief

DE MEERN- Op vrijdagmiddag werd een bejaarde bestolen van een klein geldbedrag. Die middag was een vrouw aan de deur geweest die potloden aan het verkopen was. De 94-jarige vrouw wilde geen potloden kopen. De onbekende vrouw vroeg vervolgens om een glaasje water. De vrouw uit de Meern ging vervolgens een glaasje water halen en de dorstige dievegge zag op dat moment kans een geldbedrag uit de beurs van het slachtoffer te halen. De politie waarschuwt onbekende personen met vage smoesjes niet binnen te laten in hun woning.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 03-08-2002 '
Lees ook