Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad

Inbreker overlopen

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een inbreker op aangeven van buurtbewoners door de politie aangehouden.

Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een woning aan de Amsterdamsestraatweg en dat de omwonenden achter de twee daders aanzaten. Het vermoeden bestond dat de inbrekers in het Julianapark waren gevlucht en de politie blokkeerde alle ingangen van het park. In het park werd een 30-jarige man uit Utrecht aangetroffen welke door de omwonenden werd aangewezen als een van de inbrekers. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Na onderzoek in het park werden twee tassen met goederen aangetroffen, videorecorder/paspoort/boormachine, welke uit de woning afkomstig waren. De 2e man wist helaas te ontkomen en de politie zal een onderzoek instellen naar de identiteit van deze man.

Bromfietser toch gepakt

UTRECHT- Op zaterdagmiddag zag de wijkagent van de binnenstad een tweetal jongens met hoge snelheid rijden op de Stadhuisbrug zonder helm op.

Op de Vismarkt werd het duo gecontroleerd. Terwijl de agent met de bestuurder aan het praten was schoof zijn 20-jarige passagier uit Utrecht door en reed met hoge snelheid weg. De man reed met hoge snelheid door het winkelend publiek en de wijkagent zette de achtervolging in maar raakte de bromfietser kwijt.

Op de Donkere Gaard zag de agent de bromfiets op de grond liggen met daarnaast de berijder. De bromfietser was door het winkelend publiek gemaand tot stoppen en was hierbij kennelijk gevallen. De 20-jarige man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Zeer vervelende dief

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden welke eerst in een woning had ingebroken en vervolgens in een auto.

Omstreeks 08.00 uur zag een buurtbewoner dat de man aan het inbreken was in een woning aan de Plompetorengracht. De man werd door de buurtbewoner in eerste instantie weggejaagd. Hierbij dreigde de man de buurtbewoner met een mes.

De buurtbewoner ging vervolgens met een medebewoner op onderzoek uit in de omgeving. In de buurt zag het duo dat de man half door een kapotgeslagen portierraam hing van een auto. De 25-jarige inbreker werd verder in de auto geduwd en onder controle gehouden in afwachting van de inmiddels gewaarschuwde politie.

Deze kon de man, een bekende van de politie, na veel verzet aanhouden en overbrengen naar het bureau.

Alcoholcontrole

UTRECHT- In het kader van de actie Doe nuchter, rij alcoholvrij, werd in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende locaties controles gehouden.Op de Marnixlaan werden 313 bestuurders gecontroleerd en 2 bestuurders hadden teveel gedronken. Op de Briljantlaan werden 68 bestuurder gecontroleerd en bleken 5 personen teveel gedronken te hebben.

Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Een agent van het mountainbiketeam reed over de Oudegracht en zag dat een 33-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn auto, ten onrechte, had geparkeerd op een invalideparkeerplaats. Toen de agent de man aansprak rook hij alcohol. Op het bureau blies hij 1.40 promille. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Tigrisdreef zagen agenten op zondagochtend omstreeks 01.20 uur een automobilist rijden met zijn alarmlichten nog aan. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij had gedronken en hij blies op het bureau 1.25 promille. Tegen de 49-jarige man uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 04-08-2002 '
Lees ook