Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Ramkraak

UTRECHT In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart vond bij een bedrijf aan de Groeneweg een ramkraak plaats.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie de melding dat onbekende vermoedelijk met een voertuig de gevel van een winkel aan de Groeneweg hadden geramd. Ter plaatse bleek dat een gedeelte van de gevel en een deur middels een voertuig waren vernield. Op dit moment is nog onduidelijk of de verdachte(n) buit hebben gemaakt. De politie is een onderzoek gestart.

Straatroof

UTRECHT - Op de Oranjelaan vond dinsdagavond een beroving plaats waarbij het slachtoffer met een pistool bedreigd werd.

Een 40-jarige man uit Gorichem stond omstreeks 21.10 uur te pinnen bij een automaat aan de Oranjelaan. Plotseling kwamen twee onbekende mannen naast het slachtoffer staan en bedreigde hem met een vuurwapen. Een vermoedelijk derde verdachte stond op de uitkijk. De man moest zijn zojuist gepinde geld, mobiele telefoon en portemonnee afgeven. Na de beroving rende de verdachten weg in de richting van de Rosweydelaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd op de Leuvenlaan.

Tussen 14.30 en 16.30 uur werden in totaal 667 voertuigen gemeten. Voor 115 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Anna Frankplein vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 32-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 17.30 uur over de Anna Frankplein. Op het moment dat zij de weg overstak bij de Wilhelminalaan kwam zij in botsing met een bestelbus. De vrouw belande met het voorwiel van haar fiets onder één van de voorwielen van de bestelbus. Als gevolg van het ongeval liep het slachtoffer letsel aan haar gezicht op en moest per ambulance worden overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Handel in drugs aangepakt
UTRECHT De politie van het district Marco Polo heeft dinsdagmiddag en een groot deel van de avond in de wijk Lombok drugsgebruikers en drugsdealers opgepakt.

Bij de wijkagent waren wederom een groot aantal klachten binnengekomen van bewoners van de Kanaalstraat, het zogenaamde Verdomhoekje en de Vleutenseweg. De klachten richtte zich met name op de overlastsituatie tengevolge van drugsgebruikers en dealers. Met name de laatste groep had inmiddels een omvangrijke klantenkring opgebouwd. De gegevens van ongeveer 80 personen is inmiddels bij de politie bekend. Het totaal aantal overlastveroorzakers betreft echter meer dan 100 personen.

Tijdens de georganiseerde politieactie, waaraan in totaal ruim 30 politiemensen van verschillende diensten zijn ingezet zijn 7 drugsgebruikers en 2 drugsdealers aangehouden. De woning van één van de twee Utrechtse dealers van 26 en 30 jaar is doorzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen. Tijdens de aanhouding was dit tweetal in het bezit van een grote hoeveelheid handelsgeld. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten.

Straatroof
UTRECHT Op de Marnixlaan vond dinsdagavond een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 20.15 uur fietste een 28-jarige vrouw uit Utrecht over de Marnixlaan. Plotseling werd haar tas door een tot nu toe onbekende man van haar fiets getrokken en kwam de vrouw ten val. Een getuige die de beroving zag gebeuren heeft nog getracht de verdachte te achtervolgen maar raakte hem ter hoogte van de van Hoornakade kwijt.

De politie is op zoek naar mogelijke getuige(n) die iets gezien hebben. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900-88 44.

Aanrijding letsel door minderjarige bestuurder
UTRECHT Dinsdagmiddag vond op de Royaards van den Hamkade een aanrijding plaats waarbij 5 personenautos betrokken waren.

Omstreeks 14.45 uur reed een man met hoge snelheid over de Royaards van den Hamkade. In de bocht verloor de man de macht over het stuur en ramde een geparkeerd voertuig. Door de klap schoot zijn voertuig door en botste tegen een tweede voertuig. Door de aanrijding schoven een aantal geparkeerde autos tegen elkaar aan.

Ter plaatse bleek dat de bestuurder een 17-jarige jongen uit Utrecht was. De jongen was bij de aanrijding gewond geraakt en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 05-03-2003 '




Lees ook