Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Wijkagenten en toezichthouders Overvecht verhuizen

Het wijkteam Overvecht van de Politie Utrecht Noord zal 10 mei verhuizen van de Kastordreef naar tijdelijke units op de groenstrook aan de Kaap Hoorndreef, direct naast het districtsbureau. De inwoners van Overvecht kunnen voor het doen van aangifte terecht bij de publieksopvang in het districtsbureau aan de Paranadreef. In de wijk zullen meer agenten te vinden zijn.

Ongeveer een jaar geleden hebben de Gemeente en Politie besloten dat het wijkteam zijn huidige basis aan de Kastordreef moet verlaten. Toen is met de buurt afgesproken dat met de verhuizing verschillende positieve ontwikkelingen in gang worden gezet. Meer blauw op straat. Het wijkteam Overvecht is uitgebreid met een extra surveillant, die door de Gemeente wordt gefinancierd. Verder wordt op dit moment een extra wijkagent geworven die fulltime de jeugdproblemen in de wijk gaat aanpakken.

In het kader van de stedelijke herverdeling van het aantal agenten heeft Utrecht Noord er 24 bij gekregen. Het grootste deel van deze extra capaciteit zal, door middel van flexibele teams, in de wijken Noordwest en Overvecht aan de slag gaan. Het vergroten van het gevoel van veiligheid en het aanpakken van de jeugdproblematiek zijn belangrijke doelen. Om tegemoet te komen aan de behoeftes van de bewoners in de buurt van de Kastordreef zal een wijkagent op een vast tijdstip spreekuur houden in de buurt. In overleg wordt locatie en tijdstip nader bepaald.

De wijkagenten en toezichthouders van Overvecht zullen vanaf 13 mei opereren vanuit de tijdelijke units. In de toekomst worden zij opgenomen in het nieuw te bouwen districtsbureau Utrecht Noord. Naar verwachting wordt begin 2003 gestart met de sloop van het huidige Politiebureau aan de Paranadreef. Op dezelfde locatie wordt gestart met de nieuwbouw.

Straatroof

UTRECHT- In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 mei werd een 25-jarige vrouw uit Utrecht het slachtoffer van een poging tot beroving.

Ze liep omstreeks 02.45 uur over het trottoir vanuit het centrum de Tolsteegsingel op richting de Abstederdijk. Opeens werd zij van achteren benaderd door twee personen die haar om geld vroegen. De vrouw reageerde niet, waarop zij een duw kreeg. Toen zij zich wilde omdraaien kreeg zij met een hard voorwerp, vermoedelijk een steen, een harde klap in haar gezicht. De vrouw begon te schreeuwen, waarna de twee mannen kennelijk schrokken en wegliepen. Door de klap is de Utrechtse gewond geraakt aan haar gezicht en ze is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan.

Het slachtoffer heeft alleen een signalement kunnen opgeven van de man die haar in het gezicht sloeg: donkergetinte man in de leeftijd van 20-25 jaar, lengte 1.60 m, tenger postuur, sprak goed Nederlands en gekleed in een groenachtig trainingsjack.

Mishandeling

UTRECHT- Dinsdagochtend werd een 54-jarige man uit Utrecht voor zijn woning mishandeld door twee onbekende personen.

Omstreeks 00.15 uur kwam de man zijn huis aan de Marnixlaan uit en werd direct belaagd door twee personen. Een van hem wilde hem een vuistslag geven. De Utrechter dook weg, waardoor de man met zijn vuist de ruit van de toegangsdeur stuksloeg. Hierna renden de mannen weg. Het betrof twee mannen met een lichtgetinte huidskleur, 20-25 jaar,
1.75 m. met kort opgeschoren haar. Beiden hadden een zwarte jack aan. De man zal vandaag aangifte doen op het bureau.

Diefstal kratten uit auto
UTRECHT- Maandagavond heeft de politie drie jongens uit Utrecht aangehouden na een diefstal uit een auto.

Om 23.45 uur kreeg de politie de melding van een bewoonster aan de Yokohamadreef dat drie jongens de achterruit van haar auto insloegen en vanuit de achterbak een leeg krat en een krat met lege flessen wegnamen. Terwijl de politie ter plaatse ging zagen zij op de Franciscusdreef drie jongens met twee kratten lopen. Hierop heeft de politie de jongens, van 15 en 16 jaar oud, aangehouden en ingesloten op het bureau.

Bromfietser ten val en bekeurd
UTRECHT- Maandag kwam een 21-jarige man uit Utrecht ten val en werd bekeurd.

Een politieman stond in verband met een scootercontrole op de hoek van de Amsterdamsestraatweg/ Daalsetunnel. Om 18.30 uur kwam een 21-jarige man uit Utrecht op zijn bromfiets aanrijden vanuit de Daalsetunnel en reed over het fietspad, tegen het verkeer in, richting de Marnixlaan. De politieagent reed direct achter de bromfietser aan omdat hij ook zonder helm reed. Even later zag de politie de Utrechter op de grond liggen op de Berkstraat. De bromfietser was met zijn standaard achter een stoeprand blijven haken en kwam hierdoor ten val. Hierbij klapte de bromfiets tegen een lantaarnpaal en raakte zwaar beschadigd. De man kreeg bonnen voor het onverzekerd rijden, geen gele vlakken en een te groot vermogen.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 07-05-2002 '
Lees ook