Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Poging diefstal met geweld

UTRECHT- In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 42-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Korte Jansstraat.

Om 00.30 uur zag een 30- jarige voorbijganger uit Utrecht dat de 42-jarige man bezig was om met een baksteen het slot van een fiets open te breken op de Korte Jansstraat. Hij riep de man aan, die aarzelde verder te gaan. Een andere passant pakte de steen van de fietsendief af en nam deze mee. De 42-jarige man liep vervolgens de Annastraat in en haalde een nieuwe baksteen om verder te gaan met het openbreken van het slot. De 30-jarige man zei er wederom iets van, waarop de fietsendief hem bedreigde met de baksteen en een fietsketting. De 30-jarige man werd door de fietsketting geraakt en raakte gewond aan zijn arm. Vervolgens werd de verdachte door hem en een aantal getuigen overmeesterd, waarna de politie werd gewaarschuwd. Deze heeft de agressieve fietsendief aangehouden en ingesloten in het bureau.

Aanrijding Catharijnesingel

UTRECHT- Dinsdagavond raakte een 29-jarige vrouw uit Utrecht gewond geraakt na een aanrijding met een 28-jarige automobiliste uit Utrecht.

Om 20.30 uur reed de 28-jarige vrouw op de Catharijnesingel en wilde rechtdoor rijden in de richting van de Lange Smeestraat. Ze was in gedachten verzonken en heeft vermoedelijk het rode verkeerslicht op het Willemsviaduct ter hoogte van het Moreelsepark niet gezien. De 29-jarige vrouw reed op dat moment op het Moreelsepark in de richting van de Mariaplaats, waarbij ze rechtdoor het Willemsviaduct wilde oversteken. Doordat de 28-jarige vrouw vermoedelijk het rode verkeerslicht negeerde, was een aanrijding het gevolg. Door de klap van de aanrijding werd het voertuig van de 29-jarige vrouw om de as gedraaid en kwam vervolgens op zijn kant terecht. Door omstanders is zij uit de auto bevrijd, waarna ze met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. De 28-jarige vrouw raakte niet gewond. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en werden afgetakeld.

Aangetroffen bankpassen

UTRECHT- Dinsdagmiddag heeft de politie drie mannen uit Rotterdam en Gouda aangehouden nadat er in hun auto gestolen bankpassen werden aangetroffen.

Tijdens een verkeerscontrole op de Catharijnesingel hielden politiemensen omstreeks 17.20 uur een auto staande waarin drie mannen, een van 23 jaar uit Rotterdam, een van 23 jaar uit Gouda en een man van 25 jaar uit Rotterdam, zaten. Bij controle bleek dat de auto niet was verzekerd. Hierop werd besloten het voertuig af te slepen. Bij verdere controle trof de politie in de auto nog zes bank-en giropassen aan die van diefstal afkomstig bleken. De drie mannen werden aangehouden en op het bureau ingesloten. Bij de fouillering werd bij de 23-jarige man uit Gouda een vals verblijfsdocument aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gewapende overval

UTRECHT Dinsdagmiddag vond een gewapende overval plaats bij een winkel aan de Adriaen van Ostadelaan.

Omstreeks 15.30 uur kwam een man de winkel binnen en liep direct naar de kassa. Met een vuurwapen in zijn hand eiste hij geld van de kassamedewerkster, die hem al het kassageld overhandigde. Hierna vluchtte de dader de winkel uit. De politie heeft de zaak in onderzoek, en is op zoek naar getuigen van deze overval.

Het signalement van de dader luidt: blanke man, lengte 1.80- 1.90 m., leeftijd 20-30 jaar met een zwart/groen petje,lichtbruin haar, zwarte leren jas en een donkere zonnebril. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie van district Tolsteeg, via 0900 8844.

Ontploffing in auto
UTRECHT- Dinsdagmiddag vloog een auto in brand op de Moldaudreef na een ontploffing.

Om 15.15 uur reden politieagenten in de file over de Moldaudreef toen een auto naast hen plotseling ontplofte en in brand vloog. Dit bleek later een mechanische defect te zijn aan de gasinstallatie. De brandweer kwam ter plaatse die het voertuig afbluste. De inzittenden van de auto kwamen met de schrik vrij.

Ongeval met letsel
UTRECHT- Dinsdagmiddag raakte een 39-jarige bromfietser uit Utrecht gewond na een aanrijding met een auto.

Om 16.10 uur reed de man op zijn bromfiets op de Ahornstraat. Voor hem was een 24-jarige vrouw uit Mijdrecht bezig om haar bestelbus uit een parkeervak te rijden. Op het moment dat zij dwars over de weg stond botste de bromfietser tegen de bestelbus aan, waardoor hij ten val kwam. Omdat hij last had van zijn rug, werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 08-05-2002 '
Lees ook