Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Rijbewijs kwijt

UTRECHT de politie heeft zondagavond een man aangehouden voor het plegen van diverse verkeersovertredingen.

Omstreeks 19.40 uur zag de politie op de Waterlinieweg een bestuurder rijden die niet handsfree aan het bellen was. De agenten zaten in een onopvallende surveillanceauto en volgde de auto.

Ter hoogte van Laagraven reed de bestuurder meerdere malen langs een rij autos die voor het rode verkeerslicht stonden te wachten en reed door. Tevens overschreed hij continue de maximum snelheid met 60 km/u. De 20-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant van de weg gezet en aangesproken op zijn rijgedrag.

Het rijbewijs van de Utrechter werd in beslag genomen. Voor zijn verkeersovertredingen werd hij bekeurd.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Hollantlaan vond zondagmiddag een gewapende overval plaats.

Een gedeelte van het personeel verliet omstreeks 17.10 uur de winkel. Drie medewerkers bleven achter in het kantoor. Rond 17.20 uur zagen de drie plotseling twee vermoedelijk gewapende en gemaskerde mannen proberen het kantoor in te komen. Het personeel kon net op tijd een tussendeur sluiten waardoor de overvallers niet het kantoor in konden.

Na een aantal pogingen de deur te forceren, verlieten de overvallers het pand. De politie was snel ter plaatse. Ondanks de inzet van een helikopter en een speurhond werden de verdachten niet getraceerd. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging overval. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag op de Cartesiusweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 17.00 uur werden 1091 voertuigen gecontroleerd. Voor 183 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u.

Twee winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier heeft de politie twee winkeldieven aangehouden voor het stelen van haarproducten.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 16.15 uur dat twee jongens zich verdacht ophielden in de winkel. Op het moment dat de jongens de winkel wilde verlaten, werden zij gecontroleerd en bleek dat zij goederen niet hadden afgerekend.

De twee jongens 12 en 17 jaar oud beiden uit Utrecht werden staande gehouden en overgedragen aan de politie. De 12-jarige jongen bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij werd overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Aanrijding letsel
UTRECHT Zondagmiddag vond op de Albert Schweitzerdreef een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.
Omstreeks 14.50 uur reed een 22-jarige vrouw met haar auto over de Albert Schweitzerdreef in de richting van Maarssen. Op het moment dat zij wilde afslaan richting het tankstation, raakte zij vermoedelijk met haar rechterwiel de stoeprand en verloor de macht over haar stuur en reed tegen een boom.

De Utrechtse werd door de brandweer uit haar voertuig gehaald en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Vechtpartij bij horecagelegenheid
UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Potterstraat vond in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 juli een vechtpartijplaats waarbij met een vuurwapen is gedreigd.

Omstreeks 05.40 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten werd voor de zaak aan de Potterstraat. Ter plaatse trof de politie een aantal ruziemakende personen aan. Bij een 40-jarige man uit Utrecht trof de politie in zijn broeksband een vuurwapen aan. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

In overleg met de eigenaar werd de horecagelegenheid eerder gesloten om verdere onrust te voorkomen. Bij de politie is nog niet bekend wat de aanleiding was voor de ruzie en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Inbreker aangehouden
UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden voor het inbreken in een bedrijf aan het Jaarbeursplein.

Omstreeks 11.30 uur kreeg de politie de melding dat werd ingebroken bij een bedrijf aan het Jaarbeursplein en dat één van de verdachte was weggereden in de richting van de Croeselaan. In de buurt surveillerende agenten zagen de bewuste auto op de Croeselaan rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De 19-jarige man voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden. Bij onderzoek in het bedrijf bleek dat diverse deuren waren opengebroken. Tevens werd een aantal inbrekersgoederen aangetroffen. Een mogelijk tweede verdachte zou zijn weggereden op een scooter. Deze verdachte werd niet meer gezien. Onderzoeken moet uitwijzen wat er uit het bedrijf is weggenomen.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze bedrijfsinbraak. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Politie voorkomt straatrace
UTRECHT- Op zondagavond heeft de politie verhoogd toezicht gehouden op het industrieterrein Lage Weide om een eventuele straatrace te voorkomen. Op een parkeerplaats in Maarssen verzamelden zich zondagavond ongeveer 20 autos. De politie sprak de groep aan en waarschuwde de bestuurders om niet te gaan racen. De groep verplaatste zich vervolgens naar parkeerplaats Laagraven in Nieuwegein. Ook hier werd de groep in de gaten gehouden door oa motoragenten. De groep reed vervolgens naar een terrein aan de Van Weerden Poelmanweg in Soesterberg. Ook hier kwam het niet tot een race waarna de groep weer naar Maarssen reed waar de groep uit elkaar viel. Tijdens de controles werden twee autos inbeslaggenomen omdat deze niet waren verzekerd. In totaal werden 60 bekeuringen uitgeschreven voor oa. het niet bij zich hebben van de autopapieren en het rijden met te hoge snelheid.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 08-07-2002 '
Lees ook