Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-02-2002 Persberichten stad Utrecht, 12.40 uur

Overval postkantoor

UTRECHT Vrijdagmiddag om 14.12 uur vond er een overval plaats op het postkantoor aan het Willem van Noortplein. De aanwezige medewerkers werden plotseling geconfronteerd met twee mannen die het gedeelte achter de balieruimte waren binnengedrongen en onder bedreiging geld eisten.

De twee mannen maakten een geldcassette buit en zijn op een motorfiets weggevlucht, die korte tijd later in het Griftpark werd aangetroffen.

De medewerkers, die behoorlijk onder de indruk waren van het gebeuren, werden in het politiebureau opgevangen. De politie heeft een uitgebreid (sporen-) onderzoek ingesteld. Ook zijn inmiddels van enkele getuigen verklaringen opgenomen, maar het is mogelijk dat de politie nog niet iedere getuige heeft gesproken. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie van bureau Paardenveld, telefoon 0900 - 8844.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden terzake van het mishandelen van zijn 34-jarige vriendin.

De vrouw, die door de mishandeling lestel aan haar gelaat had opgelopen, meldde zich kort na het gebeuren op het politiebureau.

Hierop besloot de politie, na overleg met de hulpofficier van justitie, de 33-jarige man in zijn woning in de wijk Zuilen aan te houden. Na aanbellen werd de deur niet geopend, waarop de politie zich met enig geweld toegang tot de woning verschafte. In de woning werd de man aangehouden en de machtiging tot het binnentreden van de woning getoond.

De man werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Vuurwapen bij man aangetroffen

UTRECHT Vrijdagavond omstreeks 20.30 uur is een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie.

De man bleek in zijn broeksband een vuurwapen te hebben. De politie kon de man aanhouden na een melding van een bewoner van een flatwoning in de wijk Tolsteeg. Deze had de man voor de centrale toegangsdeur zien staan en daarbij ook het vuurwapen in de broeksband gezien. De aangehouden man verklaarde dat hij een telefoon kwam lenen van iemand in de flat. De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor. Het vuurwapen (pistool) is inbeslaggenomen.

Man aangehouden voor bedreiging en discriminatie

UTRECHT Een 36-jarige man uit Utrecht is vrijdagavond om 19.22 uur aangehouden op verdenking van bedreiging en discriminatie.

De man had enkele toezichthouders belaagd, die een gele kaart achter de ruitenwisser van een personenauto hadden gedaan wegens fout parkeren.

Op het moment dat de politie de man wilde aanhouden, trachtte een groep van ongeveer twintig personen de aanhouding te voorkomen. Het lukte de politie, met name door de samenwerking met een hondengeleider en zijn diensthond, om de opdringerige omstanders op afstand te houden waardoor de arrestatie alsnog kon plaatsvinden.

Een omstander, die later op het bureau Tolsteeg verhaal kwam halen en de politiemensen beledigde, werd ook aangehouden.

Lastige jeugd aangehouden
UTRECHT Op donderdagmiddag omstreeks 13.50 uur kreeg de politie een melding dat bij een zwembad aan de Kennedylaan een groep jongeren het personeel en publiek lastig viel.

Uit gesprekken bleek dat enkele jongeren het personeel had bedreigd. Ook hadden de jongeren een bezoeker van het zwembad mishandeld en was er met stenen gegooid. Na enig zoeken in de buurt bleek de groep zich op te houden op de parkeerplaats van het zwembad. De dertien jongeren, in leeftijd variërend van 15 tot 17 jaar en allemaal afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden en worden nader gehoord.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 09-02-2002 '


Lees ook