Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Veel te diep in het glaasje gekeken

UTRECHT- Op zondagmiddag omstreeks 15.35 uur heeft de politie een 32-jarige bestuurder uit IJsselstein aangehouden, omdat hij wilde gaan rijden terwijl hij onder invloed was.

Agenten zagen de man dronken lopen op de Tamboersdijk. Toen zij zagen dat hij in een auto ging zitten en vervolgens achteruit probeerde te rijden, hielden de agenten hem staande. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier wees een ademanalyse uit dat hij 1000 Ug/l in zijn lichaam had, waarop zijn rijbewijs werd gevorderd. Tevens kreeg de man een rijverbod van twaalf uur en een dagvaarding.

Ongeval letsel

UTRECHT- Op zondagmiddag omstreeks 17.15 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A2 noord, waarbij twee personen gewond raakten.

Een 28-jarige man uit Amsterdam reed over de Rijksweg A2 noord, komende uit de richting Maarssen en gaande in de richting Utrecht. Voor hem in dezelfde richting reed een 27-jarige bestuurder uit Kerkrade en daarvoor een 22-jarige bestuurder uit Werkhoven. Plotseling moest de 22-jarige man remmen, de twee bestuurders die achter hem reden waren niet meer in staat op tijd te remmen, waardoor een kop-staart aanrijding ontstond.

Hierbij raakte de 27-jarige man uit Kerkrade en de bij hem 24-jarige inzittende ( man) uit Heerlen gewond. Beiden hadden pijn aan hun nek en rug en werden voor controle overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis.

Snelheidsduivel aangehouden

UTRECHT- Agenten zagen op maandagmorgen omstreeks 00.10 uur een man met een snelheid van ongeveer 180 km/u rijden over de A27, komende uit de richting Amersfoort en gaande in de richting van Breda. Agenten hadden de achtervolging ingezet, maar konden door de hoge snelheid niet dichtbij komen. Toen de 29-jarige man uit IJsselstein bij de splitsing met de A12 in de richting van Den Haag wilde rijden, konden de agenten hem een stopteken geven. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal van benzine en reservewielen

UTRECHT- Op maandagmorgen omstreeks 04.40 uur heeft de politie twee Roemeense mannen aangehouden, 29 en 30 jaar, op verdenking van diefstal van benzine en vermoedelijk diefstal van reservewielen. Een getuige had gezien dat de mannen met hun vrachtwagen op de Atoomweg benzine aan het overdragen waren vanaf een andere vrachtwagen. Agenten konden de mannen aanhouden op de Otto Hanhweg. Achterin de vrachtwagen lagen tevens zeven reservewielen, die vermoedelijk ook afkomstig zijn geweest van diefstal. De twee mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verder verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 10-02-2003 '
Lees ook